Menu +

MBL-TRE 8:2 – Třebíč v Boleslavi sehrála roli Trabanta

Reportáže
M. B o l e s l a v / T ř e b í č – Se sklopeným zrakem se vracejí hokejisté Horácké Slavie ze města aut. Jejich mladoboleslavští kolegové nejenže splnili roli favorita, ale nadto ji splnili na více jak 200%. Po první třetině to s hosty ještě nevypadalo nijak hrozivě, prohráli ji pouze 0:2, Vladimír Škoda navíc ve druhé dvacetiminutovce vstřelil kontaktní branku na 2:1. Pak však Třebíč úplně ztratila koncentraci, ještě před druhou sirénou během necelých dvou minut inkasovala tři branky a výsledek zápasu začal být jasný. Boleslavští navíc v posledním dějství přidali další tři góly, Čechova trefa vteřinu před koncem jen kosmeticky upravila výsledek. Třebíč tak na nebarážové dvanácté místo v této chvíli ztrácí pět bodů.
Sdílejte článek
 
43.kolo, sobota 22.1.2005
MBL MBL
8:22:0, 3:1, 3:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 13. Štrach (Morava, Nedorost), 16. Ondřej (Jaroš), 37. Nedorost (Kadlec, Morava), 38. Jaroš (Říha, Derner), 39. Hradecký (Morava, Mensator), 42. M. Krupka (Oliverius, Metlička), 50. Kadlec (Brincko, Nedorost), 57. Hradecký (Kadlec) – 34. Škoda (Sobotka), 60. Čech (Topol). Rozhodčí: Florián - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 12:13. Přesilovky: 3:2. Oslabení: 1:0. Střely na branku: 36:22. Diváků: 2000.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Mensator – Morava, Štrach, Toužimský, Brincko, Mainer, Derner – Nedorost, Hradecký, Kadlec – Jaroš, Ondřej, Říha – M. Krupka, Oliverius, Metlička – Havel, Weiss, L. Krupka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Slávik (41. Koťátko) – Míka, Kališ, Ščerban, Sedláček, Dobrovolný, Hrbáček, Svačina – Beroun, Žiška, Kubiš – Valko, Oliva, Fryauf – Vrbata, Sobotka, Škoda – Přibyl, Čech, Topol.

Komentář k zápasu

Nejprve se do obrovské šance dostal třebíčský útočník Vrbata, sólový nájezd však byl pro Mensatora lahůdkou. Vzápětí po ledě střílel těsně vedle Ščerban a v 7. minutě hostující Dobrovolný trefil tyč boleslavské branky. Po rozpačitém začátku ovšem domácí zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a díky dvěma využitým přesilovkám získali rozhodující náskok. Nejprve ve 13. minutě střelu Moravy dorážel Štrach a otevřel skóre – 1:0. O tři minuty později se ve dvojnásobné přesilovce ocitl před Slávikem hned trojlístek boleslavských hráčů a Ondřej zvýšil na 2:0.

Ve druhé třetině nejprve patřilo slovo hostům, kteří ve 34. minutě snížili na 2:1. Postaral se o to Škoda, který měl dostatek času nejen na střelu, ale i následnou dorážku. A to týž hráč ještě další velkou příležitost nevyužil. Po jeho střele totiž zazvonila tyč Mensatorovy branky. Inkasovaný gól ovšem odstartoval exhibici domácích, kteří v rozmezí 89 vteřin třikrát skórovali a tím definitivně rozhodli o osudu zápasu. Nejprve potvrdl dobrou střeleckou formu z poslední doby Nedorost a zvýšil na 3:1. Poté ideálně našel Říha před brankou osamoceného Jaroše a ten střelou „pod víko“ upravil na 4:1. Poslední gólový zápas prostřední dvacetiminutovky patřil Hradeckému. Ten projel celým kluzištěm a poradil si i s brankářem Slávikem. Vedle Moravy si asistenci na této brance připsal i brankář Mensator.

Do závěrečné části nastoupili hosté už s brankářem Koťátkem, ani on však nedokázal zabránit dalším třem brankám domácích. Ti hráli opravdu s chutí, bojovali až do závěrečné sirény a odvděčili se dvěma tisícovkám diváků oku lahodícím výkonem. Už ve 42. minutě se tleskalo koncovce M. Krupky, který si položil třebíčského brankáře a skóroval do prázdné branky – 6:1. V 50. minutě se opět skóre měnilo. Od modré pálil Brincko a dorážka Kadlece znamenala další trefu v hostující síti – 7:1. Poslední branku vstřelili domácí dokonce v oslabení, když chybnou rozehrávku hostí a následnou přihrávku Kadlece proměnil v osmý gól Hradecký – 8:1. Hosté korigovali výsledek až vteřinu před závěrečnou sirénou gólem v dvojnásobné přesilovce. Do listiny střelců se zapsal Čech



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (Horácká Slavia Třebíč): „Mladá Boleslav má velmi dobrou formu a tu potvrdila také v zápase s námi. Mě pak mrzí, že se nám nepodařilo zopakovat zlepšené výkony v obranné části z posledních zápasů. Bohužel v první třetině se nám hned v úvodu nepodařilo proměnit vyložené šance. Zvláště Vrbatův sólový nájezd volal po gólu, ale David v poslední době postrádá důraz v koncovce. Přitom do podobných šancí se dostává prakticky v každém zápase a je škoda, že se mu nedaří je proměňovat. Kdybychom přitom na boleslavském ledě vstřelili první gól, třeba by zápas vypadal jinak. Ale říkám třeba, ono by to tak být pochopitelně nemuselo. V úvodní části nás také trochu rozladilo rozhodování zápasu a příliš jsme se zabývali rozhodčími, než samotným výkonem. Toho domácí dokázali využít.“

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): „Měli jsme slabší začátek. Podařilo se nám ale využít dvě přesilové hry. Soupeř sice snížil, jenže právě od tohoto okamžiku jsme byli jednoznačně lepším celkem, o čemž nakonec svědčí konečný výsledek. Musím hráčům poděkovat a doufám, že v dalších utkáních budeme pokračovat v současných výkonech. Myslím si, že utkání se muselo divákům líbit, padaly krásné branky.“


Podobné články