Menu +

KAD-TRE 5:1 – Další porážka začala dvěma brankami v rozmezí osmi vteřin

Reportáže
K a d a ň – Řečeno slovy Milana Kundery: Optimismus je opium lidstva. Optimisté a zároveň fanoušci Horácké Slavie si tuto větu budou asi ještě dlouho připomínat. Ti, kteří věřili, že Třebíč uspěje v rámci 22. kola první ligy v severočeské Kadani, byli jistě nepříjemně překvapeni výsledkem. Prohra 1:5 s osmým celkem tabulky musí opravdu mrzet jak je, tak i třebíčské hokejisty. Ti by zcela jistě rádi zapomněli na 16. minutu, kdy v rozmezí osmi(!) vteřin obdrželi dvě branky. Jediným pozitivem tohoto zápasu je pro Třebíč fakt, že se jí po dlouhé době podařilo trefit mezi tyče - gól v podání Jiřího Olivy však výsledek nemohl nijak ovlivnit. Situace je pro Horáckou Slavii o to hrozivější, že předposlední Písek vyhrál v prodloužení v Berouně a od Třebíče odskočil již na rozdíl devíti bodů.
Sdílejte článek
 
22.kolo, sobota 13.11.2004
KAD KAD
5:12:0, 2:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Staněk (Kuchler, Bednařík), 16. Kajer (Tvrdek), 22. Postl (Žák), 36. Klaus (Polák, Derfler), 54. Pech (Tvrdek, Pospíšil) - 52. Oliva (Beroun, Valko). Rozhodčí: Štěpán - Richter, Šulo. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 700. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
Sestavy
SK Kadaň: Hübl - Pospíšil, Hlavatý, Klaus, Staněk, Špelda, Vobořil - Hlusička, Pelán, Tvrdek, Pech, Kajer, Polák, Derfler, Polanský, Žák, Jabrocký, Postl, Bednařík, Kuchler, Kreuzman.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (36. Koťátko) - Míka, Kališ, Kučný, Hrbáček, Horák, Svačina, Duben, Čížek - Fryauf, Žiška, Škoda, Beroun, Oliva, Valko, Wolf, Sobotka, Šulc, Topol, Čech, Caha.

Komentář k zápasu

Kateřina Hodková, Martin Gahler - Hned od prvních vteřin se domácí tým vrhl do boje, usadil se před třebíčskou brankou a odmítal se od ní hnout. Hosté se zkoušeli dostat do ofenzívy, ale Kadaň si střední pásmo s přehledem uhájila. Na začátku páté minuty se Třebíč poprvé probojovala až k Jaroslavu Hüblovi, puk však rozvlnil jen boční síťku brankové konstrukce. Kadaň se okamžitě pokusila odpovědět, Zdeněk Žák se prosadil ve skrumáži třebíčských obránců, ale puk orazítkoval jen boční tyč. O něco později se v samostatné šanci ocitl Kamil Tvrdek, napoprvé neuspěl, ale nevzdal se, a okamžitě si celou akci zopakoval. Filip Luňák měl co dělat, aby zachytil puk, Tvrdka a nakonec i vlastního padajícího obránce. V 8. minutě se do útoku znovu vrhl domácí Tvrdek, ke spolupráci si přizval Martina Postla, ale při závěrečné kombinaci si neporozuměli a puk skončil na hokejkách hostí. Poté se k Luňákovi vypravil Tomáš Polanský, ukázkově na sebe navázal třebíčskou obranu a těsně před brankou soupeře přihrál dojíždějícímu Derfelrovi.. Ten, přestože se natáhl vpřed, nestihl kotouč správně zasáhnout. Kadaň promarnila další z obrovských šancí na otevření skóre. O dorážku se poté snažil i Vojtěch Polák, ale Luňáka atakoval bezúspěšně. Třebíč si vzala slovo až ve 12. minutě a tehdy se obrana domácích řádně zapotila. Ve stejném čase byl z ledu vykázán Tomáš Polanský za nedovolené bránění, o minutu později ho na trestnou lavici kvůli podražení následoval Zdeněk Žák. Ani přesilová hra 5 na 3 Třebíči nepomohla, Martin Fryauf ve spolupráci s Oldřichem Kališem nastřelil pouze Hüblovu lapačku. Krátkému oslabení ve třech se Kadaň ubránila, ale ani ve čtyřech ještě nebylo vyhráno. V 16. minutě, již v plném počtu, si domácí obránce Staněk troufl ze svého postu až do útočné třetiny, nahrál Bednaříkovi, ten postrčil puk na Kuchlera a posledně jmenovaný vrátil puk zpátky Ondřeji Staňkovi. Kadaňský obránce ukázal, že má i jiné přednosti a kotouč bez váhání nasměroval přímo za Luňákova záda – 1:0. Jen pár vteřin stačilo domácím k tomu, aby se zaradovali podruhé. Třebíč se ještě neoklepala z první inkasované branky a Miloš Kajer za asistence Tvrdka rozsvítil červené světlo za Luňákovou brankou podruhé – 2:0. V 18. minutě se před Hübla protlačil Jiří Oliva, ale jeho střela se usadila jen v lapačce kadaňského brankáře. Konečné slovo úvodní třetiny si však domácí nenechali vzít. Staněk potěšen svým bodem nebyl skromný a zřejmě toužil po dalším, protože v poslední minutě zakládal jednu šanci za druhou.

Čas 21 minut a 45 vteřin: Zdeněk Žák si v pravém kruhu před brankou hostí vybojoval puk, zavezl ho za Luňákova záda, při výjezdu ho z druhé strany naservíroval křížovou přihrávkou Martinu Postlovi a ten si jen vychutnal závěrečnou střelu na 3:0. Třebíč se na začátku druhé dvacetiminutovky konečně našla a ukázala, že přestože prohrává, nevzdává se. Překonat Jaroslava Hübla se však nepodařilo ani Lukáši Valkovi ani Jiřímu Olivovi. Při dalším pokusu pálil Vladimír Škoda, ale i tehdy byl kadaňský brankář na svém místě a skryl kotouč mezi betony. V 25. minutě nebyl uznán další gól Zdeňku Žákovi, protože těsně před vystřelením přišel o helmu a tím pádem nesměl hrát. Třebíč se osmělila a další prudkou střelu Marcela Hrbáčka musel Hübl vytahovat do ochranné sítě. V 28. minutě mohla Třebíč změnit skóre při přesilové hře, na trestnou lavici totiž odešel domácí Vojtěch Polák za hru vysokou holí. Jenže 120 vteřin uplynulo jako voda, Kadaň byla bez jediného šrámu zpátky v plném počtu a okamžitě se vrhla do útoku. Třebíč se jen marně bránila útlaku ve vlastním pásmu, až byl potrestán Tomáš Wolf za držení hole. Kadaň však svou druhou přesilovou hru také nevyužila. Jen o málo později se domácí dostali do další velké šance. Ostrá střela Martina Klause trefila Luňáka do obličejové masky hned na začátku další přesilové hry, kdy na trestné lavici kvůli vysoké holi seděl třebíčský hráč Jiří Beroun. V 36. minutě se oba celky konečně sešly v plném počtu, ale to Kadani nebránilo v tom, aby se znovu ukázala. Martin Klaus propálil svou dělovkou úplně všechno, co mu stálo v cestě a zvýšil vedení domácích na 4:0. Hosté se proto rozhodli vystřídat Filipa Luňáka, do brány se místo něj postavil Jan Koťátko. Tři minuty před koncem druhé třetiny se domácí znovu dostali do početní výhody. Hráč hostí Přemysl Duben totiž obdržel dvouminutový trest za hákování. Přes vypjaté okamžiky se dohrálo beze změn, a tak Třebíči zbývalo posledních dvacet minut na srovnání skóre, pokud si domů chtěla odvézt alespoň bod.

Na obou týmech bylo již v prvních vteřinách znát, že se vzájemné vztahy čím dál tím víc přiostřují. Po nádherné akci Kajera s Pechem byl vyloučen hráč hostí Martin Fryauf za nedovolené bránění. Kadaň sice strávila dvě minuty přesilovky v útočném pásmu, ale bez řádného zakončení. Bezzubá Třebíč poté notně přitvrdila v osobních soubojích. Ve 45. minutě se Martinu Sobotkovi málem podařilo zasunout puk do kadaňské branky. Minuty rychle ubíhaly, domácí bránili svůj výsledek a hostům se i přes nevýslovnou snahu nedařilo vsítit jediný gól. Vladimír Škoda zahájil sérii třebíčských střel, hosté přestali kombinovat a bezhlavě pálili z každé pozice. Jaroslav Hübl se otáčel z jedné strany na druhou, ale většina puků jen z dálky míjela jeho svatyni. Kadaň se v následujících minutách také nenechala zahanbit, ale její střely ne a ne zasáhnout správné místo. Třebíčský brankář Koťátko byl neuvěřitelně pozorný. Deset minut před koncem ujel domácí obraně Miloslav Topol, ale v samostatném nájezdu kadaňského brankáře neoblafl. Zdálo se, že by Hübl mohl ve druhém utkání vychytat svou první nulu, ale radost mu v 52. minutě zkazil Jiří Oliva, který snížil vedení Kadaně na 1:4. Odveta na sebe nenechala dlouho čekat a červené světlo se rozsvítilo tentokrát na druhé straně. Kamil Tvrdek dostal přihrávku na zadní brusli na útočné modré čáře. Zastavil, parádní stahovačkou překonal posledního bránícího hráče a naservíroval do plné jízdy Pechovi. Hákovaný Lukáš Pech využil chvíle, kdy třebíčský brankář přecházel do skluzu a podsunul mu puk pod pravým betonem – 5:1. V závěrečných šesti minutách musel hlavní rozhodčí udělit několik osobních trestů. 2+2 minuty vyfasoval domácí Martin Postl a z řad hostí Michal Horák. Konečný stav se však ani poté nezměnil. Kadaň porazila na domácí půdě Horáckou Slavii Třebíč 5:1.





Ohlasy trenérů

Alois Chlustina (trenér SK Kadaň): „Po utkání v Brně, kde jsme si zasloužili alespoň bod, jsme se potřebovali především psychicky zvednout a to se nám dnes podařilo. Za stavu 2:0 již nebylo co řešit, utkání bylo jednoznačně naše. Myslím, že rozhodčí sice hodně ovlivnil utkání, ale my jsme se z toho dostali a Jarda Hübl potvrdil, že z trojky může být i jednička.“

Josef Horešovský (trenér SK Horácká Slavia Třebíč): „Výsledek byl celkem jednoznačný, samozřejmě v dané situaci je to velice obtížné, protože mužstvo nemá příliš sebedůvěry. Přestože jsme chtěli bojovat a pokusit se o výsledek, dopustili jsme se chyb, které soupeř potrestal. Jakmile se kádr dostane do situace, kdy prohrává, padne na něj najednou tíha a hra se bortí. Pak i ten výkon jde dolů a vyburcovat hráče, aby se trošku zvedli a bojovali až do konce, stojí ohromné úsilí. Budeme s tím muset něco udělat. Jinak Kadaň hrála myslím vcelku lehce a uvolněně.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024