Menu +

HBR – TRE 3:2 pp – Bílé hvězdy vezou z Kotliny bod za prohru v prodloužení

Reportáže
T ř e b í č - Do utkání v Havlíčkově Brodě vstoupili brankově nejprve domácí, když se jim podařilo využít brejk při přesilové hře. Třebíčští vyrovnali ve druhé dvacetiminutovce po souhře Laše s Nahodilem. Byli to ale rebelové, kdo v utkání podruhé vedl. Ve vlastním oslabení skóroval Polodna. Horácká Slavia ve třetí třetině zatlačila havlíčkobrodské hokejisty a v čase 52:43 znovu srovnala krok Lukášem Nahodilem při přesilové hře. O výsledku utkání rozhodlo prodloužení, kdy se prosadili po třetí v utkání domácí.
Sdílejte článek
 
29.kolo, středa 4.12.2013
HBR HBR
3:2p1:0, 1:1, 0:1 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Stehlík (Polodna, Kolafa), 30. Polodna (Milfait), 62. Havel (Polodna, Kolafa) – 28. Nahodil (Laš, Vondráček), 53. Nahodil (Laš, Vondráček). Rozhodčí: Jílek, Schmejkal – Svoboda, Kis. Vyloučení: 6:10, navíc Dlapa (TRE) 10 minut OT, Mikeska (TRE) 10 minut + OT do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1078. Střely na branku: 27:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Kacetl – Kolafa, Plášil, Sedlák, Jank, Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna, Milfait – Petruška, Rousek, Švihálek – Dvořáček, Stach, Maliník – Kozlík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Bilčík, Dietz, Peroutka, Matějíček, Čejka, Dlapa – Laš, Nahodil, Vondráček – Mikeska, Kadela, Čuřík – Křivohlávek, Raška, Kaut.

Komentář k zápasu

Hned od prvních minut se hrál bojovný hokej se spoustou osobních soubojů. Rozhodčí museli již v první minutě vyloučit po jednom hráči na každé straně. Domácí pak dostali možnost hned dvou přesilovek, ale ani jednu nevyužili. Nejblíže ke gólu byl kapitán Petr Polodna, ale toho vychytal svou lapačkou Martin Falter. Rebelové pak dostali možnost čtyřminutové početní výhody, kterou dokázali využít hned záhy. Nabídku Petra Polodny do úniku přetavil střelou mezi betony třebíčského muže s maskou Ondřej Stehlík. Vyloučení na straně Horáků pokračovala a bezprostředně po vstřelené brance hráli Rebelové dokonce v pěti proti třem, ale další zásah nepřidali. Karel Plášek nejprve promáchl a Petra Polodnu zase vyčapal spolehlivý Martin Falter. V závěru třetiny se, rovněž při početní výhodě, postarala Kacetlovi o zábavu Třebíč. Marek Laš ale zblízka minul.

Úvod periody nebyl příliš povedený. Ani jeden z týmů se nedostával do šancí a za zmínku tak stojí až akce ze sedmadvacáté minuty, po níž napálil Jakub Čuřík tyčku. Hned nato se zesilující nápor Horáků dočkal také gólového podtextu. Marek Laš našel nahrávkou skrze brankoviště zcela volného Lukáše Nahodila, jenž u bližší tyče neomylně zakončil. Hned nato putoval za katr Tomáš Chlubna a v oslabení se před Faltrem zjevil Petr Polodna, jenž Milfaitův pas napálil jen do ramena třebíčského muže s maskou, ale kotouč se mu přes něj překulil a skončil kousek za čárou. Domácí se dostali na koně a Švihálkovi chyběl jen kousek, aby zasunul do odkryté svatyně. Do šance se pak dostal David Stach, ale parádním zákrokem betonem jej vychytal maskovaný muž Třebíče. S blížícím se koncem se do šancí dostávala znovu více Horácká Slavia, ale fantastický výkon předváděl Kacetl, jenž se musel několikrát skvěle roztáhnout na čáře.

Od úvodu prostřední části byla domácí parta jako přikovaná k ledu a povětšinou stínovala svému protivníkovi, jenž tvořil hru. Výjimku tvořila jen akce Lukáše Havla, jenž vypíchl na modré čáře soupeři kotouč a z kruhu pálil těsně nad. Plno práce měl hlavně brankář Ondřej Kacetl, jenž musel ze svého arzenálu tahat jeden výborný zákrok za druhým. Jan Křivohlávek si vybruslil od pravého mantinelu a nacpal se až před domácího muže s maskou, jenž mu padl pod nohy a vypíchl kotouč. V polovině tohoto dějství došlo k bizardní situaci. Jan Milfait si šel vyměnit hůl a ve chvíli, kdy byli všichni připraveni na vhazování, si pro novou hokejku odjel i Michal Mikeska. Ten se pak na kruhu ještě hádal s rozhodčím a dostal za to desetiminutový trest. Jenže třebíčský hráč ve svých filipikách vůči hlavnímu arbitrovi pokračoval, a tak byl poslán do sprch. Horáky to ale nesrazilo a Stanislav Dietz svou ránou pořádně protáhl Ondru Kacetla, jenž jeho dělovku s vypjetím všech sil vytáhl nad břevno. Celek z největšího okresu Vysočiny nakonec svou převahu využil a také zužitkoval početní výhodu. Lukáš Nahodil se po druhém parádním pasu Marka Laše ocitl sám před volným rohem brány a znovu měl lehkou úlohu. Ten samý hráč pak mohl ze samostatného úniku potrestat chybnou rozehrávku Rebelů, ale na připraveného strážce svatyně si nepřišel. V posledních minutách se dostal na levém kruhu k hrací gumě Tomáš Rousek, jenž cpal kotouč pod horní tyč, ale trefil jen rameno pohotového Faltera.

V prodloužení se jako nejaktivnější ukázal být nejproduktivnější hráč Havlíčkova Brodu. Nejprve v dohrávané přesilové hře trefil po výjezdu od mantinelu jen hůl obránce, ale napodruhé už se nemýlil. Petr Polodna namazal na pravý kruh kotouč na volného Lukáše Havla, který svou ranou rozhodl o bonusovém bodu.



Lukáš Nahodil po utkání Havl. Brod - Třebíč 3:2pp



Ohlasy trenérů

Richard Cachnín - HC Rebel Havlíčkův Brod: Nás po nedělním výpadku čekalo psychicky náročné utkání. Pro kluky to byla taková rána pod pás. My jsme o tom od pondělka hodně mluvili a říkali jim, že do konce roku máme sedm utkání a že každý bod pro nás bude mít cenu zlata. Někomu se může zdát, že jich máme dost, ale ta tabulka je nahoře vyrovnaná. My jsme do dnešního utkání vstoupili nervózně, neudrželi jsme se ve třetině na puku. Měli jsme pět přesilových her a vedli jsme jen 1:0, což bylo velmi málo, protože neproměnit doma takhle dlouhou přesilovku pět na tři je velký luxus. Ve druhé třetině Třebíč přidala, zvýšila pohyb, byla agresivní a zaslouženě vyrovnala. My jsme dali šťastný gól v jejich přesilové hře. Měli jsme tam další gólovku, Petr Polodna mohl zvýšit na 3:1. Třetí třetinu, nevim, co s námi bylo, ale my jsme tam jen statovali. Třebíč svým tlakem vyrovnala na 2:2. Závěrečný faul nemohu posoudit, jelikož jsem jej neviděl. Viděl jsem jen, že píská rozhodčí. Na naší straně ale bylo štěstí, Lukáš Havel to propálil. My bereme body a jsme za ně rádi, protože to byla taková vzpruha pro toto mladé mužstvo.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: První třetinu jsme nemohli hrát. Bránili jsme ve čtyřech nebo ve třech. Dostali jsme jeden gól, ale myslím si, že na to, kolik jsme měli vyloučených, tak jsme to odehráli ještě slušně. Od druhé třetiny, to už se hrálo pět na pět, jsme hráli dobře, dali jsme dvě tyčky a vyrovnali jsme stav. Měli jsme další šance, ale pak přišla individuální chyba našeho beka. Nejprve na modré a pak ještě ve vlastním pásmu. Soupeř to tam dotlačil a ve třetí třetině jsme si vytvořili velký tlak a srovnali jsme. Myslím si, že domácí byli pasivní a my srovnali na 2:2. Hráli jsme ve čtrnácti lidech, protože máme spoustu zraněných. K tomu přibyl Martin Matějíček, který se zranil v průběhu zápasu. Navíc se vyfauloval Mikeska, takže smekám před klukama, že i přesto, že to byl čtvrtý zápas v sedmi dnech, se takhle vydali. Pak přišel faul minutu před koncem základní hrací doby. Náš hráč šel důsledně do soupeře, ke kterému směřovala přihrávka. Já jsem tam teda faul neviděl, ale rozhodčí to tak posoudili. Když jsme ubránili to oslabení čtyři na tři, tak hráč, který skákal z trestné lavice a byl odpočatý, měl vzít puk, vyvézt ho a nechat vystřídat ty tři kluky, kteří tam za něj dřeli, a on ho bohužel odevzdal soupeři, který to takovou ojedinělou ranou trefil, takže bohužel. Domácí berou dva body, my jeden, ale znova říkám, že jsme toho dnes moc nenahráli při hře pět na pět. Nemyslím si, že bychom byli tak brutální mužstvo. Měli jsme strašně malý počet hráčů a bodu si vážíme.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024