Menu +

TRE - UNL 1:2 pp - V dramatickém závěru uhájili domácí alespoň bod

Reportáže
T ř e b í č - Rozdíl více než padesáti bodů v tabulce první ligy mezi sobotními soupeři - Horáckou Slavií Třebíč a Ústeckými lvy - nebyl po většinu zápasu na ledě patrný. Přestože se hosté ujali v zápase vedení vlastní brankou domácího Kališe, stejný hráč se postaral ve druhé třetině o vyrovnání na 1:1. Především díky bravurním zákrokům brankáře Filipa Luňáka přestáli domácí drtivý tlak v závěru třetího dějství bez úhony, a tak se o osudu utkání rozhodovalo až v prodloužení. V něm měli více štěstí Severočeši, kteří nakonec strhli vedení ve svůj prospěch.
Sdílejte článek
 
33.kolo, sobota 18.12.2004
TRE TRE
1:2p0:1, 1:0, 0:0 - 0:1
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 29. Kališ (Škoda) - 11. Drábek, 63. Sýkora Rozhodčí: Vampola - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 970.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Míka, Kališ, Kučný, Ščerban, Horák, Němec, Hrbáček, Svačina - Škoda, Žiška, Vrbata - Fryauf, Oliva, Beroun - Kubiš, Sobotka, Valko - Topol, Čech, Caha.
HC Slovan Ústí nad Labem: Sáblík - Drábek, Kočí, Kudrna, Pavlas, Kubeš, Vála, Mazanec, Štěpánek - Sýkora, Koudelka, Hodek - Fink, Pazourek, Jankových - Buďa, Kudrna, Šaffer - Lipina, Dragoun, Švík.

Komentář k zápasu

První vážnější šanci musel řešit domácí gólman Luňák, když pravým betonem vykopl Kudrnovu střelu. V sedmé minutě zahrozila na druhé straně Olivova řada, Sáblík si však větší starosti dělat nemusel. V 11. minutě nabídl Horák Ústeckým přesilovku, kterou využili již za sedm vteřin. Stalo se tak opravdu kuriózním gólem – Kališ ve snaze poslat puk do bezpečí "zametl" jej přímo do Luňákovy klece. Branka byla připsána Drábkovi, který se kotouče dotkl jako poslední z hostů – 0:1. Ve 12. minutě z půlmetrové vzdálenosti nedokázal zakončit Valko, o chvíli později se předvedl Luňák, který ukázkově vychytal Šaffera.

TREUST

Jemný háček na Olivu v podání Tomáše Sýkory.

Ve 21. minutě mohl srovnat Kališ, Sáblík však jeho pokus ustál. Pak jako by se obě strany rozhodly vyčkávat, co podnikne ta druhá. Velmi dlouho se hrálo pouze ve středním pásmu, teprve ve 28. minutě vyslal na Sáblíka propagační střelu Kubiš. Třebíč poté trochu ožila, k doražení Valkovy střely scházely centimetry Sobotkovi, který byl v rozhodující chvíli tvrdě zastaven Sýkorou. Následující přesilovku sehrála Horácká Slavia na jedničku, po 17 vteřinách zachytil Kališ na modré puk a tvrdou střelou mezi Sáblíkovy betony napravil svoji hrubku z předcházející dvacetiminutovky – 1:1. Ve 32. minutě mohl svůj tým zpátky do vedení poslat Pavlas, z blízkosti však trefil pouze Luňákovu lapačku. O čtyři minuty později se při oslabení dostali do brejku Vrbata se Žiškou, ani jeden však na Sáblíka recept nenašel.

Ve 44. minutě se tváří v tvář Sáblíkovi ocitl Oliva, v poslední vteřině ho však zahákoval Mazanec. Následující přesilovka se Třebíči moc nevyvedla, Lvi ji bez problémů přežili a začali na domácí nepříjemně dotírat. Horácká Slavia urputně bránila, přesto si hosté vytvořili několik zajímavých příležitostí. V 54. minutě Dragounova teč těsně minula domácí branku, v další minutě musel Luňák zasahovat proti Finkově střele. Chvíli nato se před třebíčskou svatyní strhla pořádná mela, puk poskakoval těsně podél čáry, domácí obránci jej však stačili vyhodit do bezpečí. Minutu před koncem se do obrovské šance dostal Šaffer, jeho střelu ale zastavila tyč Luňákovy branky. Hosté před sebou měli vidinu tří bodů, o ty je však připravil třebíčský gólman, který výbornými zákroky poslal zápas do prodloužení.

V něm se štěstí nejdříve obrátilo na domácí, kteří po Štěpánkovu faulu na Vrbatu hráli příjemnou přesilovku čtyři na tři. Kloudnou šanci si však nevytvořili, za což je v 63. minutě stihl trest v podobě Sýkorova brejku. Luňák na jeho kličku neměl šanci zareagovat, a tak puk skončil za jeho zády.





Ohlasy trenérů

TREUST

Vít Borůvka (asistent HC Ústí nad Labem): "Utkání bylo myslím vyrovnané, nebyl zde patrný rozdíl v tom, že hraje druhý celek tabulky s předposledním. V základní hrací době jsme nedali gól, ten si dala Třebíč sama. Nakonec se k nám ale přiklonilo štěstí v prodloužení."






Josef Horešovský (trenér SK HS Třebíč): "Myslím, že bylo vidět, že mužstvu nechybělo nasazení a bojovnost. Samozřejmě jsme měli trošku respekt, protože 79 získaných bodů hovoří o kvalitě soupeře. Utkání jsme ale sehráli vyrovnané, v závěru jsme se dostali pod veliký tlak, puk tam dvakrát skákal po brankové čáře – v této fázi jsme měli štěstí. Hra v prodloužení je hra vabank, udělala se chyba, ztratili jsme možnost získat dva body. Objektivně ale mohu konstatovat, že výsledek je spravedlivý."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024