Menu +

MBL – TRE 4:5sn – Boleslav nestačila na Třebíč, druhý bod odevzdala v nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - Do utkání na ledě suverénně první Mladé Boleslavi vstoupila Horácká Slavia více než dobře. Ve třetí minutě se prosadil Raška a v šesté poslal Třebíč navíc do dvoubrankového vedení Nahodil. Domácím se podařilo vstřelit dvě branky na začátku druhé dvacetiminutovky, kdy nejprve využil přesilovou hru Starý a záhy se prosadil i Nouza. Za třiatřicet vteřin ovšem skóroval do prázdné po souhře s Čuříkem Mikeska. Mladá Boleslav vyrovnala při další výhodě o jednoho hráče v poli a v úvodu třetí třetiny přidala další branku. Třebíčští však dokázali v čase 57:41 zásluhou Laše vyrovnat na 4:4. Rozdílová branka padla až v samostatných nájezdech a byla připsána Jakubu Čuříkovi. Martin Falter, jenž dnes slaví třicátiny, podal v brance vynikající výkon a v nájezdech vychytal všechny tři střelce domácích.
Sdílejte článek
 
26.kolo, středa 27.11.2013
MBL MBL
4:5sn0:2, 3:1, 1:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Starý (Broš, Klimenta), 24. Nouza (Němeček), 30. Lenc (Výborný, Nouza), 42. Broš (Musil) – 3. Raška (Kadela), 6. Nahodil (Čuřík, Bilčík), 24. Mikeska (Čuřík, Fořt), 58. Laš (Nahodil, Vondráček), rozhodující samostatný nájezd Čuřík. Rozhodčí: Hejduk, Schmejkal – Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7, navíc Valent (MBL) a Dlapa (TRE) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2250. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Protivný, Pojkar, Žabka – Nouza, Výborný, Musil – Jiránek, Broš, Klimenta – Lenc, Vrbata, Starý – Loskot, Demel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Dlapa, Rangl, Bilčík, Dietz, Čejka, Peroutka – Laš, Nahodil, Vondráček – Přibyl, Mikeska, Čuřík – Kaut, Čech, Křivohlávek – Raška, Paták, Kadela - Fořt.

Komentář k zápasu

Začátek zápasu si pro sebe urvala Třebíč. Překvapivě aktivnější hrou si poměrně rychle vybojovala vedení, když ve třetí minutě překonal přesně mířenou střelou z kruhu pod horní tyčku Adam Raška. Mladá Boleslav se pochopitelně snažila o odpověď, přechod do útočného pásma i střelba jí ale činily oproti zvyklostem potíže. A tak se skóre najednou měnilo podruhé, když se ve zmatku před Valentem nejrychleji zorientoval a puk přes něj poslal Lukáš Nahodil. Jako první hráli přesilovku hosté, bohužel pro sebe ale potvrdili, že tato disciplína není jejich silnou stránkou.

Na druhou stranu ale ani Mladá Boleslav nedokázala potvrdit, že naopak v početní převaze hrát umí, dva po sobě jdoucí fauly Horácké Slavie totiž nedokázala ztrestat. A to vzdor šancím Nouzy a Starého, na které oba doslova zírala prázdná branka. Bruslaři se postupem času stávali stále dominantnější na puku, na každé přímé ohrožení Falterovy branky se ale strašlivě nadřeli. Tak dobře se Třebíčští zvládali starat o své obranné pásmo.

Hned v úvodu druhé třetiny se nechali hosté už počtvrté vyloučit a tím pádem značně zvyšovali pravděpodobnost, že se Středočechům v jejich oblíbené disciplíně přeci jen povede prosadit. A ono tomu skutečně tak bylo. Po souhře s Klimentou a Brošem si Jan Starý od svého příchodu z Pardubic připsal vůbec první trefu v boleslavském dresu. O necelé dvě minuty později pak Třebíč přišla o vedení úplně, když se jí unikl Tomáš Nouza.

Z vyrovnaného stavu se ale domácí radovali jen 23 sekund. Poté se totiž Slavii podařilo – za značné asistence domácích – vytvořit před Valentem takový závar, ž když boleslavskému brankáři prošel díky Michalu Mikeskovi do sítě puk, snad o tom ani nevěděl. Třebíčští si ale nepřestávali komplikovat život fauly a o něco později na to už podruhé doplatili. Přihrávka Výborného sice původně mířila na Nouzu, ten ale před brankou promáchl. Kotouč ale doputoval ve druhé vlně k Radanu Lencovi a ten mířil přesně.

Na začátku třetího dějství Bruslaři těžili z toho, co se na konci toho druhého zdálo být problémem. Vyloučený Musil se totiž vrátil do hry a okamžitě taky k puku. Protože se k němu ale rychle stahovala hostující obrana, přenechal puk dojíždějícímu Michalu Brošovi, který jej dovezl až do klece. Vyloučení Ovčačíka mělo hostům nahrát do karet, Třebíč ale strávila spoustu času honěním puku po mantinelech.

Přesilovku hráli brzy i domácí, ale vzdor několika velkým šancím nedokázali misku vah výraznějším způsobem naklonit na svou stranu. Postupem času začala nad rychlostí a agresivitou převládat spíš organizovanost a taktika. Nebezpečněji si sice počínali Bruslaři, individuální výpady Nouzy či Klimenty ale často končily vysoko v ochranné síti. Tři minuty před koncem byl blízko vyrovnání Nahodil. Ten sice ještě úspěšný nebyl, jen o pár vteřin později byl ale u zrodu vyrovnávací trefy Marka Laše. Mohutně slavící Slavii bylo na konci 58. minutě jasné, že si právě vybojovala minimálně bod.

V prodloužení se hra přelévala z jedné strany kluziště na druhou a bylo hodně patrné, že nikdo nechce udělat tu chybu, po které prahne protistrana. V opravdu slibné pozici se tak snad objevil jen Starý, který byl sice hlídán, i tak se mu ale povedlo dvakrát vystřelit. Asi největší reakci mezi diváky tak vyvolalo jen oboustranné vyloučení, na jehož boleslavské straně stál Nouza a tudíž nemohl zasáhnout do nájezdů.

V samostatných nájezdech se trefil pouze Jakub Čuřík a rozhodl tak o bodu navíc pro Třebíč.





Ohlasy trenérů

Marian Jelínek - BK Mladá Boleslav: Bylo to z naší strany takové utrápené utkání. Měli jsme špatný vstup a obecně to, co jsme předvedli, určitě nelze hodnotit jako dobré. Soupeř spravedlivě bere dva body, za ten výkon jsme si tentokrát opravdu nezasloužili vyhrát. Prošli jsme si rozhodně jedním z těch horších zápasů a polovinu základní části jsme tak neuzavřeli právě nejlépe. Celé je to spíš na omluvu fanouškům.


Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Chtěl bych hráčům poděkovat. Hráli jsme se soupeřem, který se většinou porazit nedá, a my jsme to týmovým výkonem a obrovským nasazením dokázali. Samozřejmě nějaké chyby tam byly, ale je třeba respektovat sílu soupeře. V momentě, kdy jsme vyrovnali a věděli, že máme minimálně jeden bod, jsme byli šťastní. A já jsem přesvědčen o tom, že zcela zaslouženě máme i ten bod druhý.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024