Menu +

CEB - TRE 4:1 - S Budějovicemi i na podruhé prohra

Reportáže
Č e s k é B u d ě j o v i c e - Přinášíme původní zpravodajství z dalšího přípravného utkání třebíčských hokejistů.V úterním zápase v Budvar Aréně podlehli hosté z Třebíče po sympatickém výkonu zkušenějším hostům 4:1, když jedinou branku Horácké Slavie vstřelil Martin Čech.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 13.8.2004
CEB CEB
4:11:0, 1:1, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Mertl (Hřebejk), 30. Jakeš (Lála), 54. Hájek (Fadrný), 60. Škoda (Sailer, Bělohlav) - 16. M.Čech (Wolf). Rozhodčí: Haškovec - Kostka, Český. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 204. Nejlepší hráči: Kučera, Lála - Kališ.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Kučera - Vomela, Macháček, Martínek, Jindra, Gýna, Jakeš, Kolda, Kotaška - Lála, Mertl, Šimánek - Sailer, Bělohlav, Květoň - Hájek, Fadrný, Hřebejk - Škoda, J.Hanzal, Šulčík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Koťátko - Kališ, Čížek, Svačina, Dvořák, Hrbáček, Dusík, Sedláček, Černý - Fišer, Žiška, Holý - Topol, Oliva, Oberreiter - Fryauf, Sobotka, Adamec - Wolf, Čech, Caha.

Komentář k zápasu

Třebíčští nastoupili do utkání bez Zahradníka, Hrůzy a Slavíka, kteří jsou na testech v Pelhřimově. Naopak novou tváři v dresu Horácké Slavie v tomto utkání byl mladý Kamil Černý, obránce z líhně našeho soupeře, Českých Budějovic, který byl do Třebíče uvolněn prozatím na zkoušku.
Do šesté minuty se hrál opatrný hokej bez šancí. To se rozhodl změnit budějovický Hřebejk, když mu velkou šanci chytil Jan Koťátko. V 9. minutě ukázali hosté, že hokej rozhodně hrát dovedou, ale na krásnou přihrávku Čížka Topol nedosáhl. V čase 9:01 hosté poprvé inkasovali. Z přečíslení dva na jednoho prostřelil třebíčského brankáře Mertl, po asistenci Hřebejka.
V 15. minutě prověřil Kučeru v brance domácích tvrdou střelou Hrbáček. Domácí gólman se však překonat nenechal. Ošklivý faul na hostujícího Cahu nekompromisně rozhodčí potrestal. V následující přesilovce dvakrát nebezpečně stříleli Kališ a Žiška.

Od druhé třetiny hra dostala spád a zajímavé akce se střídaly na obou stranách. Ve 25. minutě už domácí příznivci zvedali ruce ke stropu Budvar Arény, ale vynikající zákrok brankáře Koťátka překazil gólovou radost nejen jim, ale i autorovi šance, Radku Bělohlavovi. Velký tlak v obranné třetině domácích si vynutila mladá formace hostí Caha, Čech, Wolf, ale gól se jim vsítit nepodařilo. Naopak domácí předvedli, jak se mají šance využívat a po asistenci Lály se trefil do černého Jakeš - 2:0.
Ve 34. minutě vybojoval puk Fišer a pěknou akci zakončil střelou kapitán Jakub Žiška, bohužel pro hosty bez gólového efektu. Již jmenovaný mladý útok hostí se přece jen dočkal zasloužené branky. Po vyhraném buly Wolfa, se individuálně prosadil Martin Čech a snížil tak na 2:1.
Šanci ke srovnání skóre měli Třebíčští ve 37. minutě, kdy Kališova bomba skončila na břevně Kučerovy brány. Ani domácí se nenechali zahanbit, když pěknou akci předvedl Šimánek. Projel celým kluzištěm, nicméně Koťátko se překvapit nenechal.
Hosté se snažili o vyrovnání a výsledkem této snahy byla šance Sobotky. Jeho střela však skončila nad horní tyčkou Kučerovy branky.
Na 3:1 pro domácí barvy zvyšoval v čase 48:35 Hájek, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před bránou hostí. Poslední slovo tohoto utkání si v poslední minutě vzal českobudějovický Škoda, který uzavřel skóre tohoto zajímavého a svižně hraného zápasu na 4:1 pro domácí.

Největších slabinou hostů byla opět hra v obraně, naopak v útoku si vypracovali množství šancí, z nichž se povedlo v gól proměnit pouze jedinou.

Redakce děkuje touto cestou za spolukomentář Lukáši Valkovi.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024