Menu +

CEB – TRE 5:4pp – Třebíčští protrhli střeleckou smůlu a Motoru sebrali bod

Reportáže
T ř e b í č - Po dvou porážkách na vlastním stadionu zajížděla Horácká Slavia do Českých Budějovic, kde se střetla s místím Motorem. Třebíčští potvrdili, že se jim na ledech soupeřů daří. Do vedení poslal svůj tým v čase 4:17 Čuřík, domácí vyrovnali při dvojnásobné přesilové hře. Po dlouhém tlaku pak prodloužil Dlapovu přihrávku Kaut do úniku Fořtovi, který krásnou kličkou vstřelil druhou branku Bílých hvězd. Na 3:1 zvýšil Křivohlávek, ještě do přestávky ale Českobudějovičtí snížili znovu na rozdíl jediné branky. Ve třetí třetině pak dokázal Motor vstřelit dvě branky v rozmezí dvou minut a devíti vteřin, čímž otočil pro něj do té doby nepříznivý stav. Třebíči se podařil husarský kousek v podobě vyrovnání minutu před koncem při power-play, kdy Marek Laš dorazil kotouč za Halmošiho. V prodloužení rozhodli o vítězství domácí.
Sdílejte článek
 
15.kolo, středa 23.10.2013
CEB CEB
5:4p1:2, 1:1, 2:1 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Kříž (Kotalík, Melka), 39. Šachl (Semrád), 45. Rob (Kotalík), 47. Kotalík (Rob), 63. Melka – 5. Čuřík (Laš), 19. Fořt (Kaut, Dlapa), 33. Křivohlávek (Raška), 59. Laš (Dlapa). Rozhodčí: Pešina, Souček – Šperl, Samuel. Vyloučení: 5:8, navíc Laš (TRE) 10 minut OT a Dolníček (TRE) 10 minut + OT do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3409. Střely na branku: 31:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3, 4:4, 5:4.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Halmoši – J. Novák, Kříž, Posmyk, Boháč, Chmelíř, Prokop, Semrád – Kotalík, Rob, Bárta – Třetina, Melka, Kuchejda – Ferebauer, Přibyl, Vaniš – Ondřej, Šachl, Skuhravý – Prokeš.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Dujsík, Dietz, Dlapa, Bilčík, Čejka, Peroutka – Laš, Dolníček, Čuřík – Fořt, Kaut, Vondráček – Křivohlávek, Raška, Kadela – Čech, Horký, Paták.

Komentář k zápasu

Třebíč v úvodu utkání šla do čtyř, ale oslabení přežila bez větších problémů a prakticky hned po oslabení šla sama do vedení. V 5. minutě se před Halmošiho dostal nehlídaný Jakub Čuřík, který dorazil střelu Laše – 0:1. Třebíč doplatila na svou nedisciplinovanost a šla za tři minuty do tří. Jihočeši této nabídnuté výhody nepohrdli, když se po střele Kotalíka prosadil tečí Lukáš Kříž – 1:1. V 16. minutě mohla jít Třebíč opět do vedení, ale její gól nebyl pro hru vysokou holí uznán. I tak hosté dokázali vstřelit v první třetině druhý gól. Necelé dvě minuty před koncem se po krásné přihrávce Kauta trefil bekhendovou kličkou Tomáš Fořt - 1:2.

První polovina druhé třetiny kromě dvou hostujících a jednoho domácího vyloučení nic nenabídla. Třebíč mohla navýšit skóre při vyloučení Melky, ale střelu Dlapy od modré Kůdela zlikvidoval. Domácí gólman vytáhl perfektní zákrok i při následné šanci Čuříka, který pálil do poloodkryté branky z levé strany. Nicméně Třebíč se dokázala prosadit ihned po přesilovce, kdy Kůdela nestačil na střelu pod horní tyč od Jana Křivohlávka – 1:3. Motor se ale nevzdal a necelé dvě minuty před koncem snížil na rozdíl jednoho gólu Petr Šachl, který dorazil do branky nahození Semráda – 2:3.

Tak, jak Jihočeši ukončili druhou třetinu, začali ve třetím dějství. Mírný tlak přetavili ve vyrovnávající branku, kterou vstřelil ve 45. minutě Luboš Rob – 3:3. To nebylo vše a za další dvě minuty Motor již vedl, když se po závaru před brankou prosadil z mezikruží Aleš Kotalík - 4:3. Ani hosté zápas ale nevzdali a výsledkem byla vyrovnávající branka při hře bez brankáře minutu před koncem, kterou vstřelil Marek Laš – 4:4. Za poslední minutu se už nikdo neprosadil a rozhodnout se tak muselo v nastavené části – prodloužení.

Druhý bod nakonec zůstal na jihu Čech, když se při přečíslení 2 na 1 trefil z levé strany dvě minuty před koncem prodloužení Antonín Melka – 5:4.





Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav - HC Motor České Budějovice: „Měli jsme před sebou těžké utkání. Po sérii proher se mužstvo potřebovalo sebrat. Když pominu Mladou Boleslav, společně s Olomoucí má Třebíč nejlépe organizovaný mančaft. Po většinu zápasu jsme tahali za kratší konec. Branka na 3:2 nás ale nakopla. Třetí třetina byla až do vyrovnání z naší strany dobrá. Sice nám vítězství uteklo, ale po tomhle průběhu bychom si vyhrát za tři body ani nezasloužili. Za dva body jsme rádi, dneska zvítězil šťastnější.“

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: „Zápas jsme měli dobře rozehraný. Za stavu 3:1, kdy domácí dali gól pouze při dvojnásobné přesilovce, jsme je měli pod vodou. Dvě minuty před koncem druhé třetiny jsme je ale nechali nadechnout, to byl klíčový moment. Další gól je povzbudil a vzápětí se dostali do vedení. Přestože jsme tentokrát měli kvůli spoustě zranění mladé mužstvo a museli jsme hrát jen na tři pětky, v power-play se nám povedlo vyrovnat. V prodloužení jsme pak měli šanci jako první my, domácí však tu svou na rozdíl od nás využili a získali dva body.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024