Menu +

TRE - CEB 1:3 - V zápase s Motorem Třebíčští dlouho vedli, hosté se prosadili ve třetí třetině

Reportáže
T ř e b í č - V prvním utkání tradičního Regionálního poháru se v Třebíči představil Motor z Českých Budějovic. Ve vlažné první třetině se dostali do vedení domácí z hokejky Dolníčka v početní výhodě. Druhá třetina i přes několik šancí branku nepřinesla. Naopak hosté dokázali v závěrečné periodě třemi brankami otočit zápas ve svůj prospěch díky většímu nasazení. Další kolo Regionálního poháru hraje Horácká Slavia na svém ledě ve čtvrtek s Duklou Jihlava.
Sdílejte článek
 
, úterý 19.8.2014
TRE TRE
1:31:0, 0:0, 0:3
CEB CEB
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Dolníček (Erat, Bilčík) – 49. Kuchejda (Heřman), 56. Přibyl (Kuchejda, Boháč), 60. Heřman. Rozhodčí: Homola – Klouda, Zídek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 560. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Klimeš – Malena, Bilčík, Jaroš, Přibyl, Peroutka, Pohl, Šidák – Erat, Dolníček, Havel – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – Burian, Čech, Holec – Beneš, Juráň, Paták.
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Suchánek, Růžička, Mucha, Parýzek – Kuchejda, Heřman, Boháč – Nouza, Straka, Švihálek – Vaniš, Přibyl, Ferebauer.

Komentář k zápasu

V prvních minutách se ani jeden z celků nedostal ke střele. Klimeše v brance domácích prověřil nahozením Nouza. Erat vybídl ke skórování Malenu, který si sjel před branku, Bláhu tečí nepřekonal. Z mezikruží pálil na hostujícího brankáře Paták a o chvíli později Dolníček, ani jeden jej však neprostřelil. Po chybě Klimeše si musel tentýž hráč poradit se střelou Nouzy, kterému puk předtím doslova „namazal“. Chmelířovu ránu od modré vyrazil třebíčský brankář betonem. Starosti nadělal Klimešovi Heřman.

V polovině třetiny šli domácí po faulu Přibyla do čtyř, Českobudějovičtí se však k ohrožení branky domácích prakticky nedostali. Jen do boční síťky mířil už při hře v pěti z předbrankového prostoru Josef Straka. Po vyloučení dvou hostí současně dostala Třebíč možnost hrát celé dvě minuty přesilovou hru, což zužitkovala. Nejprve ale schoval Malenu ránu Bláha do lapačky. Pak se nepovedla střela Bilčíkovi, zpoza branky však přihrál puk mezi kruhy Erat a pro Davida Dolníčka byla tato situace bezproblémová. Navýšit stav mohl Čuřík, když tečoval střelu Přibyla.

Po vyloučení Maleny se museli domácí bránit. Na brankovišti bojoval o puk Straka. Tlak Budějovic v obranném pásmu Třebíče vyústil ve faul Jaroše a Bílé hvězdy tak musely hrát i nadále v oslabení. Přes klubko hráčů zkoušel štěstí hned třikrát Punčochář. Havlovu střelu z mezikruží při signalizované výhodě Bláha vyrazil, Dolníčkovo nahození z úhlu schoval v lapačce. Po Jarošově střele se snažil dorážet Čech. Oku lahodící souhru předvedli Dolníček s Eratem, jenž ještě hledal Havla. Dolníčkovu ránu Bláha vyrazil. První formace Bílých hvězd naznačila své přesilovkové možnosti.

Na Klimeše se natlačil Švihálek. Za sekání byl vyloučen Čech, hosté však byli v této fázi zápasu poněkud bezzubí. Bláhu prověřil Havel. Po příhře Straky pálil Nouza, Klimeš vyrazil kotouč lapačkou. Po faulu Heřmana hrála Horácká Slavia přesilovou hru, Křivohlávkovu střelu udržel Bláha v náruči. Čuříkovu schoval do lapačky. Tvrdě vypálil Přibyl. Po Čuříkově zadovce střílel jen do betonu Burian.

Po Peroutkově příhře nezakončil Čuřík. Třebíčští putovali do čtyř. Muchovu ránu Klimeš vyrazil, Heřman nezakončil přesně. S ranou Nouzy si brankář domácích poradil. Na trestnou lavici musel usednout také Punčochář, Strakovu ránu v oslabení schoval Klimeš do lapačky. Po přihrávce Dolníčka, jenž si poradil s obranou i brankářem hostí, mířil jen do tyče před prázdnou osamocený Havel. Pak ujel David Kuchejda a po kličce zavěsil puk pod břevno – 1:1.

V další akci přihrál Vaniš Růžičkovi, ten už nedokázal v rychlosti zamířit. Poté byl vyloučen Boháč, hosté se ale dobře bránili. Jejich druhou branku mohl přidat Kuchejda, překonaný Klimeš se však otočil a puk před brankovou čarou zalehl. Českobudějovičtí měli i nadále více ze hry a tlak korunovali brankou, kdy byl Adam Přibyl první u puku v předbrankovém prostoru a překonal brankáře domácích. Třebíč přidala, Jarošovu ránu Bláha betonem vyrazil. Na konečných 1:3 upravil při power-play domácích Martin Heřman, když zavezl puk do prázdné, čemuž přihlížel i v hledišti přítomný Patrik Eliáš.



Petr Rosol po utkání Třebíč -- Č Budějovice 1:3

Radek Novák po utkání Třebíč -- Č Budějovice 1:3

D. Dolníček po utkání Třebíč -- Č Budějovice 1:3



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme do utkání nevstoupili dobře. Náš pohyb nebyl takový, jaký jsme si představovali, jaký jsme chtěli. Naše hra se zlepšila až od patnácté minuty první třetiny. Šli jsme do vedení po pěkném gólu, který jsme dali v přesilové hře. V průběhu utkání jsme si vypracovali další příležitosti v přesilovkách. Při hře pět na pět se nám určitě dneska nedařila rozehrávka tak, jak jsme chtěli. Budeme pracovat na tom, aby byla jednodušší a efektivnější.

Petr Rosol – ČEZ Motor České Budějovice: Pořád jsou ta mužstva v přípravě. Je to spíše zatím o bojovnosti než o vybroušené technice. Měli jsme tam nějaké šance, nedali jsme, pak se k nám přiklonilo štěstí. Za stavu 1:1 Lukáš Havel trefil tyčku u prázdné brány, pak se to štěstí přiklonilo k nám. Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024