Menu +

TRE-HAV 2:5 - Třebíč výkon proti Kometě nezopakovala

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia měla za úkol ve středečním podvečeru zopakovat odpovědný výkon s Kometou. Tentokrát se Třebíčští měli o body poprat s dravými Pantery z Havířova. Na rozdíl od předchozího zápasu však nejprve skóroval soupeř a ačkoliv dokázali Škodovou brankou hokejisté Horácké Slavie srovnat, nedůsledností v obraně brzy o nerozhodné skóre přišli a do konce uktání už na zvrat nedosáhli.
Sdílejte článek
 
19.kolo, středa 3.11.2004
TRE TRE
2:51:1, 0:2, 1:2
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Škoda (Míka), 56. Žiška (Kučný) - 11. Říha (Mikšan), 29.Štěpán (Zdeněk), 35.Mikšan (Prokop), 45. Zdeněk (Volák), 60.Říha (Seman). Rozhodčí: Vampola - Prchal P., Prchal T. Vyloučení: 4:6, navíc Prokop (HAV) do konce utkání, Bouz (HAV) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 489.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (35. Koťátko)- Míka, Kučný - Horák, Kališ - Svačina, Hrbáček - Duben, Čížek - Fryauf, Žiška, Škoda - Topol, Oliva, Valko - Kubiš, Sobotka, Caha - Šulc, Čech.
AZ RESIDOMO Havířov: Hanuljak - Mareček, Prokop - Vavruša, Šefčík - Dresler, Štěpan - Zátopek - Říha, Mikšan, Bouz - Seman, Sikora, Sprušil - Dibelka, Volák, Sedlák - Syřínek, Zdeněk, Žůrek.

Komentář k zápasu

Jiří Oliva v kleštích Milana Voláka.

Domácí do zápasu nastoupili se snahou navázat na pondělní úspěch proti Kometě. I když byli první, kdo Cahou za přispění Sobotky otestovali Hanuljaka v brance hostí, Havířovští ihned srovnali krok. Luňák musel zasahovat po střele Mikšana od modré, jemuž však puk moc nesedl, avšak stále dotíral Bouz. Do pohledné gólové šance se dostal v deváté minutě Škoda, jemuž z útočné modré hodil kotouč do jízdy tísněný Fryauf. Škodův bekhend sice Hanuljak vykryl, ale Žiškův pokus o dorážku už raději spolehlivě zalehl. Tato útočná trojice i nadále vytvářela před havířovskou svatyní slibný tlak. První desetiminutovku tak měli více ze hry domácí, navíc byla jejich převaha umocněna následným vyloučením Dreslera na konci desáté minuty. Vše ale bylo jinak. Po vhazování u Hanuljaka a nesmělém pokusu Valka se hosté náhle Mikšanem osvobodili, a protože šli důsledně po puku, na útočné modré našlápl Říha. Ten nechal domácí obranu za sebou a poradil si i s Luňákem – 0:1. Vsítil tak gól ve vlastním oslabení, což Třebíčské dokonale opařilo a jejich snaha z úvodních deseti minut byla ta tam. Panteři hráli očividně v pohodě, další vážné varování vyslal tahákem na Luňáka Sedlák v sedmnácté minutě, který předtím vykličkoval bez problémů z rohu nikým nebráněn. Třebíčští volili taktiku nahazování puku do útočného pásma, protože založení útočné kombinace na modré se nedařilo. To se jim ale nakonec vyplatilo, kdy po jednom takovém nahození dobře zapracoval za brankou Žiška, nahrál na obránce Míku a ten tvrdě vypálil na Hanuljaka. Kotouč se odrazil téměř do rohu, kde se vzápětí objevil Škoda, který z ostrého úhlu havířovského gólmana prostřelil – 1:1. Vyrovnávací branka aktivitu domácích poněkud vybudila, ještě se potom pokoušel prosadit Žiška s Fryaufem, ale snahu utnula první siréna.

Vše tedy bylo stále otevřeno. Vyloučení Míky v úvodu druhého dějství Třebíčští ustáli, jelikož poctivě vyhazovali a Luňáka prověřil snad jen Seman. I nadále hráli aktivněji domácí, slibně se do útočného pásma prosazovali Sobotka, Oliva, Fryauf… Ale snažení bylo stále marné, šance končily na pevné havířovské obraně, a pokud už některý z domácích vypálil, tak na pozorném Hanuljakovi, ve kterém měli Panteři skvělou oporu. Proto se v klidu mohli soustředit na protiútoky. Zavezli puk do pásma a útočník Zdeněk se pokusil ohrozit bekhendem. Luňák puk sice vykryl za levou tyč, kam však pohotově nabruslil opět Zdeněk, který přesně našel v mezikruží nekrytého Štěpána. Ten bez čekání vystřelil a vsítil branku do pravého rožku třebíčské klece, jelikož Luňák se nestačil tak rychle přemístit – 1:2. Domácí byli opět zaskočeni, jejich hra ztrácela na tempu a přesnosti, na ledě se stále více jen hledali. Vyčníval snad jen Sobotka, který v útoku bojoval spolu s Topolem, kdy se snažil překvapit zpoza brány, a i o minutku později, kdy nezištně nabídl na modré kotouč Šulcovi k dělovce. Hanuljak měl ale dnes svůj den a rozhodit se nenechal. Studená sprcha pro Horáckou Slavii však přišla hned vzápětí ve 35. minutě. Hosté vybruslili do středního pásma, Prokop postrčil kotouč před sebe Mikšanovi. Ten měl spoustu prostoru a času, neboť domácí obránci byli předaleko, a vystřelil tvrdou ránu, která vymetla Luňákovi síť za zády – 1:3. Za této situace sice nastoupil do domácí klece Jan Koťátko, ale dalo se tušit, že tento gól srazil rozhozené Třebíčany do kolen. I když bojovali dál, ani Topolovi ani Škodovi se puk do branky propasírovat nepodařilo, neboť havířovský gólman dnes chytal opravdu dobře.

Filip Luňák ve střehu.

Třetí třetina zahájila vyloučeními postupně na obou stranách, ale ani jeden z týmů výhodu nevyužil. Ojedinělý pokus domácích o kontaktní gól byl opět bezzubý: Škoda sice pronikl do pásma podél mantinelu, přesně našel středem najíždějícího Žišku, ale ten pečlivě tísněn havířovskými obránci kotouč minul. Na druhé straně však už padalo do černého: Volák vybojoval u mantinelu, puk hodil samozřejmě nepokrytému Zdeňkovi, který si v klidu obkroužil celou polovinu útočného pásma až před Koťátka, kterého s ledovým klidem překonal – 1:4. Třebíčští se nevzpamatovali ani při vyloučení Dreslera – Svačina pouze vyprášil Hanuljakovi betony. Dokonce ani při hře pět na tři nedokázali skórovat – následně byl totiž vyloučen ještě Prokop. V přesilovce se sice usadili v pásmu, ale palba z uctivé vzdálenosti a odevzdané čekání s pukem na holi před jakoukoliv akcí pouze podtrhovalo jejich bezradnost v tomto krajně nepříznivém stavu. Panteři se tak úspěšně ubránili a to jim ještě dodalo na klidu a sebevědomí. Vyloučení hostujícího Šefčíka v 55. minutě se však konečně Třebíčským již podařilo potrestat: slibně rozehráli přesilovku, Kučný pálil od modré, Hanuljak pouze vyrazil a u puku byl nejdříve Žiška, který pohotově po ledě stáhl stav na 2:4. V 58. minutě sice domácí naznačili určitý pokus o závěrečný tlak a Škoda s Fryaufem pozlobili havířovského gólmana střelami z ostrého úhlu. Veškeré snažení však ochablo, a proto Havířov mohl pečetit v další početní výhodě, kterou jim nabídl Kališ. Ačkoli bylo vše rozhodnuto a havířovský Seman se ještě na útočné modré jakoby rozhodoval, zda má cenu zaforčekovat do pásma, přece jen tak učinil, ujel nikým nebráněn a pro najíždějícího Říhu už bylo jen povinností tečovat jeho střelu za Koťátka – 2:5. Čtvrtminutku před sirénou tak Panteři dokonale pokořili trápící se domácí a odvážejí si zasloužené tři body.





Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (trenér HC Havířov): "Dneska nám utkání vyšlo, hráli jsme odpovědně zezadu, brankář nás podržel. Vyhráli jsme zaslouženě."

Josef Horešovský (trenér SK HS Třebíč): "Souhlasím. Soupeř vyhrál zaslouženě, protože nám tohle utkání nevyšlo ani v tom nejmenším, počínaje brankáři… V podstatě se nedařilo nikomu z hráčů. Mrzí mě to. Viděl jsem, že mužstvo nemělo šťávu. Já tu odpovědnost nechci brát z hráčů na sebe, ale měl jsem od první třetiny nepříjemný pocit, že dnes v utkání nemáme ten správný glanc, výbušnost… Prohrávali jsme všechny souboje, byli jsme pomalejší v pohybu. Otázka, která mě velmi zatěžuje, je, proč to mužstvo, které sehrálo předtím dobrý zápas, za dva dny prostě tu šťávu nemá? Všichni jsme měli stejný program: v těch posledních pěti dnech jsme sehráli tři utkání, ale soupeř měl pohyb lepší, a proto vyhrál. Je to věc, která mě bude ležet hodiny a hodiny v hlavě. Nemůžu říct, že kluci dnes nechtěli… Snaha tam byla, ale ty nohy byly naprosto dřevěné. Neomlouvám to, je to otázka i pro mě, ale mě až mrazí, proč na tom mužstvo momentálně takhle je."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024