Menu +

TRE-CEB 0:3 - Překvapení se nekonalo, Třebíč navíc nevstřelila ani branku

Reportáže
T ř e b í č - Ve 21. kole 1. ligy přivítala Třebíč na svém ledě vedoucí tým tabulky z Českých Budějovic. Podle předpokladů měli větší převahu hosté, přesto i Horácká Slavia zahrozila několika pěknými akcemi. Domácí hokejisté se však stále nevyléčili ze své střelecké impotence, a proto ani jedna střela neskončila za zády budějovického gólmana. Jeho protějšek, Filip Luňák, se na druhé straně předvedl také několika pěknými zákroky, přesto třikrát kapituloval.
Sdílejte článek
 
21.kolo, středa 10.11.2004
TRE TRE
0:30:2, 0:0, 0:1
CEB CEB
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Šimánek (Gýna, Bělohlav), 18. Gýna (Sailer), 55. Květoň. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 24:34. Rozhodčí: Kubeš - Šilhán, Švejda.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Míka, Kališ - Kučný (41. Čížek), Hrbáček - Horák, Svačina - Fryauf, Žiška, Škoda - Beroun, Oliva, Valko - Wolf, Sobotka, Caha - Topol, Čech, Šulc.
ČEZ Motor České Budějovice: Chábera - Martínek, Jindra - Gýna, Kotaška - Kolda, Mucha - Luža - Kropáč, Šimánek, Bělohlav - Sailer, Musil, Rob - Hřebejk, Květoň, Havelka.

Komentář k zápasu

Fanoušci

Třebíčský kotel demonstroval svoji nespokojenost s výsledky svého týmu.

Budějovice přijely bez svých hvězd z NHL, Horácká Slavia musela skousnout nepřízeň fanoušků, kteří se rozhodli projevit svoji nespokojenost s výsledky bez obvyklého povzbuzování. Třebíč se přesto téměř hrobového ticha nezalekla a zezačátku hrála se svým soupeřem vyrovnanou partii. Po několika menších šancích obou týmů se ve třetí minutě málem urodilo na domácí straně, Olivova střela však pouze cinkla o tyč Cháberovy branky. V 10. minutě, kdy Třebíč hrála přesilovku, se před budějovickou brankou strhla pořádná mela, hostující brankář musel zasahovat zvláště proti Wolfovi, jenž na něj nepříjemně dorážel. Jako už mnohokrát v této sezóně, i nyní se v Třebíči potvrdilo rčení nedáš-dostaneš. V 11. minutě se puk po perfektně sehrané, opravdu hokejové akci po ose Bělohlav-Gýna-Šimánek dostal až za Luňákova záda – 0:1. Ihned poté Jihočeši opět zahrozili, závar před svojí brankou vyřešil třebíčský gólman až zalehnutím kotouče. Hosté se v té době dostávali na koně, chvíli nato na Luňáka z bezprostřední blízkosti dotíral Rob. O něco později se do útočného pásma probojovali i domácí, Olivova řada však recept na Cháberu nenašla. Co se nepovedlo Horácké Slavii, to se opět podařilo Budějovicím. Při hře pět proti třem si hosté v 18. minutě ukázkově rozebrali trojici bránících hráčů, Sailer našel přesným pasem Gýnu číhajícího v mezikruží, který tvrdou střelou změnil stav na 2:0 pro svůj tým.

Sailer, Kališ, Luňák

Oldřich Kališ chrání brankáře Luňáka před dotírajícím Sailerem.

Druhá dvacetiminutovka začala velkou šancí Žiškovy formace, která ve 22. minutě mohla potrestat vyloučení hostujícího Sailera. K pokoření již ležícího gólmana ale opět chyběly potřebné centimetry, puk proto skončil na boční síťce Cháberovy klece. Ve 29. minutě se pěkným volejem prezentoval Sailer, Luňák přesto s jeho střelou příliš práce neměl. Diváky potěšila zejména druhá polovina prostřední třetiny, kdy obě mužstva předváděla oboustranně velmi pohledný hokej, v němž se hrálo nahoru-dolů. Pět minut bez přerušení utnul až Musil svým hákováním, Třebíč v následující přesilovce však gólově opět vyšla naprázdno.

Poslední část hry již příliš pohledná nebyla. Ve 49. minutě měl Luňák menší problémy střelou z téměř poloviny hřiště, chvíli poté na druhé straně se pro změnu předvedl Chábera, který zlikvidoval odvážný Berounův průnik. Konečné slovo řekl v tomto zápase ex-třebíčský Květoň, před nímž třebíčští obránci nedokázali včas uklidit puk do bezpečí. Pro mladého budějovického útočníka nebyl problém obejít ležícího brankáře, poslat puk do téměř odkryté branky a stanovit skóre na 3:0 ve prospěch Jihočechů.





Ohlasy trenérů

Trenéři

Josef Jandač (trenér HC České Budějovice): "Musím říct, že Třebíč nehrála vůbec špatně. Je to spíš obraz toho, že mužstvo je dole, a šance, které mají, neproměňují. Na vítězství jsme se nadřeli, měli jsme s nimi spoustu práce. V první třetině jsme proměnili šance, šli jsme do vedení. Z mého pohledu byla první a třetí část byla obstojná, ve druhé třetině se hrálo nahoru-dolů a my dělali chyby. Nehráli jsme tak, jak bychom měli hrát, abychom udrželi dvougólové vedení. Ale musím zopakovat, že Třebíč, ačkoli je poslední, vůbec nehrála špatně."



Josef Horešovský (SK HS Třebíč): "My se samozřejmě chválit nemůžeme. Prohráli jsme, aniž bychom vstřelili gól. Přesto se na tom snažím najít něco pozitivního. Na rozdíl od jiných zápasů, kdy jsme nevypotili jedinou šanci, jsme si teď aspoň nějakou šanci vypracovali. Další dobré zjištění je, že aspoň podle mého názoru není mužstvo tolik dýchavičné, jako bylo v předchozích zápasech. Navíc jsme v některých momentech konečně šli do soubojů, takže to z naší strany byl trošku agresivnější hokej. Čeká nás ještě hodně zápasů. Je zde jen jeden způsob, jak si s nimi poradit – tvrdá práce a angažování všech lidí na maximum. To je jediný způsob, jak se z toho nepříjemného postavení dostat."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024