Menu +

HBR – TRE 2:4 – Havlíčkův Brod na Bílé hvězdy i podruhé nestačil

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia nastoupila ke třetímu utkání Regionálního poháru v Kotlině, kde se střetla už podruhé v přípravě s Havlíčkovým Brodem. Třebíčští se ujali vedení při přesilové hře Vondráčkem, a i když domácí dokázali také využít výhodu jednoho hráče v poli, Třebíč se prosadila při nestejném počtu hráčů znovu Nahodilem. Vedení navýšil před druhou sirénou Čuřík a náskok Bílých hvězd zvýšil znovu Vondráček. Havlíčkobrodští už pouze snížili na konečných 2:4.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, čtvrtek 29.8.2013
HBR HBR
2:41:3, 0:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Stehlík (Drtina, Semrád), 57. Endál – 8. Vondráček (Nahodil), 15. Nahodil (Vondráček T.), 20. Čuřík (Dolníček, Malena), 40. Vondráček (Nahodil, Wasserbauer). Rozhodčí: Homola – Doležal, Honza. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Opršal (41. Novák) – Kolafa, Wágner, Semrád, Drtina, Soldán, Zítka, Korim, Novotný – Havel, Polodna, Musil – Rytnauer, Stehlík, Berger – Endál, Vondráček R., Maliník – Štěpánek Š., Milfait.
SK Horácká Slavia Třebíč: Zelenka – Malena, Rangl, Dietz, Dlapa, Čejka, Bilčík, Peroutka – Laš, Dolníček, Čuřík – Wasserbauer, Nahodil, Vondráček T. – Kadela, Paták, Přibyl – Čech, Moučka, Horký.

Komentář k zápasu

Hlavním faktorem první dvacetiminutovky a později celého utkání se staly přesilové hry, ze kterých padly hned čtyři branky. Úvodní početní převahy nebyly využity ani na jedné straně, pak ale přišlo vyloučení Milfaita a Třebíč po zásluze trestala. Nahodil si ze středního pásma vybruslil před branku Rebelů, v tandemu našel Tomáše Vondráčka a ten propálil Opršala přesně mezi betony.

Neuběhly ani tři minuty a i domácí tým dokázal využít početní převahu. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Drtina, který prostrčil kotouč na Ondřeje Stehlíka, jenž neměl před přesouvajícím se Zelenkou už těžkou úlohu. Do třetice těžil z přesilovky na druhé straně i Lukáš Nahodil v 15. minutě. Tentokrát si s Vondráčkem vyměnil úlohu, když právě jeho spoluhráč mu přesně nahrával z druhé vlny na gól.

Domácí se nadechli okamžitě k rychlé odpovědi, jenže Havel v dobré příležitosti neproměnil. Dobře se protáhl skrz hostující obranu až před Zelenku, jeho tvrdá rána ovšem jenom orazítkovala zadní mantinel. Na tahu tak byli Třebíčští – dostali další přesilovkou možnost a znovu jí využili. Lví podíl na gólu do šaten měl Dolníček, který se obtočil golem branky a naservíroval puk před téměř odkrytou klec Jakubu Čuříkovi.

Druhá třetina už na góly tak bohatá nebyla, byť šancí bylo zejména na domácí straně dostatek. Svůj tým několikrát podrželi oba gólmani. Nejprve Opršal vyzrál na tvrdou střelu Vondráčka a na druhé straně krátce po sobě Rytnauer s Musilem ztroskotali na pevných betonech Zelenky. A aktivní Rebelové šli za snížením skóre i v dalších minutách. Zelenka ovšem bravurně vyzrál i na tečovanou střelu Soldána od modré a o chvíli později neuspěl ani Havel. Zkušený forvard se sice rychle dostal do mezikruží, svižnou zápěstní střelu však pod horní tyčku umístit nedokázal.

Za nevyužité šance Havlíčkova Brodu tak přišel zákonitý a pro domácí krutý trest. V poslední minutě sevřeli Horáci Rebely před jejich brankou a po klasické kombinaci a nahrávkách Wasserbauera a Nahodila stál na konci akce přesně střílející Tomáš Vondráček. Za Opršalem se červené světlo rozsvítilo v čase 39:50.

Do třetí části došlo ke změně v brance Havlíčkova Brodu. Petra Opršala vystřídal mladý Čeněk Novák a za celých dvacet minut neinkasoval. Nejblíže k tomu měli stále aktivní hosté ve dvaapadesáté minutě, kdy Novák zastavoval přízemní střelu Přibyla až koncem nataženého betonu.

Čas se Rebelům rychle krátil a brzy bylo jasné, že vedení v Regionálním poháru přepustí právě Třebíči. V sedmapadesáté minutě se ale Kotlina přece dočkala čestného úspěchu. Po skončení početní výhody si Lukáš Endál udělal z obránců sloupy a své sólo zakončil druhou a zároveň poslední brankou Havlíčkobrodských.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: První třetinu jsme odehráli velmi dobře, dali jsme tři hezké góly a hráli jsme dobře i kombinačně. Jako bychom navázali na kombinační hokej ze zápasu se Skalicou. Tato část hry se nám opravdu povedla. Ve druhé třetině nejsme spokojeni se druhou desetiminutovkou, v té jsme nehráli tak, jak bychom si představovali. Domácí nám několikrát ujeli do přečíslení, ale podržel nás brankář Zelenka. V poslední minutě druhé třetiny jsme ale vstřelili po standartní situaci Vondráčkem čtvrtý gól. Třetí třetinu jsme dobře odbránili, domácí nás dostali pod tlak jen ve dvou přesilovkách. Mrzí nás individuální chyba v závěru, z níž jsme dostali druhý gól. Ten nám dobrý dojem ze zápasu trochu pokazil. Celkově lze říct, že zápas už měl fáze, které připomínaly hru, kterou chceme praktikovat v mistrovských utkáních. Mrzí nás jen druhých deset minut druhé třetiny a ten druhý inkasovaný gól.

Richard Cachnín - HC Rebel Havlíčkův Brod: Třebíč tenhle hokej praktikuje už dvě nebo tři sezony a dneska ho u nás opět předvedla. Hraje výborně organizovanou obranu a má rychlý přechod do útoku. Podle mě rozhodla první třetina, ve které jsme byli nedisciplinovaní - udělali jsme čtyři fauly a soupeř je potrestal. Za stavu 1:3 jsme si vytvořili dvě stoprocentní šance, které bychom měli proměňovat, jenže to nevyšlo a Třebíč už si potom vedení pohlídala.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024