Menu +

TRE-JIH 1:2 – Jedna branka k vítězství nestačila

Reportáže
T ř e b í č – Horácké derby mezi prvoligovou Třebíčí a extraligovou Jihlavou nezačalo pro papírově slabší Horáckou Slavii vůbec špatně, když ve druhé minutě otevřel skóre Černý. Jihlava však brzy srovnala krok a ještě do poloviny první třetiny se jí podařilo vyrovnat. Rozhodující slovo řekl v poslední dvacetiminutovce Havel, který stanovil konečné skóre na 2:1 pro hosty. Skvrnou na utkání bylo nekulturní chování tzv. "fanoušků". Zvláště v nelichotivém světle se ukázali ti třebíčští, kteří ukradli svým jihlavským protějškům vlajku, již následně zapálili.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 17.8.2004
TRE TRE
1:21:1, 0:0, 0:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Černý (Oliva) – 10. Devečka (Hlouch, Čachotský), 43. Havel (Zajac). Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 400.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák – Svačina, Kališ, Černý, Sedláček, Hrbáček, Dusík, Čížek, Lupač – Fišer, Žiška, Holý – Fryauf, Oliva, Valko – Cmunt, Sobotka, Adamec – Caha, Čech, Wolf.

HC Dukla Jihlava: Hronek - Zajac, Kuchyňa, Devečka, Šmarda, Punčochář, Malena - Padělek, Bakus, Mošovský - Jantovský, Mareš, Altrichter - Hlouch, Vala, Čachotský - Říha, Havel, Lazorišák - Rytnauer.

Komentář k zápasu

TRE-JIH1
Utkání začalo minutou ticha za zesnulého reprezentačního kouče Ivana Hlinku, jenž včera tragicky zahynul při automobilové nehodě. Následující minuty však komorní nebyly, hned po buly se domácí natlačili do útočného pásma a laxně hrající Jihlavu rychle ztrestali úvodním gólem. Po Olivově asistenci se z levého kruhu prosadila českobudějovická akvizice Černý - 1:0. Hosté odpověděli v 10. minutě, kdy tvrdou střelou vyrovnal Devečka - 1:1.

Ve druhé třetině měli navrch hosté, hned ve 21. minutě zahrozil Padělek, Luňák v brance domácích se však překvapit nenechal. Jak Luňák, tak Hronek na druhé straně, se předvedli ve 27. minutě, kdy nejprve jihlavský gólman vykryl únik Holého a následnou šanci Fišera, a ihned poté Luňák zlikvidoval Padělkovu příležitost a Bakusovu dorážku. Další těžké zákroky předvedl třebíčský fakír ve 38. minutě. Nejdříve úspěšně čelil Devečkovu pokusu a okamžitě nato si poradil i se skrumáží před svou brankou.

TRE-JIH3
Poslední dvacetiminutovka nezačala pro domácí šťastně, když z Havlovy dorážky inkasovali na 1:2. V 53. minutě se při oslabení na Luňáka vyřítil Padělek, který byl však v rozhodující chvíli zahákován Svačinou. Domácí se v závěru velmi snažili o vyrovnání, velkou příležitost k němu jim nabídl Altrichter, jenž si 101 vteřin před závěrečnou sirénou odešel za hrubost odpočinout na trestnou lavici. 31 vteřin před koncem zkusila Třebíč hrát šest proti čtyřem, ale štěstí jí nepřálo. Nejblíže k vyrovnání měl Kališ, který nastřelil konstrukci Hronkovy branky. Dukla si tak z Třebíče odváží výhru 2:1.

Po zápase se ještě oba týmy dohodly na trestných stříleních. I ta vyhráli jihlavští hráči, tentokrát v poměru 3:2, když rozhodující branku vstřelil Čachotský.





Ohlasy trenérů

Kamil Konečný
Kamil Konečný (trenér SK HS Třebíč): "Každá porážka mrzí, ať už je to v mistrovském anebo přípravném utkání. Myslím, že jsme měli navíc, než jsme předvedli dnes. Zejména ve druhé třetině jsme hráli špatně, hlavně v obranném pásmu jsme soupeři spoustou chyb nabídli hodně šancí. Teprve v závěru si hráči zvykli na tvrdší způsob hry a rychlejší bruslení. Vynutili jsme si převahu, a tak jsme mohli výsledek aspoň zkorigovat na remízu. V závěru jsme však měli trochu smůlu."
Třebíč získala právě z Jihlavy na zkoušku dvě nové posily – útočníka Marka Cmunta a obránce Martina Lupače. Jak se trenéru Konečnému tito hráči jevili?: "Pokud bude Jihlava souhlasit, rádi bychom si Cmunta alespoň na jedno utkání vzali. Hodnotit výkon Lupače, který odehrál dvě třetiny a kterého jsem nikdy v životě hrát neviděl, je těžké, ale na jeho služby zřejmě reflektovat nebudeme."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024