Menu +

MBL – TRE 5:2 – Pátý zápas rozhodly přesilovky, v pondělí se hraje v Třebíči

Reportáže
T ř e b í č - Do pátého zápasu semifinálové série vstoupili lépe hosté, nevyužili ale nabídnuté přesilové hry. Obraz hry se pak změnil s vyloučeními na druhé straně, kdy Mladoboleslavští využili ještě v první třetině dvě početní výhody a přidali i třetí branku. Při hře ve čtyřech na obou stranách snížil na rozdíl dvou branek Dolníček. Kontaktní gól vstřelil v čase 49:33 Jakub Čuřík, jenže domácí velice rychle odpověděli při přesilové hře. Navíc přidali i pátou branku.
Sdílejte článek
 
, sobota 16.3.2013
MBL MBL
5:23:0, 0:1. 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Nouza (Němeček, Koudelka), 17. Koudelka (Demel, Mikulík), 18. Vrbata (Nouza, Pojkar), 52. Hrdel (Koudelka, Mikulík), 58. Demel (Němeček, Koudelka) - 26. Dolníček (Káňa), 50. Čuřík (Dočekal). Rozhodčí: Pešina, Přibyl – Flegl, Zika. Vyloučení: 9:7, navíc Dolníček (TRE) 10 minut OT. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3590. Střely na branku: 42:31. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Kolafa, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Jiránek, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Hrdel – Rys, Pitule, Ondřej.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Bilčík, Čejka, Sláma, Dlapa – Dočekal, Dolníček, Káňa – Vondráček, Ostřížek, Křivohlávek – Čuřík, Kaut, Fořt – Přibyl, Kadela, Čech.

Komentář k zápasu

Napětí. Jedním slovem by se dalo charakterizovat dění v první třetině, ve které rozhodčí rozdali hned devět dvouminutových trestů. Prvních deset minut se domácí prakticky jen bránili, protože byli vyloučeni pětkrát.

Třebíč ale své početní výhody nesehrála příliš dobře a zásahy brankáře Willa se daly spočítat na prstech jedné ruky. Snad s Dolníčkovým pokusem měl domácí brankář nejvíce starostí, protože puk zahlédl až na poslední chvíli. Ve 13. minutě hosty nevyvedla z letargie ani přesilovka pět na tři, čehož mohli později nejednou litovat.

V 15. minutě se poprvé měnilo skóre. Od modré čáry vypálil Němeček a Čiliak puk betonem vyrazil přímo na hůl Lukáš Pabišky, který jej poslal do sítě. I Boleslav si následně vyzkoušela přesilovku 5 na 3, trvala šedesát osm sekund. Gól ale padl až v klasické početní výhodě. Volně ležící puk pod klečícím Čiliakem nalezl Martin Koudelka a šťouchl jej do sítě.

Podobná situace předcházela i třetímu gólu. Čiliak se nehýbal v domnění, že má puk pod sebou. Jenže kotouč ležel u pravé tyče, čehož si všiml nejdříve David Vrbata a stahovačkou poslal svůj tým do tříbrankového trháku.

Druhá třetina začala povedenou spoluprácí Mikulíka s Koudelkou, která další trefou neskončila. Naopak se probudila Třebíč a několikrát zahrozila. Ve 26. minutě obrana Boleslavi chybovala ve středním pásmu a přečíslení dvou proti jedinému obránci zakončil překonáním bezmocného Willa David Dolníček.

Ještě lépe se mohlo dýchat jeho spoluhráčům o minutu později, Čuříkova rána ale skončila jen na tyči. Domácí znovu začali lépe bruslit, hru vyrovnali a vytvořili si taky několik šancí. Ve druhé dvacetiminutovce však Čiliak zůstal nepřekonán.

Ve třetím dějství se dál hrál vyrovnaný hokej, v němž domácí byli častěji v zakončení, zatímco Třebíč ve svých šancích hodně nebezpečná. Ve 42. Vondráček přebruslil obranu a od mantinelu vystrašil Willa, domácí tým byl zase dvakrát blízko gólu v přesilovce. Ve 48. minutě odmítl velkou šanci Výborný a trefil jen betony brankáře, to na protější straně Jakub Čuřík nabídnutou příležitost využil.

Třebíč se usadila v útočném pásmu po další boleslavské chybě ve středním pásmu a právě Čuřík vyjel z rohu kluziště a překonal Willa mezi betony. Rázem hnala dvoustovka fanoušků své hráče za vyrovnáním, které Bruslaři nedovolili.

V přesilovce se zaskvěl Čiliak proti Demelovi, který už zasouval puk do odkryté brány. Klid vnesla na domácí hole až dorážka Zbyňka Hrdela, jenž utkání svou pohotovou dorážkou z otočky prakticky rozhodl. Hosté inkasovali naposledy v 58. minutě z hole Tomáše Demela. Další přesilovku 5 na 3 hrála Třebíč až v úplném závěru a velký význam pro ni tak neměla. Boleslav se po výsledku 5:2 ujala vedení v sérii a v pondělním utkání může rozhodnout.



Kamil Pokorný po SF5 Ml. Boelslav - Třebíč 5:2

David Dolníček po SF5 Ml. Boleslav - Třebíč 5:2

Václav Čejka po SF5 Ml. Boleslav - Třebíč 5:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: První třetinu jsme díky přesilovkám a brutální hře domácích hráli téměř patnáct minut bez problémů v obraně, ale přesilovky se nám nedařily. Pak přišla naše vyloučení, která asi vhledem k tomu, kolik vyloučených měli do té doby domácí, přijít musela. Domácí ty přesilovky využili a to byl asi klíčový moment zápasu. I když jsme pak díky brankám Dolníčka a Čuříka snížili na 3:2, tal domácí se začali klepat o výsledek. Pomohl jim jeden námi nešťastně vyhozený puk do hlediště a jeden vyloučený náš hráč, kterého si rozhodčí doslova a do písmene našli. Tam domácí pečetili výsledek na 5:2 a vyhráli tenhle zápas. Schválně říkám, že vyhráli jenom tenhle zápas, protože u nás to v pondělí budou mít hodně těžké a my se ve středu do Boleslavi vrátíme! Domácí udělali v prvních patnácti mminutách asi dvacet faulů a potrestaných jich bylo asi jen šest. To je pak složité. Pak se najednou vylučuje na naší straně jen za to, že se o soupeře jen opře. Musíme ale počítat i s těmito věcmi, musíme mít hlavy nahoře. Nechceme se na to vymlouvat, doma v Třebíči chceme v pondělí rozpoutat peklo a ve středu se sem do Boleslavi ještě chceme vrátit.

Jiří Slabý - BK Mladá Boleslav: Na začátku bylo příliš vyloučení a kdyby hosté dokázali nějaké využít, mohlo to v sobotu vypadat úplně jinak. Třebíči se to ale nepodařilo a nás nakoplo k solidnímu výkonu, kdy jsme soupeři v krátkém časovém sledu dali tři branky. Ve druhé třetině se soupeři podařilo korigovat a malinko se zvedl, ale my předvedli hokejovější výkon a zaslouženě střetnutí dovedli do vítězného konce. Máme mečbol a víme, že ten poslední krok bude těžký. Chceme hráče připravit, obrnit se a sérii ukončit.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024