Menu +

TRE-OPA 2:4 – Slezané loupili na Vysočině, Třebíč je opět poslední

Reportáže
T ř e b í č – Domácí premiéra novému trenéru Josefu Horešovskému nevyšla. Do souboje s Opavou vstoupili hokejisté Horácké Slavie zakřiknutě, brzo prohrávali 0:2, prosadit se jim povedlo až ve druhé třetině, kdy se trefil Jakub Žiška. Hosté však opět zvýšili na rozdíl dvou branek, odpovědět se podařilo ještě Vladimíru Škodovi. Definitivní slovo ale řekli opět Slezané, kteří vteřinu před koncem skórovali do prázdné branky Třebíčských.
Sdílejte článek
 
13.kolo, středa 13.10.2004
TRE TRE
2:40:2, 2:1, 0:1
OPA OPA
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Žiška (Škoda), 35. Škoda (Žiška) - 15. Hruška (Lhotský), 20. Procházka (Adamčík), 25. Boháč (Adamčík, Kříž), 60. Harazim. Rozhodčí: Fraňo - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 5:4, z toho Přibyla (OPA) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 520.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Kučný, Čížek, Kališ, Duben, Svačina, Hrbáček, Dusík - Lazorišák, Beroun, Šindel - Valko, Říha, Žiška - Škoda, Čech, Oliva - Holý, Wolf, Sobotka - Caha.
HC Slezan Opava: Koutský - Houdek, Chvátal, Bartoň, Procházka, Přibyla, Vnenk, Kramný, Kukol - Lhotský, Harazim, Rozum - Kříž, Boháč, Adamčík - Hebar, Hruška, Lhotský - Měch, Martiník.

Komentář k zápasu

Domácí byli nabuzeni vítězstvím v Berouně, takže i do tohoto zápasu vstoupili aktivně. Ve druhé minutě poprvé prověřil Koutského Žiška. Nasazení však záhy polevilo, neboť byl potrestán Oliva a Třebíčští se museli bránit. V začátku přesilovky se pouze pokusil pozlobit Luňáka Harazim, jinak Opava svoji početní převahu promarnila, avšak s domácími zcela srovnala krok. Ti ještě zahrozili v sedmé minutě pěknou akcí dua Valko-Beroun, jenže obrana hostí, a zvláště gólman Koutský, byli neprostupní. Před polovinou první třetiny dostali příležitost domácí díky vyloučení hostujícího Vnenka. První půli přesilovky Třebíčští hráli solidně, uzavřeli Slezany v pásmu, jenže jejich snažení vycházelo naprázdno. To jim zcela ubralo odhodlání, takže druhou minutu oslabení Opavští s přehledem puk vyhazovali. Od těchto chvil se zcela jednoznačně přelila herní aktivita na hole a brusle hostí – co chvíli podnikali nebezpečné výpady směrem k Luňákově kleci, neboť správně odhalovali díry a nedostatky v třebíčské obraně. Ve 14. minutě měl sice ke gólu nejblíže třebíčský Oliva díky nahrávce Holého, ale Koutský neposedný kotouč v brankovišti na poslední chvíli přikryl. V 15. minutě slavili první úspěch hosté, kdy po vhazování po Koutského pravici bleskurychle projel podél mantinelu Přibyla, nahodil k bráně stejně rychle najíždějícímu Hruškovi, který bez okolků zavěsil - 0:1. Na druhé straně se pokusil odpovědět Wolf, ale střelu z velkého úhlu Koutský vychytal do náruče. Domácí obrana opět chybovala, její rozehrávku zachytil na modré kdo jiný než agilní Hruška a jen taktak, že v krátké chvíli neskóroval podruhé. Navíc šli Třebíčští do oslabení, když Beroun hájil bezpečí svého gólmana. Oslabení sice bez větší úhony přestáli, ale necelou půlminutku před sirénou inkasovali tolik nepopulární gól "do šatny". Za faul na Berouna putoval na trestnou Přibyla, který dokonce vyfasoval osobní trest. Domácí ponechali za Luňákovou klecí trestuhodně prostor Procházkovi, který si vybruslil okolo tyčky a mířil až příliš přesně pod Luňákovy brusle - 0:2.

Daniel Boháč doráží na Filipa Luňáka.

Během posledních šestnácti sekund přesilové hry v úvodu druhého dějství domácí nemohli nic vymyslet a Opavští se začali projevovat v plné síle. Ve vyložené šanci se ocitl Hebar. První trefy do černého se domácí dočkali o pár okamžiků později, kdy navíc na trestné lavici seděl opět opavský Vnenk. Z rohu našel Škoda před brankou Žišku a ten snížil na 1:2. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, když při vyloučení Wolfa Slezané předpisově uzavřeli soupeře v pásmu a v ukázkové kombinaci Adamčík-Kříž-Boháč rozvlnili síť za Luňákovými zády – 1:3. Tento průběh hry domácí dokonale rozhodil, takže v prostřední části hry jednoznačně kralovali ledu Opavané. Zhruba kolem 12. minuty si však domácí vytvořili tlak v útočném pásmu, ze kterého se ale hosté po chvíli vymanili. Pěknou přihrávkou z hloubi obranné třetiny našel Valko na útočné modré Berouna , ale Koutský se rozhodit nenechal. A právě Valko měl přichystat svým spoluhráčům horké chvilky – v 15. minutě byl vyloučen. Nicméně domácí dokonale oplatili Slezanům jejich branku v oslabení: Žiška vybojoval v obranném pásmu puk, přesně nahrál najíždějícímu Škodovi a ten si vychutnal své sólo závěrečnou kličkou, proti které neměl Koutský šanci – 2:3. Tím se Třebíčští dostali zpět do hry, ale na vyrovnávací gól nedosáhli.

Do třetí třetiny nastupovali třebíčští hráči, a především jejich věrné publikum, s nadějí že dotáhnou jednogólové manko a srdnatě se porvou o vítězství. Vše však bylo jinak, poněvadž Slezané projevili velkou disciplinovanost, která hned v úvodu třetiny sebrala Třebíčským vítr z plachet. Tato situace navíc byla umocněna dvouminutovým trestem domácího gólmana Luňáka (trest nastoupil Říha), jehož vyloučení však domácí ustáli. I přes poměrně solidní šance si však lámali zuby na pozorném opavském brankáři. V útocích vynikali zejména Valko s Berounem. Impulsem pro vyrovnání mohlo být vyloučení Rozuma, ale s postupujícím časem a nedokonalou koncovkou ztráceli Třebíčští na aktivitě, takže početní převahu naopak trestuhodně promarnili. Na Koutského nevyzrál ani Caha, když se pokoušel propasírovat zpoza brány puk gólmanovi mezi betony. Wolf byl sice blizoučko, ale osamocený puk v brankovišti opavský brankář na poslední chvíli zalehl. Avšak nejblíže vyrovnání byl minutu a půl před koncem Valko: Kališ tvrdě pálil od modré, odražený puk ještě několikrát poskočil v brankovišti, ale než stačil Valko doklepnout, Koutský jej opět přikryl. Následoval oddechový čas Horácké Slavie a v čase 59:04 zůstal již Luňák na střídačce. Slezané se sice vymanili, ale nedovoleně přes všechny čáry, takže hra před Koutským po vhazování pokračovala: pálil Hrbáček, ale Valko byl opět tísněn. V této chvíli si oddechový čas vybrala pro změnu Opava, aby tak rozmělnila závěrečný nápor domácích. Scénář se téměř do puntíku opakoval: obránce Kališ pálil, Žiška číhal na dorážku, ale Koutský si kotouč pohlídal. V posledních sekundách Žiškova zpětná přihrávka nikoho nenašla, puk vyběhl až na červenou čáru, kam bleskurychle vybruslil opavský Harazim a sekundu před sirénou pečetil do prázdné klece - 2:4.





Ohlasy trenérů

Karel Suchánek (trenér HC Slezan Opava): "Vstoupili jsme do utkání s tím, že musíme přežít hlavně první třetinu. Z minulosti jsme totiž věděli, že Třebíč hraje nátlakový hokej, ze kterého jsme se těžko dostávali. Základ našeho úspěchu jsme položili právě v první třetině, kdy jsme domácím utekli na dvě branky. V tom momentě byli domácí zakřiknutí, my si vytvářeli šance. Propadli jsme hlavně v druhé třetině, kdy domácí začali forčekovat ve třech. Dělalo nám to problémy, nešla nám rozehrávka."

Josef Horešovský (trenér SK HS Třebíč): "Mrzí mě, že jsem se při domácí premiéře neprezentoval lepším výkonem a případě i bodovým ziskem. Všechno špatné je ale možná k něčemu dobré. Utkání mělo dvě rozdílné části. Šli jsme do něj s tím, že vytvoříme tlak. Ten se nám vůbec vydařit nepovedl, naopak jedna řada po druhé v útočném pásmu propadaly. Soupeře jsme naprosto trestuhodně pouštěli do situace tři na dva, případně dva na jednoho. Z naší strany jsme v útočné činnosti v podstatě nevytvořili jedinou kloudnou šanci. Druhá polovina utkání byla jiná – udrželi jsme se v útočném pásmu. A samozřejmě, když se toto povede, soupeř dělá chyby. Šance tam byly, ale zakončení nebylo dobré. Neměli jsme dnes šikovné ruce. Myslím, že nás s mužstvem čeká hodně práce. Jsem přesvědčen, že Třebíč má na to, aby hrála alespoň v polovině tabulky."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024