Menu +

HBR – TRE 0:1 – Další pohárové body, Bílé hvězdy nedostaly ani jednu branku

Reportáže
T ř e b í č - K osmé přípravě a zároveň zápasu v rámci Regionálního poháru zajížděla Horácká Slavia do havlíčkobrodské Kotliny. Tam se jí podařilo zvítězit fotbalovým výsledkem 1:0, když jedinou branku Bílých hvězd vstřelil ve druhé třetině Králík. Ani jednou neinkasoval Lukáš Dusík.
Sdílejte článek
 
, úterý 26.8.2014
HBR HBR
0:10:0, 0:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 23. Králík (Čech, Škvor). Rozhodčí: Doležal – Honza, Křivohlavý. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Dlouhý – Pavlíček, Prokop, Kolář, Semrád, Zítka, Jeník, Sedlák, Růžička – Rousek, Maliník, Sedláček – Milfait, Endál, Váchal – Pejchar, Jankovič, Kuchta – Minárik, Kadlec, Chlubna.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík – Malena, Bilčík, Jaroš, Přibyl, Škvor, Šidák – Erat, Dolníček, Havel – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – Čech, Juráň, Králík – Vlašín, Beneš, Paták.

Komentář k zápasu

Úvod utkání oba aktéři rozehráli v dobrém tempu. Mírně navrch měli hosté, ale ani jeden ze strážců svatyně nemusel řešit příliš nebezpečnou situaci. Až v polovině první části se v dobré pozici ocitl Lukáš Havel, který po narážečce s Romanem Eratem pálil z těsné blízkosti brankoviště, tento pokus však bravurně pokryl Jan Dlouhý. Domácí si vytvořili vážnější možnost v přesilové hře, na konci kombinace stál Roman Maliník, ale jeho pokus se do brány nedostal. Poté přišla chvíle domácího muže s maskou. Nejprve se na něj řítil osamocený Marcel Juráň, o chvíli později se po chybné rozehrávce Rebelů dostal do úniku Lukáš Havel, ale Jan Dlouhý předvedl výborné zákroky a první třetina skončila bez branek.

Na začátku druhé třetiny měli Havlíčkobrodští na holích gól, když se po přihrávce Lukáše Endála objevil před bránou Tomáš Semrád, jenž ale netrefil její odkrytou část. A tak se vzápětí potvrdilo otřepané nedáš - dostaneš. Po nahození Jana Škvora a dorážce Martina Čecha se k puku dostal Lukáš Králík a otevřel brankový účet zápasu. O vyrovnání se snažil Tomáš Rousek, jehož tvrdá střela těsně minula branku a Lukáš Dusík hbitě pokryl kotouč před dojíždějícími útočníky. Do další šance se dostal Lukáš Endál, jehož backhandová střela skončila na betonech Dusíka. Hned poté na druhou stranu pelášil David Dolníček, ale ani on se svým pokusem neuspěl. Domácí zadáky ještě pořádně vystrašil Lukáš Havel, jenž jedovatou střelou z mezikruží zazvonil na tyč.

Do poslední části vkročili lépe hráči Třebíče. Na brankovišti se k zakončení dostal Lukáš Králík, jehož střelu vytěsnil betonem Jan Dlouhý a vyražený kotouč odklidil David Pavlíček. Následně všem přítomným ukázal opět své umění domácí gólman, když si poradil s na brankovišti stojícím Filipem Benešem i z mezikruží střílejícím Janem Křivohlávkem. Horáci byli nebezpeční i ve vlastním oslabení, blafák Jakuba Čuříka a dorážku Martina Čecha zkrotil výborný Jan Dlouhý. Vyrovnání se snažil zařídit Lukáš Endál, po jehož střele se strhla před brankou mela, ale puk měl ve své moci Lukáš Dusík. V závěru si domácí vyžádali oddechový čas a zkusili hru bez brankáře. Při té se mohl prosadit u levé tyče Roman Maliník, střela se mu však nepovedla podle jeho představ a utkání tak rozhodl jediný gól.





Ohlasy trenérů

Richard Cachnín - HC Rebel Havlíčkův Brod: Nedali jsme sedm třetin gól. Můžeme být zlí na beky, na gólmany vůbec nemůžeme být zlí, protože chytají skvěle. Dneska se to projevilo, naše největší slabina je koncovka. První a třetí třetinu jsme hráli velice slušně, ve druhé třetině bylo zkušené mužstvo Třebíče lepší, podržel nás Dlouhý. Ve třetí třetině jsme si šli pro bod, ale nebylo nám souzeno ani v power-play dát gól. Doufejme, že se to obrátí. Soutěž začíná za 14 dní, budeme na tom pracovat.

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Utkání jsme vyhráli s nulou na kontě a to je pozitivní. Co se nám ale s Jirkou (Mičkou, hlavním trenérem - pozn. red.) nelíbilo, tak to byla lehkovážnost v některých situacích v útočném pásmu. Tam jsme to řešili úplně jinak, než chceme, a budeme na tom dál dělat. Zítra máme další trénink, takže na tom zapracujeme. Pro nás je priorita se připravit na sezonu a 8. 9. uspět v Havířově.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024