Menu +

HBR – TRE 2:4 – V Kotlině Bílé hvězdy zvítězily, Rebely udolaly už potřetí za sebou!

Reportáže
T ř e b í č - Do důležitého utkání v havlíčkobrodské Kotlině nastoupila Horácká Slavia výborně, neboť se ujala v páté minutě vedení. Pohlednou akci Třebíčských zakončoval do prázdné Vondráček. Ve druhé třetině sice vyrovnal z brejku Havel, o dvě minuty později ale využily Bílé hvězdy signalizovanou výhodu. Po souhře Dolníčka a Čuříka se prosadil Laš. Domácí vyrovnali ve čtyřicáté sedmé minutě, Třebíč však získala opět jednobrankové vedení, když Miroslav Holec proměnil trestné střílení – poté, co byl v oslabení faulován. Výsledek pak pojistil po exkluzivní akci tentýž hráč střelou do prázdné branky.
Sdílejte článek
 
3.kolo, středa 18.9.2013
HBR HBR
2:40:1, 1:1, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Havel (Polodna, Kolafa), 47. Havel (Polodna) – 5. Vondráček (Nahodil, Wasserbauer), 39. Laš (Čuřík, Dolníček), 55. Holec, 60. Holec (Malena, Němec). Rozhodčí: Hrubý – Kis, T. Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1303. Střely na branku: 33:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Dolejš – Novotný, Kolafa, M. Drtina, Vágner, Korím, Semrád, Zítka – Říha, Polodna, Havel – Berger, Endál, Rytnauer – Maliník, P. Štěpánek, Semorád – Milfait, Stehlík, Chlubna.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Rangl, Malena, Dietz, Hruška, Bilčík, Dlapa, Čejka – Čuřík, Dolníček, Laš – T. Vondráček, Nahodil, Wasserbauer – Voj. Němec, Holec, Křivohlávek – Horký, Kaut, Přibyl.

Komentář k zápasu

Derby dvou soupeřů z Vysočiny začalo velmi opatrným hokejem z obou stran. První velikou šanci měl ve 3. minutě Petr Polodna, který se sám ocitl v mezikruží, ale svou střelu nedokázal přes Faltrovy připravené betony dostat do sítě.
Uběhly zhruba dvě minuty a z otevření skóre se radoval hostující tým Třebíče. Jeho hráči se natvrdo usadili v útočné třetině, kde nejprve z pravého kruhu vybruslil Jan Wasserbauer, jenž svou přesnou nahrávkou našel osamoceného Lukáše Nahodila. Ten na sebe natáhl domácího beka, naznačil střelu, ale vzápětí přihrál z druhé vlny dojíždějícímu Tomáši Vondráčkovi, který neměl těžký úkol napálit puk z úhlu do prázdné branky.
Další zajímavé akce bylo možné vidět až v závěru první části, kdy byli třebíčští hráči lépe naladěni, což jim svědčilo. Domácí brankář Daniel Dolejš byl však úspěšný proti dalekonosné a velmi tvrdé ráně Ondřeje Dlapy. Zanedlouho jeho bystrost zkoušel ještě střelec prvního gólu utkání Tomáš Vondráček. S jeho zápěstím vystřelenou bombou si Dolejš poradil na výbornou. Skvěle si během první části počínal jeho protějšek Martin Falter.

Do druhého dějství se vstupovalo podobným tempem jako v tom předchozím. Do větších šancí se už dostávali i Rebelové. Divákům v Kotlině se zatajil dech po střele Radka Novotného, který od modré lajny těsně minul horní tyčku. Během dalších pěti minut se Havlíčkobrodští dostali do oslabení. Třebíčští se během početní výhody snažili vykřesat nadějnou příležitost. Tu nejlepší měl na čepeli Miroslav Holec, s jehož chytrým blafákem si Dolejš pomocí rychlého levého betonu poradil.
Posléze byli hosté laxnější u puku, čehož začali využívat domácí. Dostávali se do tlaku, který se jim vyplatil v podobě vyrovnávací branky. Lukáš Havel si v pohodě najel až za záda hostujících obránců, kam dostal výstavní přihrávku od Petra Polodny. Havlíčkobrodský rychlík sice cítil stíhající beky v patách, ovšem ani to ho v samostatné akci nevyvedlo z míry a bekhendem propálil Faltra nad betonem. Nebylo by to derby, kdyby nepřišlo drama. Uplynuly dvě minuty a z vedení se opět radovali fanoušci Horácké Slávie. Vše odstartoval David Dolníček, který adresoval kotouč Jakubu Čuříkovi. Ten se rozjel do útočné třetiny a poslal touš na hokejku Marka Laše, jenž z bezprostřední blízkosti překonal natahujícího se Dolejše.

Tím ale vše nekončilo. Během poslední dvacetiminutovky o sobě znovu dali vědět Rebelové, kteří podruhé v zápase dohnali jednogólové manko. Autorem branky byl znovu Lukáš Havel, jenž přesnou ranou z úhlu vykřesal jiskru naděje pro havlíčkobrodskou střídačku.
Pak ovšem udeřili hosté, konkrétně Miroslav Holec, jemuž bylo během početní nevýhody Třebíče nařízeno trestné střílení. Zkušený borec zvolil pro zakončení polovysokou střelu, která zamířila přesně k Dolejšově levé tyčce. Bývalý hráč Havlíčkova Brodu předvedl v následné power-play parádní akci. U mantinelu sebral vyhozený puk a fikaně se s ním prokličkoval až před prázdnou domácí branku. Pohodová střela do prázdné branky stanovila konečný stav utkání. Dvougólový odskok v závěru poslední dvacetiminutovky zařídil hostům tři body.

Miroslav Holec po utkání Havl. Brod - Třebíč 2:4



Ohlasy trenérů

Richard Cachnín - HC Rebel Havlíčkův Brod: Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře a prvních deset nebo dvanáct minut jsme byli hodně pasivní na to, že jsme hráli doma. Jak se tak říká, tahali jsme nohy z medu. V první třetině jsme měli dvě šance Petra Polodny a Lukáše Endála, který trefil tyčku. Výsledek asi odpovídal předvedené hře. Dali jsme gól na 1:1 a vrátili jsme se do zápasu, ale hned po tom střídání jsme se dostali pod tlak a hosté toho využili gólem na 2:1. Do třetí třetiny šli s tím, že chtějí hrát hlavně dobrou obranu. Nám se přes to těžko chodilo a až na začátku třetí třetiny jsme vyrovnali. Myslím si, že za stavu 2:2 jsme měli utkání rozhodnout, když Honza Berger měl za jedno střídání dvě stoprocentní šance. V hokeji zákonitě přijde trest nedáš - dostaneš. Přesilová hra, chyba mladého beka a Míra Holec to potrestal. Body jsme si za to dnes asi nezasloužili a já gratuluji soupeři k vítězství.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Doma jsme odehráli výborný zápas s Českými Budějovicemi, ale nedali jsme branky. Proto jsme měli dnes trochu nůž na krku. Ono se říká, že je teprve začátek, ale my jsme potřebovali nutně bodovat. V první třetině jsme se dostali do vedení. Domácí sice dali tyčku, ale myslím si, že v první třetině jsme hráli slušně. Co se týče druhé třetiny, nepřidali jsme druhý gól, což se nám stalo v Olomouci i doma s Českými Budějovicemi, a vzápětí jsme inkasovali. Nebyla to pro nás jednoduchá situace, proto si strašně vážím toho druhého gólu, který byl podle mě strašně důležitý, protože jsme šli do vedení. Potom přišla ve třetí třetině ta osmiminutovka, která byla z naší strany úplně pasivní. Nevím, co se hráčům honilo v hlavách. Byli jsme statičtí a jen jsme čekali na to, kdy dají domácí gól, který dali. Pak šli domácí do přesilovky na riziko, my už jsme jim předtím z toho jednou ujeli ve druhé třetině, ale Míra Holec to nedal. Pak dostal druhou šanci, nájezd proměnil a rozhodl zápas. My jsme za body strašně vděční. Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Jak my, tak i soupeř měl gólové šance. My jsme byli o ty dva góly šťastnější.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024