Menu +

TRE - KAD 2:1sn - Třebíč dlouho hledala recept na body, nakonec v nájezdech urvala dva

Reportáže
T ř e b í č - K 19. kolu přijel do Třebíče soupeř, který je na tom bodově stejně, takže to byl souboj o pověstných 6 bodů. Horácká Slavia začala utkání náporem, ale ten vyšel vniveč. Naopak hosté se při vlastním oslabení ujali vedení. Do druhé třetiny vsoupili domácí ještě aktivněji, ale ani dvojnásobná výhoda k brance nevedla. Podobně tomu bylo i ve dvacetiminutovce třetí. Když už to vypadalo, že utkání vyhrají Kadaňští, tak se do puku opřel Káňa a vyrovnal. V následném prodloužení branka nepadla. Dovednostní soutěž již byla loterie, kterou zvládli domácí bravurně.
Sdílejte článek
 
19.kolo, středa 6.11.2013
TRE TRE
2:1sn0:1, 0:0, 1:0 - 0:0
KAD KAD
Statistiky
Branky a nahrávky: 60. Káňa (Bilčík), rozh. náj. Čuřík – 15. Bartejs. Rozhodčí: Schmejkal, Souček – Guth, Rittich. Vyloučení: 6:8, navíc Čejka (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1290. Střely na branku: 45:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Bilčík, Valenta, Dlapa, Čejka, Dujsík, Dietz – Čuřík, Dolníček, Laš – Vondráček, Káňa, Mikeska – Fořt, Kaut, Wasserbauer – Přibyl, Kadela, Čech.
SK Kadaň: Řehoř – Trefný, Stehlík, Szakal, Dobrovolný, Bartejs, Mazanec, Kopáč – Gajovský, Charousek, Račuk – Jíra, Kůs, Hromas – Novák, Hanták, Ton – Hammerbauer, Lehnert, Hlava.

Komentář k zápasu

Utkání zahájili domácí nepovedenou přesilovou hrou. Zajímavé momenty se odehrály v páté minutě. Dělovka Laše skončila na chráničích Řehoře, za hosty se jal kontrovat Jíra, jehož nepříjemnou ránu Falter vyrazil. V přesilovce hostů pálil z křídla Jíra. Michal Mikeska sebral v početní nevýhodě kotouč, v obklíčení tří soupeřů se prodral až k zakončení a trefil kadaňského brankáře do masky.

Další přesilovku hrála Třebíč. Čuřík nedal, Laš sice Řehoře prostřelil, ale puk se vyšoural zpod betonů gólmana hostí mimo brankový prostor. Po hostujícím vyhození nezpracoval Dlapa přihrávku, puk se chopil Bartejs a kolem nešťastného Dlapy zavěsil. Horáci mohli vyrovnat při dalším trestu hostů. Řehoř odolal dělovce Bilčíka i dorážce Čuříka.

Druhá třetina začala šancemi Čuříka a Dolníčka. Hra se pak srovnala, dominovaly obrany a týmy se nedostávaly k pořádnému zakončení. Tento ráz hry změnilo vyloučení Dlapy, hosté se dostali do tlaku. Největší příležitost měl na své holi Račuk, Falter výtečně zasáhnul. Prapor domácích zvedl na kotouči silný Mikeska, objel bránu, Řehoře však nepřelstil. Napodobit zkušeného matadora zkoušel Káňa, jeho chvíle v zápase však měla teprve přijít.

Domácím se nepodařilo vyrovnat v přesilovce pět na tři, když svůj důraz přehnal Mikeska a byl vyloučen. Pohlednou akci první lajny zakončoval Laš těsně nad horní tyč kadaňské svatyně. Ve třetí třetině se domácí hnali za vyrovnáním. Neuspěl Kaut, opakovanou střelou ani Vondráček. Při vyloučení Dobrovolného Třebíč tlačila, rány Bilčíka, Káni, Vondráčka ani Mikesky v brance neskončily. Třebíčští se dostali do křeče. Kadaň mohla rozhodnout v početní výhodě šest minut před koncem normální hrací doby. Falter v čele obrany ataky směřující k rozhodnutí zápasu ustál.

Když už se domácí fanoušci smiřovali s další domácí porážkou, převzal ve středním pásmu Bilčíkovu přihrávku Jan Káňa, po levém křídle najel do pásma a nádhernou křížnou střelou do protější šibenice kolem obránce vyrovnal. Prodloužení o vítězi nerozhodlo. V nájezdech Falter vychytal oba střelce hostů, za domácí skórovali Čuřík i Čech, takže dva body zůstaly v Třebíči.



Tiskovka po utkání Třebíč - Kadaň 2:1sn

Martin Falter po utkání Třebíč - Kadaň 2:1sn

Martin Čech po utkání Třebíč - Kadaň 2:1sn



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Třebíč: Klasický zápas, který předvádíme doma. Opticky máme víc ze hry, ale soupeř se dostal šťastně do vedení, kdy jsme špatnou přihrávkou trefili brusle spoluhráče, a pak jsme celý zápas naháněli vyrovnání. Soupeř výborně bránil, je to o nich známé. Myslím si, že klíč ke všemu byl v 56. minutě, kdy hráli přesilovku a puk skončil před prázdnou bránou na tyčce. V tu chvíli jsem si říkal, že bychom to mohli potrestat. Naštěstí to vyšlo, bylo to podobná střela, jakou vloni trefil Ostřížek nad rameno do vikýře. Ale měli jsme tam šance už před tím, když Řehoř robinsonádami zlikvidoval dvě střely do prázdné brány, takže souhlasím s tím, že jsme si remízu zasloužili. Co se týče nájezdů, nám se nedaří taky, ale dneska jsme trefili dva střelce a Martin Falter dobře ustál ty střely. Za dva body jsme po průběhu zápasu rádi.

Karel Soudek – Kadaň: Byl to dobrý zápas. Z našeho pohledu se nám zápas povedl. Hráli jsme dobře v obraně a myslím, že měli domácí docela potíže. Nakonec se jim povedlo zaslouženě vyrovnat. Plichta by zápasu slušela víc. Prodloužení jsme neodehráli dobře, byli jsme bojácnější než domácí a nájezdy nám v této sezoně nejdou.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024