Menu +

OLO – TRE 3:1 – Bílé hvězdy vstoupily do soutěže porážkou na Hané

Reportáže
T ř e b í č - Do prvního utkání sezóny 2013/2014 nastoupila Horácká Slavia s Vojtěchem Němcem v sestavě, který jako první i skóroval. Bylo to v šestnácté minutě, kdy se při signalizované výhodě dostal v mezikruží k odraženému puku a vystřelil nad beton brankáře. Domácí se snažili ve druhé třetině vyrovnat, k čemuž mohla napomoci nedisciplinovanost hostů, oporou Třebíče byl ale výborně chytající Falter. Až ve třetí třetině dokázali Olomoučtí využít další z mnoha přesilových her a o minutu a půl brankový stav i otočit. V jednapadesáté minutě přidali domácí třetí branku, Bílé hvězdy už skórovat nedokázaly.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 11.9.2013
OLO OLO
3:10:1, 0:0, 3:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 46. Selingr (Kucharczyk, Cartelli), 47. Vodný (Rác), 51. Herman (Staněk, Jaroměřský) - 16. Němec (Kadela, Křivohlávek). Rozhodčí: Jeřábek – Adamec, Poruba. Vyloučení: 7:11 + navíc Dolníček (TRE) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 714. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sestavy
HC Olomouc: Vošvrda – Bartoň, Ondrušek, Cartelli, Kadela R., Jaroměřský, Staněk – Pekr, Řípa, Herman – Kucharczyk, Diviš, Selingr – Rác, Knotek, Vodný – Švaňhal, Králík, Kindl.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Bilčík, Dlapa, Rangl, Malena, Dietz, Hruška – Laš, Dolníček, Čuřík – Vondráček, Nahodil, Wasserbauer – Kadela E., Křivohlávek, Němec – Paták, Moučka, Přibyl.

Komentář k zápasu

Olomoučtí hokejisté nastoupili v prvním ligovém utkání v bráně s Tomášem Vošvrdou, hosté z Třebíče naopak na Hanou přijeli s posilami z brněnské Komety. V brankovišti Martin Falter, v obraně Milan Hruška a v ofenzívě Vojtěch Němec.

Hosté ukazovali hned od úvodu, že chtějí z prvního zápasu sezóny urvat body. I Olomouc však byla na novou sezónu natěšená, hokej tak nepostrádal rychlé tempo. Oba celky ze začátku dobře bránily střední pásmo, proto gólmani neměli tolik práce. K vážnějšímu ohrožení jedné z branek se dostal v přesilovce Kohoutů útočník Hanáků Roman Rác, z mezikruží však trefil pouze brankáře Faltera.

Velkou šanci si po svém návratu z trestné lavice připravil Laš, jenž utekl unavené obraně Mory, brankář Vošvrda však proti bekhendové střele Marka Laše pohotově zasáhl lapačkou. Příležitosti Horáků v ponechané výhodě už ale zabránit brankář Hanáků nedokázal. Vojtěch Němec dostal na olomouckém brankovišti prostor k zakončení, čehož dokázal kmenový hráč Komety Brno využít, a otevřít tak gólový účet zápasu.

Mora zahrávala v úvodu druhého dějství přesilovou hru. Dobrou příležitost si v ní vytvořil Bartoň, jenž si sjel od modré čáry, ovšem plachtící kotouč netrefil. Horáci se nechali často vylučovat, Falter však puky držel ve své výstroji. Na hostujícím gólmanovi si vylámal zuby i Matěj Pekr.

Od poloviny třetiny se taktovky zápasu chopili hostující hokejisté, nechybělo mnoho a Eduard Kadela mohl rozvlnit síť za Vošvrdou podruhé. Další slibnou příležitostí se prezentoval ex-olomoucký Čuřík, jeho dělovka však jen rozezvučněla plexisklo za domácí klecí.

K zajímavému momentu došlo v 35. minutě, kdy Kohouti dopravili kotouč do třebíčské branky zásluhou Pekra. Ovace olomouckého publika však zastavil hlavní sudí Jeřábek, který ještě předtím odpískal přihrávku rukou v podání borců v červeném. Třebíč tedy po čtyřiceti minutách hry stále bránila svůj nejtěsnější náskok.

Mora do třetí části vstoupila s jasným úkolem, rychle vyrovnat. To se málem hned v druhé minutě třetí části povedlo Pekrovi, ten se na brankovišti Třebíče pokoušel zakončit ze vzduchu, klec však netrefil. Fanoušci domácího týmu si však mohli zajásat o chvíli později. V přesilovce pálil Kucharczyk, jeho ránu sice Falter ještě zlikvidoval, následnou dorážku z hole Pavla Selingra už ale nevytěsnil a bylo srovnáno. Hosté reklamovali úmyslné kopnutí bruslí, rozhodčí Jeřábek ale branku uznal.

Netrvalo to ani dvě minuty a Olomouce šla do vedení. Do rychlého kontru se dostal Rác, jenž před Falterovou brankou nabídl puk Michalu Vodnému, který si s třebíčským gólmanem pohrál a bekhendovým blafákem poslal své mužstvo do vedení.

Svěřenci Kamila Pokorného byli průběžným stavem zaskočeni, což nezvládali po stránce disciplíny. Mora měla možnost dvojnásobné přesilovky, která znamenala velkou šanci odskočit soupeři na rozdíl dvou branek. Jakub Herman se zjevil před Falterem naprosto osamocen, chtěl vystřelit nahoru, ovšem kotouč mu sjel po patce hole, a právě to možná brankáře hostů zmátlo. Puk mu totiž prošel mezi betony a Olomouc vedla 3:1.

Třebíčští se snažili v posledních minutách s výsledkem zápasu něco udělat, ovšem Vošvrda už branku nepustil. Olomouc tak porazila v prvním zápase sezóny Třebíč na domácím ledě 3:1.



Vojtěch Němec po utkání Olomouc - Třebíč 3:1



Ohlasy trenérů

Jiří Dopita - HC Olomouc: První třetinu jsme nehráli dobře, možná to bylo i díky tlaku způsobenému faktem, že jsme začínali doma. Myslím, že Třebíč má velice kvalitní mužstvo a v lize nebude patřit k outsiderům. My jsme inkasovali gól jako první díky špatně vyřešeným situacím před naší brankou. Mohli dostat i víc branek a utkání mohlo dopadnout úplně jinak. Ve druhé třetině byl duel ovlivněn vyloučeními, nemyslím si, že to bylo pískáno jednostranně, spíše úzkostlivě. Co se týče prvního gólu, tak Selingr říkal, že to bylo bruslí, ale neúmyslně. Od té doby jsme byli lepší. Za tři body jsme rádi.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Los nám přidělil favorita soutěže, my jsme však hráli velmi dobře zejména v první části, kdy jsme dali i branku. Byli jsme spokojení s hrou i s výsledkem. Ve druhé části jsme se vůbec nedostali do hry, ve čtyřech se nedá v Olomouci hrát. Nám se však náskok díky obětavosti a výkonu gólmana povedlo ubránit. Ve třetí části jsme chtěli hrát trpělivě a důsledně bránit, inkasovali jsme však gól nohou, který neměl platit. To domácí nakoplo a zápas zvrátili. Olomouci gratuluji k vítězství.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024