Menu +

TRE - HAV 3:1 - Bílé hvězdy doma vyhrály, Havířov na jejich aktivní hru nestačil

Reportáže
T ř e b í č - Sedmnácté kolo přivedlo na led Horácké Slavie tým AZ Havířov. Domácí si moc přáli prolomit sérii pěti zápasů bez výhry před vlastními diváky a šli za svým cílem od úvodního hvizdu. Již ve čtvrté minutě se trefil Křivohlávek, o deset minut později Wasserbauer. Ke komplikacím se schylovalo před druhou sirénou, když dal kontaktní branku Šlahař. V úvodu třetí třetiny se však krásně trefil Jan Káňa a vrátil domácím na jejich hokejky klid. Bílé hvězdy poté přestály zkrácenou přesilovou hru pěti proti třem i následný tlak Havířovských při hře bez brankáře a zcela po zásluze zůstavají všechny tři body doma!
Sdílejte článek
 
17.kolo, středa 30.10.2013
TRE TRE
3:12:0, 0:1, 1:0
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Křivohlávek (Káňa), 14. Wasserbauer (Dlapa), 44. Káňa (Křivohlávek, Peroutka) – 40. Šlahař (Daneček, Jakúbek). Rozhodčí: Vampola – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1220. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Bilčík, Malena, Dlapa, Čejka, Dietz, Peroutka – Čuřík, Dolníček, Laš – Vondráček, Kaut, Fořt – Křivohlávek, Káňa, Wasserbauer – Paták, Raška, Kadela – Čech.
AZ RESIDOMO Havířov: Daneček L. – Vosátko, Bezuška, Krisl, Roupec, Graca, Koma, Klimíček, Deutsch – Šedivý, Němec, Sztefek M. – Jakúbek, Šlahař, Daneček J. – Maruna, Říčka, Klimša – Rimmel, Marosz, Škumát.

Komentář k zápasu

Třebíč s Čiliakem v brance nastoupila s velkou touhou konečně prolomit prokletí domácí tvrze. Úvodní nápor korunovali Horáci na konci čtvrté minuty. Káňa našel před brankou Křivohlávka, jenž sice při střele upadnul, ale protlačil puk i s havířovským gólmanem za brankovou čáru. Z hostů se jako první osmělil Škumát, ve 12. minutě pálil Klimša, jinak byli hosté v první třetině zcela bezzubí.

Za to Horácká Slavia byla nabuzená, na Daněčkovu svatyni se valil jeden útok za druhým. Peroutkova tečovaná dělovka v bráně ještě neskončila. Ve 14. minutě se stalo něco, co v Třebíči místní diváci dlouho neviděli. Horácká Slavia dala druhou branku. Byl to konkrétně Jan Wasserbauer, který se v obranném pásmu chopil touše, projel až do pásma útočného, kde kolem nohou protihráče prostřelil Daněčka mezi betony. Přes další šance červených se stav 2:0 do první sirény nezměnil.

Do druhé periody vstoupil Havířov mnohem aktivněji, pomohlo mu do tempa vyloučení Maleny. Čiliak vychytal Marosze a za pár chvil pocítil Šlahař, jak chutná strom v podání domácího Peroutky. Pětiminutovka kolem poloviny zápasu nabídla divácky nejatraktivnější část utkání. Oba celky divoce útočily, ale brankově se neurodilo. Domácí tutovku zazdil Fořt, na druhé straně uháněl Říčka sám na třebíčskou bránu, jenže Čiliaka střelou pod betony nepřelstil. Zmiňovaný Říčka měl další loženku, když dorážel Komovu dělovku od modré čáry těsně vedle. Horáci už se viděli v kabině, za což je čtrnáct sekund před koncem druhé třetiny ztrestal Šlahař střelou pod víko po hezké kombinaci Havířovských.

Na začátku závěrečné třetiny chtěla Třebíč přidat pojistku. Čuřík přestřelil. Ve 44. minutě dostal prostor na pravém křídle Jan Káňa, najel do střelecké pozice, odkud perfektně vymetl levou šibenici havířovské klece. Domácí pak dobře bránili a nepouštěli hosty do výraznějších šancí. Definitivně rozhodnout mohl Dolníček. Daněčka sice překonal, ale puk se šoural kolem levé tyčky ze špatné strany z pohledu třebíčského kapitána.

Havířov měl možnost zdramatizovat vývoj utkání ve dvojnásobné přesile trvající přes minutu. Obětavá třebíčská obrana v čele s Markem Čiliakem si počínala skvěle. Hostům nepomohla ani téměř dvouminutová hra bez brankáře. Třebíč tak mohla slavit se svými fanoušky tříbodovou výhru.



Tiskovka po utkání Třebíč - Havířov 3:1

Jan Wasserbauer po utkání Třebíč - Havířov 3:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Třebíč: Dobře jsme vstoupili do utkání. Říkali jsme si v kabině, že musíme hrát takhle dál, že to nepřijde samo, že soupeř na to bude nějakým způsobem reagovat. Bohužel se nám to nepovedlo. Druhá třetina nebyla z naší strany dobrá a gól přišel přímo do šatny, kdy hosté tam měli už nějakou šanci, ale Čiliak to vychytal. Dostali jsme se do problémů, takže jsme si zápas po dobře odehrané první třetině vyžrali až do konce. Strašně důležitý pro naši psychiku byl gól na 3:1, protože zase jsme odskočili o dva góly a bylo to hodně důležité.

Jan Daneček – Havířov: Utkání rozhodla první třetina, kdy nás domácí dostali pod obrovský tlak. My jsme se tomu neubránili, i když jsme se na to připravovali, že něco takového tady proběhne. Druhou třetinou jsme se zlepšili, dostali jsme se do utkání, když jsme dali gól na 2:1. Chtěli jsme to domácí na začátku třetí třetiny zkusit, že dáme rychlý gól. Chtěli jsme dostat domácí pod tlak. To se nám nepodařilo, protože nám tam odjeli a dali na 3:1. Myslím si, že domácí vyhráli po dobrém a zaslouženém výkonu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024