Menu +

TRE - OLO 4:3 - Nové logo přineslo štěstí, Horácká Slavia porazila extraligovou Olomouc

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia se potkala v úvodním přípravném zápase s extraligovým nováčkem, Olomoucí. Zápas to byl velmi pohledný, Třebíč se ujala vedení, které navýšila na 3:0 a také 4:1. Poté se soustředila spíše na defenzivní činnost a hosté snížili na rozdíl jediné branky. K vítězství Třebíče přispěla jednou brankou i nová posila, Roman Erat, dvakrát se trefil Milan Přibyl a úvodní trefu obstaral bek Jan Pohl. Velmi dobře zachytal mladý brankář Lukáš Klimeš.
Sdílejte článek
 
, úterý 29.7.2014
TRE TRE
4:32:0, 1:0, 1:3
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Pohl (Juráň), 19. Přibyl (Wasserbauer, Erat), 36. Erat (Kaut), 42. Přibyl (Pohl) – 42. Švaňhal (Herman), 46. Matai (Jaroměřský, Laš), 51. Novotný (Lehečka). Rozhodčí: Blecha, Pokorný – Rampír, Lainka. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 680. Průběh utkání 3:0, 3:1, 4:1, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Klimeš – Šaur, Čejka, Přibyl, Pohl, Šidák, Peroutka – Erat, Kaut, Beneš – Čuřík, Křivohlávek, Wasserbauer – Paták, Kadela, Čech – Horký, Juráň, Vlašín.
HC Olomouc: Trvaj – Vyrůbalík, Jaroměřský, Dresler, Kadela, Hraško, Janáček, Rašner, Škůrek – Laš, Patera, Matai – Herman, Diviš, Švaňhal – Zuzin, Machač, Buc – Lehečka, Kralík, Novotný.

Komentář k zápasu

Po oficiálním představení nového loga Horácké Slavie začalo první přípravné utkání Bílých hvězd. Ty se letošního extraligového nováčka nezalekly, první práci pro Trvaje připravil krátce po úvodním vhazování Beneš. V početní výhodě se jako první představili hosté, Klimeše v třebíčské brance neohrozili. V čase 5:09 bylo otevřeno skóre utkání, na svědomí si toto vzal Jan Pohl, když obstřelil klubko hráčů před brankou Mory. Až v 8. minutě si připsal ostrý zákrok Klimeš po pokusu Diviše.

Navrátilec v třebíčském dresu Roman Erat o sobě dal vědět o minutu později po Kautově vyhraném vhazování. Jeho bývalý spoluhráč z brněnské Komety byl připraven. První perioda měla velice solidní tempo. Trvaj se zapotil při tečované střele Čejky. V 19. minutě rozehrál akci Erat, přenechal kotouč u levého mantinelu Wasserbauerovi, ten si všiml, jak Milan Přibyl sjíždí od modré čáry před branku, adresoval mu přesnou přihrávku na hůl a domácí fandové jásali podruhé. Kohouti mohli snížit ještě před první sirénou. Lehečka nedal trestné střílení. Za pár chvil projel do útočného pásma hostující Laš, přistrčil puk Pavlu Paterovi a olympijský vítěz z Nagana pálil do břevna třebíčské svatyně.

Začátek druhé dvacetiminutovky se nesl v duchu přesilovky domácích. Peroutkovu nabídku tečoval Martin Čech těsně vedle levé tyčky Trvajovy branky. Při trestu Pohla se Lukáš Klimeš dvakrát utkal s Markem Lašem. Nejprve třebíčský brankář lapil Lašovu střelu od modré čáry, za několik okamžiků perfektně lapil střelu z bezprostřední blízkosti. Další práci domácímu brankáři obstaral Roman Kadela. I druhá třetina se hrála ve slušném tempu, oba celky poměrně důrazně bránily. Ve 36. minutě přinesl úžasnou individuální akci Roman Erat, obtočil se kolem beka před branku a střelou k bližší tyči zaznamenal třetí branku Třebíče. Další radost už Eratovi zkazil Trvaj, když chytil jeho chytrou střelu skrz nohy několika hráčů před olomouckou brankou.

Na začátku druhé minuty třetí třetiny snížil Ondřej Švaňhal, jenže na konci téže minuty vypálil v přesilovce od modré dělovku Milan Přibyl mezi Trvajovy betony a vrátil Třebíči tříbrankový náskok. Ve 46. minutě tečoval Jakub Matai střelu Jaroměřského a Mora viditelně ožila. Olomouce byl plný led, tlačila se hodně do zakončení. V početní výhodě hostů si přihrávku Dominika Novotného srazil do vlastní branky jeden z domácích obránců a rázem to bylo 4:3.

Domácí hráči vložili do hry srdce, padali do střel a snažili se pomoci Lukáši Klimešovi v třebíčské brance. Klimeš uchránil bránu Bílých hvězd před Dreslerem. Z tlaku Mory se snažil vymanit Čuřík, jehož tutovku fantasticky chytil Jiří Trvaj. Hosté si vytvořili ještě dvě šance. Diviš na Klimeše nevyzrál, při hře Mory bez brankáře mohl vyrovnat Laš, tentokrát se vytáhl Klimeš bravurním zákrokem. Třebíčští už výhru ubránili.



Petr Fiala po utkání Třebíč - Olomouc 4:3

Jiří Mička po utkání Třebíč - Olomouc 4:3

Lukáš Klimeš po utkání Třebíč - Olomouc 4:3



Ohlasy trenérů

Jiří Mička – Třebíč: První třetinu jsme zvládli dobře až na pár maličkostí, vedli jsme 2:0. Ve druhé třetině jsme přidali třetí gól a měli jsme utkání pod kontrolou. Ve třetí třetině jsme si asi mysleli, že se zápas nějak dohraje. Samozřejmě Olomouc je extraligový tým, má zkušené hráče, ten zápas dohrával, my jsme jim po našich individuálních chybách dovolili dostat se do zápasu a moc nechybělo a Olomouc mohla srovnat. Pro nás poučení do dalších přípravných zápasů i do mistráků, že zápas se musí hrát 60 minut a že hráči musí hrát jednoduchý hokej a nevymýšlet věci, které nejsou v popisu naší práce. Další přípravný zápas máme ve středu, sestavu budeme řešit v úterý. Klimeš si to odchytal solidně, měl tam super zákroky a zápas zvládnul. Kádr chceme mít stabilizovaný do 14 dnů a dávat dohromady útoky a obrany.

Petr Fiala – Olomouc: Přijeli jsme s mužstvem, ve kterém bylo i s nechytajícím brankářem sedm hráčů z loňského kádru. Z tohoto týmu tady zůstane za 14 dnů polovička, co dneska hrála, takže od toho tyhle zápasy jsou. Máme ještě pátek na to, abychom se rozhodli, jestli hráči na zkoušku nebo hráči, kteří bojují o místo, budou pokračovat dál nebo to nějakým způsobem zredukujeme. Rád neprohrávám, ale tohle mužstvo určitě nebylo to, se kterým budeme hrát extraligu. Nebruslili jsme v první třetině, nezlepšilo se to ani ve druhé, nešli jsme do zakončení, měli jsme asi pět střel. Ve druhé třetině jsme měli jednu šanci, kterou měl Marek Laš, na konci první třetiny byly dvě šance, nedali jsme trestné střílení a Pavel Patera nastřelil břevno. Teprve třetí třetina byla trošičku lepší, ale pořád to nemělo parametry, které bychom chtěli, takže nám to ukázalo, že tohle nebylo extraligové mužstvo.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024