Menu +

SF 6: TRE - MBL 1:2sn - Třebíč konec neodvrátila, sklízí však velké uznání

Reportáže
T ř e b í č - V šestém semifinále se do sebe soupeři pustili se vší vervou. Šance Mikulíka ani Dočekala nebyly využity, pak se po střele Jindry ujala teč Ondřeje. Poté se hra vyrovnala, ale ani jeden tým již s ukazatelem skóre nepohnul. Ve druhé části šli domácí za vyrovnáním, když především v přesilových hrách byli lepším týmem, Ostřížek v dobré šanci přestřelil, v následné hře pět na pět se trefil Tomáš Fořt, což domácí ještě více nabudilo, jenže Will byl pozorný. Ve třetí dvacetiminutovce, ani v následném prodloužení branka nepadla, proto musela souboj již potřetí rozhodnout dovednostní soutěž. V ní byl úspěšný pouze hostující Nouza, který poslal Mladou Boleslav do baráže o extraligu.
Sdílejte článek
 
, pondělí 18.3.2013
TRE TRE
1:2sn0:1, 1:0, 0:0 - 0:0
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 31. Fořt (Kadela, Dietz) – 3. Ondřej (Jindra, Chaloupka), rozhodující nájezd Nouza. Rozhodčí: Pavlovič, Vampola - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:6, navíc Dolníček (TRE) - Pabiška, Chaloupka (MBL) 10 minut OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 3760. Střely na branku: 33:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Hruška, Dietz, Čejka, Dlapa, Bilčík - Dočekal, Dolníček, Káňa - Vondráček, Ostřížek, Burian - Čuřík, Kaut, Fořt - Přibyl, Kadela, Křivohlávek.
BK Mladá Boleslav: Will (na nájezdy Valent) - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Kolafa, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Jiránek, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Hrdel – Rys, Pitule, Ondřej.

Komentář k zápasu

Před zápasem připravili fanoušci domácím hráčům nádherné choreo, na kterém se podílely všechny tribuny třebíčského zimního stadionu. Do šestého semifinálového utkání nastoupili aktivněji Boleslavští s vědomím, že případná výhra jim zajistí vítězství v sérii. Vstup se jim povedl ideálně, když na začátku třetí minuty tečoval Jindrovo nahození od modré čáry Zdeněk Ondřej mimo dosah třebíčského brankáře. Domácí příznivci se velice zlobili, protože gólu předcházel ne zcela čistý zákrok na Káňu.

Hráčům Horácké Slavie se přilepila na hokejky nervozita, vázla jednoduchá kombinace a rozehrávka. Hosté se stáhli do obrany, čekali na domácí a podnikali rychlé protiútoky. Třebíč zdatně bránila boleslavské přesilovky, které jí dělaly v pátém utkání obrovské problémy. Naopak ve svých početních výhodách nemohla najít na hosty recept.

Krátce po začátku druhé periody šel pykat Malena a Čiliak se blýsknul perfektním zákrokem lapačkou proti střele Hrdela do horního růžku. Horácká Slavia se postupně osmělovala a začala střílet na Romana Willa, který postrádal svou obvyklou jistotu. Dělovku Čuříka vytěsnil s vypětím všech sil. Na konci 28. minuty šel pykat Pojkar za vhazování. Horáci sehráli přesilovku znamenitě, jen scházelo gólové zakončení. Ostřížkova formace míchala jedy před Willem a vyslala několik těžkých střel. Také Dolníčkova lajna se nenechala zahanbit, stoprocentní šanci neproměnil Káňa. V polovině utkání nahodil puk ze středního pásma Kaut, Will jej neudržel a málem mu doklouzal za brankovou čáru.

Většina z téměř čtyř tisícovek diváků slavila v čase 30:22. Pokračující třebíčský tlak korunoval vyrovnávací brankou Tomáš Fořt, jenž dorazil z hranice brankoviště střelu Eduarda Kadely. Třebíč pokračovala v ostřelování Willovy branky v další přesilovce při trestu Demela. Na konci druhé dvacetiminutovky Bílé hvězdy s přehledem ubránily početní výhodu soupeře.

Třetí třetinu zahájil průnikem Dočekal. Oba týmy zpevnily obranu. Pokud se někdo ze soků dostal k zakončení, jiskřilo to před oběma brankami. Na jednu takovou strkanici po akci Vondráčka doplatil osobním trestem Chaloupka za nemístné komentáře směrem k hlavním rozhodčím. Brankáři změnu skóre nepovolili a následovalo už třetí prodloužení v této sérii. Ranglova rána se k Willovi nedostala, na druhé straně zkoušel štěstí Demel. Krátce před koncem prodloužení se vydal rozhodnout Vilém Burian, objel tři protihráče a až ten poslední se mu vrhnul pod nohy, čímž mu dokázal vypíchnout puk, jinak by domácí útočník změřil síly tváří v tvář hostujícímu gólmanovi.

Ke slovu přišly samostatné nájezdy. Boleslav vsadila na výměnu brankářů. Domácím střelcům čelil extřebíčský Michal Valent, který všechny třebíčské střelce vychytal. Na druhé straně uspěl hned v první sérii Nouza, který tak podepsal hostům jízdenku do baráže o Extraligu.

Po utkání domácí fandové rozloučili se svými hráči a poděkovali jim za skvělou sezonu, kterou Horácká Slavia Třebíč zakončila na fantastickém čtvrtém místě.



Tomáš Fořt po SF6 TRE - MBL 1:2sn

Jakub Čuřík po SF6 TRE - MBL 1:2sn

Tiskovka po SF6 TRE - MBL 1:2sn



Ohlasy trenérů

Jiří Slabý – BK Mladá Boleslav: To, co jsme si před zápasem řekli, se nám dařilo plnit v první třetině. Ve druhé třetině jsme od hry, kterou jsme chtěli hrát, ustoupili a pustili jsme domácí do hry, což nás stálo vedení. V podstatě jsem ale hráli to, co jsme hrát chtěli. Chtěli jsme dát víc gólů, ale Čiliak byl proti, odchytal parádní sérii. Celkově si myslím, že gólmani byli ozdobou celé série. Poslední třetina a prodloužení už byly taktickým bojem, který jsme zvládli, domácí tam byli v tlaku, byli hnaní diváky. Kteří hráči půjdou na nájezdy, bylo vcelku jasné, Nouza byl jasným exekutorem, přemýšleli jsme, koho dát místo Němečka, kterému se to dvakrát nepovedlo a zvolili jsme Milana Mikulíka.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: V dnešním zápase nás srazil první gól, rád se podívám na video, zda nebyl dosažen vysokou holí. Boleslav byla první třetinu aktivnější, ale my jsme si k tomu před druhou třetinou něco řekli, zvedli jsme se a soupeři jsme zle zatápěli. Hlavně v přesilovce jsme měli až neskutečné šance. Dali jsme branku, měli jsme i další gólovky, ale ty jsme nedali. Souhlasím s tím, že třetí třetina byla taktickým bojem. V prodloužení byla Boleslav lepší na kotouči, ale vyloženou příležitost si nevypracovala. My jsme k ní měli blíž, když Vilda Burian proskočil tři hráče a kdyby se udržel na puku, mohl tem zápas rozhodnout ještě v prodloužení. Nestalo se a jak nám nájezdy vyšly minule, tak dnes nám nevyšly vůbec. Opět jsme ale s Boleslaví sehráli parádní utkání ve fantastické kulise a já za to musím všem jenom poděkovat.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024