Menu +

TRE - BNJ 3:0 - 29, 39, 19 a Třebíč třemi brankami zlomila Benátky ve třetí třetině

Reportáže
T ř e b í č - V rámci 49. kola přivítala Horácká Slavia Třebíč na svém ledě tým Benátek nad Jizerou. Hosté si s sebou přivezli formu, na které se vezou díky vítězné vlně. Diváci neviděli dvě třetiny branky, i když šance se urodily na obou stranách. Až v poslední periodě začaly padat góly, když všechny tři nasázela Horácká Slavia. Filip Novotný udržel druhou nulu v řadě. Další zápas sehraje Třebíč v pondělí v Mostě.
Sdílejte článek
 
49.kolo, sobota 8.2.2014
TRE TRE
3:00:0, 0:0, 3:0
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 47. Dočekal (Dolníček, Kaut), 52. Laš (Dočekal, Dolníček), 56. Nahodil (Čuřík). Rozhodčí: Přikryl – Lukš, Novák. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1520. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 3:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Novotný – Malena, Bilčík, Čejka, Dietz, Peroutka, Přibyl, Šidák – Laš, Dolníček, Dočekal – Fořt, Nahodil, Čuřík – Křivohlávek, Kaut, Moučka – Čech, Kadela.
HC Benátky nad Jizerou: Schwarz – Říha, Ulrych, Kajínek, Jánošík, Niko, Jandejsek, Kovář – Klimt, Skořepa, Bárta – Jonák, Skalický, Krejčík – Vařecha, Mikyska, Dlouhý – Pabiška, Psota, Maďar.

Komentář k zápasu

Od úvodní minuty jsme na třebíčském ledě sledovali z domácí strany spíše nepřesnou hru. V úvodu zápasu zahráli Horáci vinou špatné rozehrávky několikrát na zakázané uvolnění, jejich hra se divákovi nejevila příliš spořádaně. Z toho pak logicky pramenilo to, že opticky byla na ledě prvních deset minut lepší farma Liberce.

Aktivita hostí pak vyústila ve dvě početní výhody. Brankář Novotný musel předvést několik pohotových zásahů, zejména tedy při druhé početní výhodě Benátek, která se odehrávala od 8. minuty první periody. Bílé hvězdy tlak nakonec přestáli a udrželi nerozhodné skóre zápasu, a to i přes to, že Kajínkova střela se snad otřela o tyč domácí branky.

Asi nejpovedenější akcí domácích hráčů byla v 19. minutě akce Lukáše Nahodila, ten se šikovně uvolnil přes obránce a adresoval přihrávku Fořtovi, který měl kotouč na bekhendovou stranu a nedokázal ho ideálně umístit přes beton ležícího gólmana Schwarze.

I prostřední část se zpočátku nesla spíše v duchu vyčkávání. Ovšem bylo možno konstatovat, že více brankových příležitostí si vytvořili domácí hokejisté. Do té první se dostal odchovanec Dočekal, který se dostal s pukem na hokejce až před samotného gólmana, jeho klička do bekhendové strany ale trefu do kýženého cíle nepřinesla.

Druhá velká šance ve druhé části se zrodila po střele obránce Bilčíka od modré čáry, kdy před gólmanem dorážel pohotově Fořt, ale ani tentokráte se světlo za benátskou klecí nerozsvítilo. Chvíli byl rozruch také na druhé straně hry, když nejprve tvrdě vypálil Bárta a chvíli po něm netrefil ideálně kotouč z otočky do odkryté klece Maďar.

Na úvod závěrečné třetiny dostala třebíčská střídačka zbytečný trest za hru v šesti a mnohým fanouškům jistě probleskla hlavou myšlenka, aby právě tato chyba nestála Horáckou Slavii body v zápase. Naštěstí pro svěřence Pokorného se tak nestalo, oslabení domácí hokejisté odehráli výborně a soupeři skórovat nedovolili.

Naopak to byla právě Třebíč, která otevřela skóre utkání při zkrácené přesilové hře. Bylo to ve 47. minutě. Kapitán Dolníček nahrál zpoza branky volnému Martinu Dočekalovi a ten prostřelil brankáře Schwarze.

Další obrovskou šanci měl Moučka, který nejprve vypálil a poté si dojel odražený kotouč a zkoušel brankáře překonat kličkou do bekhendu, ovšem neúspěšně. Třebíč byla na ledě v této části hry jasně lepší, na hokejky se domácím hráčům dostal klid a na hře to bylo hned znát.

Herní převaha byla nakonec po zásluze přetavena ve druhou branku a byla podobná jako ta první. Martin Dočekal vybojoval kotouč za brankou a přihrávkou našel Marka Laše, který zvolil zakončení do horní části branky a nemýlil se.

V 56. minutě bylo definitivně rozhodnuto. Třebíč znovu skórovala v početní převaze. Jakub Čuřík adresoval před bránu luxusní přihrávku od modré čáry pro Lukáše Nahodila, který kotouč poslal do odkryté klece, neboť brankář Benátek neměl šanci se rychle ke své tyči přesunout a zakročit. I přes to, že branky padaly v Třebíči až v poslední třetině. Diváci viděli dobrý hokej, za který pak svým hráčům zaslouženě děkovali potleskem.

Tiskovka po utkání Třebíč - Benátky 3:0

Filip Novotný po utkání Třebíč - Benátky 3:0



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Benátky přijely s velkou formou. My jsme rádi, že jsme je dokázali zastavit. Hráli jsme znovu výborně takticky a do obrany. Soupeř hrál kvalitně. Souhlasím s kolegou, že dvě třetiny to bylo hodně vyrovnané. Obě mužstva disponují kvalitními gólmany, obrany hrály agresivně. My jsme dali ten první gól, ten to odstartoval. Poté jsme přidali další dva, využili jsme dvě přesilové hry, což je dobré před play off. Myslím si, že takhle nějak se bude play off hrát. Hlavně poctivě do obrany a to tam dnes od našich hráčů bylo. Filip Novotný vychytal čtvrtou nulu, myslím, že obránci i brankář si pomáhají a doufám, že to bude pokračovat. Zápas nám ukázal, že je třeba se vždy přinutit k maximálnímu úsilí a dnes to hráči dokázali.

Antonín Nečas - HC Benátky nad Jizerou: Myslím si, že jsme zhlédli kvalitní utkání dvou soupeřů, kteří mají jisté play off. Dnes to bylo dvě třetiny vyrovnané utkání. V poslední třetině jsme pak dostali lekci z produktivity, kdy jsme mohli v první a druhé třetině v přesilových hrách více střílet a více se tlačit do branky. Nebylo to tak agresivní z naší strany a ve třetí třetině to udělal soupeř a tím pádem vyhrál. Nemyslím si, že by hráči s vědomím jistoty play off něco vypouštěli. Hrají mladí hráči a zkoušíme hráče do těžkých situací. Dnešní zápas těžký byl, za což jsme i rádi.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024