Menu +

TRE - SKA 8:6 - Nová kostka pokřtěna vítězně, Skalica odjíždí s osmičkou

Reportáže
T ř e b í č - K dalšímu připravnému střetnutí přicestoval na led Horácké Slavie slovenský tým HK 36 Skalica. V první třetině bylo k vidění 7 branek, domácí již vedli o pět branek, hosté do konce první sirény snížili dvěma brankami. Ve druhé dvacetiminutovce to vypadalo, že hosté nabírají druhý dech, když Mráz proměnil trestné střílení, ale opak byl pravdou. Domácí dalšími třemi trefami zvýraznili svůj náskok. Ve třetí části hosté přidali na rychlosti a bojovnosti, díky čemuž zkorigovali výsledek na přijatelný dvoubrankový rozdíl.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 27.8.2013
TRE TRE
8:65:2, 3:1, 0:3
SKA SKA
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Nahodil (Vondráček, Čejka), 7. Laš (Čuřík, Dolníček), 8. Nahodil (Dlapa), 10. Čuřík (Laš, Dolníček), 11. Wasserbauer (Nahodil, Vondráček), 27. Přibyl (Paták), 31. Čuřík (Laš, Malena), 38. Nahodil (Wasserbauer, Dlapa) – 12. Presinger (Školiak, Lažo), 15. Lažo (Preisinger), 24. Mráz, 51. Sloboda (Obdržálek), 52. Preisinger (Mráz), 55. Lažo (Vyrúbalík, Školiak). Rozhodčí: Blecha. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 760. Střely na branku: 42:29. Průběh utkání: 5:0, 5:3, 8:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík – Malena, Rangl, Dietz, Dlapa, Čejka, Bilčík, Peroutka – Čuřík, Dolníček, Laš – Vondráček, Nahodil, Wasserbauer – Přibyl, Paták, Kadela – Horký, Moučka, Čech.
HK 36 Skalica: Lipovský (10. Romančík) – Ketner, Vyrúbalík, Stano, Kozák, Barák, Šohajda – Preisinger, Školiak, Lažo – Sloboda, Stieler, Obdržálek – Šátek, Kulha, Kutálek – Kalináč, Mráz, Jankovič.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovka zápsasu byla rozhodující pro celý zbytek zápasu. Hosté ze Slovenska nastoupili do zápasu velice laxně, možná Horáckou Slavii podcenili, neboť MANN-HUMMEL Arena, která je právě od dnešního zápasu vybavena novou multimediální kostkou, viděla gólovou smršť hned v první třetině.

Skóre otevřel po pohotové přihrávce od Tomáše Vondráčka Lukáš Nahodil, ten střelu umístil razantně a přesně, tak, že brankář Skalice neměl šanci proti střele něco udělat.

Skalica v úvodu nepředvedla skoro nic a naopak domácí Horácké Slavii to střílelo. Důkazem toho byly další tři trefy, které se vešly do třech minut. Tak ale pěkně postupně. Nejprve se trefil Marek Laš, který převzal příhru od Čuříka a z podobné pozice, jako první domácí střelec, Nahodil, překonal brankáře Liptovského podruhé.

O minutu později se ukázalo, že je dobré neustále sledovat hru a odražené kotouče. Jeden takový se totiž po nahození na bránu odrazil k prave týčce Lukáši Nahodilovi, který jen tak šťouch do kotouče a dezorientovaného brankáře překonal potřetí.

A desátá minuta už znamenala konec působení Liptovského v bráně, pravda, dlouho tam nevydržel. Tentokráte se o to zasloužil Jakub Čuřík, forward hrající za Bílé hvězdy pohotově dortazil kotouč do odkryté klece, který se k němu příhodně odrazil po střele spoluhráče Marka Laše.

To už byla pro brankáře Liptovského konečná, přenechal místo kolegovi Patriku Romančíkovi. Tomu však také netrvalo dlouho a musel si hrát na rybáře- lovit ze sítě úlovek. Neboť Horáci vzápětí udeřili z první přesilové hry zápasu. Branka se zrodila do této chvíle asi nejpohlednější v zápase. Tak popořadě. Nejprve našel Vondráček dobře najeteého Nahodila, který upaloval sám na brankáře, Třebíčská devatenáctka však našla ještě lépe postaveného Jana Wasserbauera, jenž tuto hokejovou lahůdku zakončil.

Ovšem i extraligová Skalica se nakonec probrala a ještě do přestávky dokázala skórovat. A to hned v následné přesilové hře. Hosté tak také využili hned svoji první početní výhodu, kterou dostali k dispozici. Ve 12. minutě prostřelil poprvé Dusíka z levé strany Miroslav Preisinger.

Dalo by se říci, že hosté pookřáli, začali torchu lépe bruslit a pro zápas, nebo spíše pro diváka to nabízelo možná ještě zajímavou podívanou, která to nakonec zcela jistě byla. A nebyl tomu konec, Skalica po chvíli, konkrétně za tři minuty přidala druhou branku. Měl v tom prsty znovu Preisinger, ale tentokráte jako nahravač. Když vyslal do brejku Miroslava Laža, ten nic moc nevymýšlel a Dusíka překonal prudkou střelou.

Bylo potřeba trochu hru ze strany Třebíče zase sklidnit, což se podařilo, proto byl závěr úvodní dvacetiminutovky již klidnějšího rázu a nic na tom nezměnila ani další přesilovka Horáků, která patřila k těm méně vydařenějším.

Gólové hody pokračovaly také ve druhé části, tentokráte však o něco později. Konkrétně ve 24. minutě, kdy jeden z dvojice hlavních rozhodčích nařídil proti Horácké Slavie přinejmenším velice přísné trestné střílení. Proti Dusíkovi se rozjel Bruno Mraz a opět, nic nevymýšlel, prudce vystřelil a byl úspěšný, Skalica snížila na 5:3.

A když už jsme neviděli branku, ano i to se stávalo, že chvíly branky nepadaly, tak jsme viděli alespoň nějakou pohlednou akci. Konkrétně mám na mysli šanci Nahodila, který se snažil překvapit brankáře střelou z otočky, když si zpracoval těžký kotouč. Brankář zareagoval proti jeho pokusu dobře, pravým betonem.

Další šance Třebíče již byla znovu proměněna v branku. Ve 27. minutě zavezl do útočné třetiny kotouč Milan Přibyl, vystřelil a kotouč, možná i trochu ze štěstím, skončil až v hostující brance.

Obrovskou příležitost k sedmé brance domácích promarnil Nahodil, jenž byl dobře postavený u levé tyče, kam dostal přihrávku, ale beton brankáře Romančíka byl o zlomek vteřiny rychlejší, a tak třebíčský útočník kotouč do brány nepropasíroval. Jak se ale ukázalo vstřelení sedmé branky bylo posunoto jen o krátký čas.

Ve 31. minutě se zrodila další pěkná branka a ano, byla to branka Horáků, byla to ta sedmá. Po vhazování se ke kotouči dostal obránce Malena, přihrál k mantinelu, kde číhal Laš, a ten okamžitě nahrával před branku Jakubu Čuříkovi, který toto představení gólově zakončil.

Když ve 35. minutě neuspěl hostující Kalináč se svoji kličkou proti padajícímu Dusíkovi, radovala se znovu domácí Horácká Slavia. Přesně dvě minuty před druhou sirénou se potřetí v zápase trefil Lukáš Nahodil, který uspěl v souboji muže s maskou na jedničku.

Závěrečná dvacetiminutovka již nebyla toliko pohledná, jako ty dvě předchjozí. Možná to bylo také zapříčiněno častým vylučováním. Hra byla hodně kouskovaná.Hoáci měli k dispozici hned tři přesilové hřy vřadě, ale po hříchu se jim nepodařilo využít ani jedinou. Ačkoliv pár šancí k tomu bylo. Asi tu největší připravil kapitán Dolníček Lašovi, jehož našel najíždějícího před brankáře, Marek Laš však zblízka brankáře překonat nedokázal.

V 51. minutě přišla branka hostů. Čtvrtou branku Skalice přidal po Obdržálkově příhře Martin Sloboda. Dusík si s jeho střelou neporadil. Za pár sekund později se Skalica radovala znovu. Střela Miroslava Preisingera prošla Dusíkovi nad lapačkou. Rázem bylo ze zápasu ještě docela slušné drama.

A ano, to ještě nebyl konec. Další trefu přidala Skalica v 54. minutě, kdy Miroslav Lažo vystřelil z kruhů a jeho střela zaplachtila až za záda bezmocně vyhlížejícího brankáře Dusíka.

Více branek již v tomto zápase nepadlo. Horácká Slavia jich dokázala vstřelit osm, což je slušná porce. Na druhou stranu musíme ale říci, že jich také šest inkasovala, což asi není úplně optimální počet.

Po utkání se ještě obě mužstva rozjela ke třem pokusům samostatných nájezdů. Tento souboj dopadl nerozhodně 1:1. Na straně hostující Skalice překonal Dusíka Třebíčským dobře známý Petr Obdržálek. Ze strany Horáků srovnával Marek Laš, prudkou střelou mezi betony.

Josef Turek po utkání Třebíč - Skalica 8:6

Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Skalica 8:6

Ondřej Dlapa po utkání Třebíč - Skalica 8:6



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Po deseti minutách to vypadalo tak, že jsme dali pět gólů, prostě nám to tam napadalo, byli jsme produktivní. To ovšem vůbec nezmenšuje kvalitu Skalice. Byla to jenom část zápasu, pak se to překlopilo na stranu soupeře. Ve druhé třetině jsme hráli nejlíp, tam jsme udělali pouze dvě chyby. Z jedné byla penalta a gól. Byli jsme v útočné fázi nebezpeční a dali jsme tři branky. Líbil se mi pohyb hráčů a také defenzíva. Ve třetí třetině jsme po hráčích chtěli, aby raději hráli na nulu dozadu, než aby dali branku. Sehráli jsme tři laxní přesilovky po sobě. Hráči měli asi v hlavách vysoké vedení a neudělali na ledě stoprocentí práci. To se odrazí na tom, že nám dá soupeř jeden gól, pak šťastný druhý a pak nám dá i třetí. A nakonec je zápas dramatický až do konce. Je to pro hráče obrovské poučení, že si nesmí ulevovat. Pro nás příznivý výsledek i produktivita. Mužstvo Skalice je vynikající směrem dopředu, my však musíme pracovat v defenzívě a udržet koncentraci celý zápas. Stanislav Dietz by nám měl pomoci celý rok na hostování, za což jsme rádi. A Ondřej Dlapa byl momentálně poslán z Komety do Třebíče, ale dveře do Komety zavřené nemá, jen teď získává herní praxi tady v Třebíči. Dalším k dispozici nám bude Křivohlávek, ten je ale zraněný, takže dnes nehrál.

Josef Turek - HK 36 Skalica: Začali jsme špatně, nechali jsme si dát během deseti minut pět branek. Říkal jsem hráčům, že to utkání určitě není rozhodnuté. Některé góly byly také se štěstím. Nakonec se opravdu povedlo zápas zdramatizovat, jsem rád, že jsme vygradovali náš výkon, že jsme neklesli. Po redukci sestavy jsme poslední třetinu vyhráli 0:3, což je pro nás směrodatné do další práce. Ale nakonec jsme prohráli 8:6 a my chceme i v přípravě vyhrávat, takže nejsme spokojení. Kádr kompletní nemáme a asi ani mít nebudeme, budou k nám jezdit nějací hráči ze Slovanu Bratislava a někteří se tam zase budou vracet. Třebíč mě ničím nepřekvapila, já jsem ji sledoval i minulý rok. Je to špička 1. ligy, stejně jako Olomouc a my jsme věděli, že nás důkladně prověří. Když potrápila Mladou Boleslav na šest zápasů, tak si myslím, že má velikou kvalitu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024