Menu +

TRE-HRA 0:4 - Hradec v Třebíči šokoval

Reportáže
Pořádný šok připravil poslední Hradec Králové Třebíči, když ji ve 38. kole porazil na jejím ledě 4:0. Je ale pravda, že si všechny tři body plně zasloužil – od 25. vteřiny vedl a poté již pasivně hrající domácí trpělivou hrou pomalu udolával až do konce. O vítězství Energetiků se výrazně zasloužili brankář Tomáš Dušek, který utkání absolvoval s čistým štítem a útočník Dušan Frosch, jenž zaznamenal hattrick. Jediným hráčem Horácké Slavie, který byl na ledě výrazněji vidět, byl Jiří Beroun.
Sdílejte článek
 
38.kolo, středa 5.2.2003
TRE TRE
0:40:2, 0:1, 0:1
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 00:25 Frosch (Domin), 12. Filip (Procházka), 40. Frosch (Pahulák) , 48. Frosch (Beck, Domin).
Vyloučení: 3:5.
Využití: 0:1.
Oslabení: 0:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek – Mocek, Kříž, Hrbáček, Kališ, Klimeš, Pecka – Kaňka, Žiška, Holý – Beroun, Oliva, Kumstát – Fryauf, Zahradník, Dubec.
Mountfield HK: Dušek – Suchý, Hájek, Kostka, Luštinec, Bartek, Procházka – Frosch, Domin, Beck – Kubišta, Filip, Fořt – Roubík, Fišer, Štefan – Pahulák, Zadražil.

Komentář k zápasu

TRE-HRA
Před domácí brankou bylo tentokrát více rušno, než obvykle.

Stejně jako v minulém vzájemném utkání i nyní padl gól velmi brzy – již ve 25. vteřině se před ležícího Kučírka natlačil Frosch, jenž otevřel skóre – 0:1. Horácká Slavia poté hrála přesilovku, v níž se předvedl Dušek, který bravurně zlikvidoval Mockovu teč. Chvíli nato mohl srovnat Dubec, ale jeho střela přeletěla zpola odkrytou branku. Ve 12. minutě byl za nedovolené bránění vyloučen Holý, jenž si ale na trestné lavici odseděl pouhých dvanáct vteřin. Tak málo stačilo hradeckému Filipovi k tomu, aby z voleje prostřelil Kučírka – 0:2. Na začátku 14. minuty mohl z brejku korigovat Kumstát, ale jeho střela skončila na Duškově masce. Třebíčští poté na chvilku ožili – v 16. minutě začala úřadovat první lajna, ale ani jeden z trojice Kaňka-Holý-Žiška na Duška nevyzrál. Stejně se vedlo i Zahradníkově formaci, která hradeckou branku ostřelovala o minutu později. V 19. minutě se mohli hosté radovat potřetí, ale jejich šance skončila na Kučírkovi, jenž situaci vyřešil tygřím skokem. Ihned poté z protiútoku zaútočil Zahradník, ale i tentokrát byl Dušek bezchybný.

Druhá třetina začala velmi opatrně, teprve ve 27. minutě se utrhl Holý, jenže ani ten tváří v tvář Duškovi nedal. O dvě minuty později Kučírkovi zle zatápěla Beckova řada, ale třebíčský gólman se překonat nenechal. Ve 30. minutě se na druhé straně před Duška dostal Klimeš, ale ani u něj štěstí nestálo. A nestálo ani u Olivy čtyři minuty poté, kdy hradeckého brankáře prověřil tvrdou střelou od modré. Třetina se již chýlila ke konci, když Pahulák poslal do brejku Frosche, jenž blafáčkem přidal svůj druhý gól – 0:3.

V 6. minutě poslední dvacetiminutovky se sice domácím podařilo vsítit gól, ale Duškova branka byla předtím posunuta, a proto rozhodčí tento zásah neuznal. O necelou minutu později Frosch bekhendovou střelou přehodil Kučírka, a završil tak svůj hattrick – 0:4. V 53. minutě nechal Kučírek vyniknout svoji lapačku, kterou hbitě zlikvidoval Luštincovu střelu. Utkání se již dohrávalo, ale Hradeckých byl přesto plný led – u Třebíčských stáli všichni svatí, když dvakrát za sebou přežili přečíslení dva na jednoho. V posledních vteřinách mohl vstřelit čestnou branku domácích Beroun, ale Duškovi se svoji nulu povedlo uchránit až do úplného konce. Poslední tým tabulky Horácké Slavii uštědřil nepříjemný debakl 0:4 a připravil ji o body tolik důležité v závěrečných bitvách o play-off.





Ohlasy trenérů

Rostislav Čada (trenér SK HS Třebíč): "Po dobu mého působení zde, jsme určitě odehráli nejhorší utkání. Bylo ovlivněno dvěma rychlými góly, navíc jsme v něm viděli hodně individuelních a taktických chyb. Postrádal jsem hlavně správné sportovní nasazení a větší chuť poprat se o výsledek. Teď nám zbývají ještě dvě utkání a já doufám, že si hráči uvědomí v jaké jsme situaci. Máme ještě šest bodů k získání a o těchto šest bodů je třeba se poprat a vytěžit ze situace co nejvíc. Musíme najít ztracenou sebedůvěru, budeme se muset vrátit k naší dobré obranné hře, budeme muset zlepšit práci ve středním pásmu a zvýšit agresivitu. Také musíme najít sebedůvěru, kterou jsme dneska ztratili."

Královéhradečtí trenéři se na tiskovou konferenci nedostavili.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024