Menu +

TRE - MST 5:1 - Třebíč porazila Most a vrací se do čela tabulky

Reportáže
T ř e b í č - K dalšímu kolu 1. ligy přicestoval do Třebíče tým Mostu. Hosté začali aktivněji, tlačili se do koncovky, ovšem jako první inkasovali. Na druhou branku sice dokázali rychle odpovědět, domácí pak do konce první třetiny vstřelili další dva góly. Ve druhé třetině červené světlo nesvítilo, konečnou podobu výsledku dal na začátku třetí periody Jakub Herman z trestného střílení. Vzhledem k ostatním výsledkům se Třebíč vrací na první místo tabulky.
Sdílejte článek
 
11.kolo, středa 8.10.2014
TRE TRE
5:14:1, 0:0, 1:0
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Dočekal (Čech), 13. Havel (Erat, Zdráhal), 15. Erat (Dočekal, Malena), 18. Bartoň (Herman, Holec), 42. Herman (TS) – 13. Bojer (Válek, Nedrda). Rozhodčí: Kubičík – Kašík, Wesley. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1470. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Šaur, Dujsík, Přibyl – Erat, Dočekal, Havel – Herman, Holec, Pekr – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – Čech, Juráň, Králík.
HC Most: Habal (18. Horák) – Kokeš, Charousek, Kousalík, Čížek, Hora, Havelka, Kasal, Grin – Tauš, Alinč, Slavíček – Kubinčák, Smolka, Petruška – Nedrda, Válek, Bojer – Mical, Hanzl.

Komentář k zápasu

Je pravdou, že domácí první třetinu herně oponovali, ale první větší příležitost si připravili hokejisté z Mostu. Hned v úvodní minutě prověřil Čiliaka Kubinčák.

První branku ale dala favorizovaná domácí Třebíč. Martin Čech našel mezi kruhy najíždějícího Martina Dočekala, a ten střelou mezi betony našel skulinu a otevřel skóre.

Most mohl vyrovnat, ale ve velké šanci neuspěl, takže znovu udeřila Třebíč. V přesilové hře naznačil přihrávku spoluhráči Lukáš Havel, ale místo toho vystřelil a našel místo mezi betony. Horáci už vedli o dvě branky.

Horáci se ale z dvougólového vedení neradovali dlouho. Přesně minutu a deset vteřin trvala mostecká odpověď. Válek vybojoval kotouč a Jan Bojer až příliš lacino překonal Marka Čiliaka.

Inkasovaná branka nemusela hráče domácí Třebíče dlouho mrzet. V 15. minutě se podél levého mantinelu krásnou individuální akcí prosadil Roman Erat, který dokázal šikovně zasunout kotouč mezi brankářovy betony.

V 18. minutě se Třebíčští dostali už do tříbrankového náskoku. Herman poslal v tísni složitou přihrávku mezi dvěma soupeři na modrou čáru Jakubu Bartoňovi, jehož střela se, možná i s trochou štěstí, dostala až za záda hostujícího brankáře. Čtvrtý gól byl konečným pro Hrabala, branku Mostu přijel hájit Horák.

V prostřední třetině sice branka nepadla, nicméně jsme stále sledovali poměrně pohledný hokej. Velice důležité bylo, že se po pár velice vydařených zákrocích chytil i nikdy nezapomenutelný miláček publika Marek Čiliak. Ten musel čelit hned několika těžkým útokům soupeře, ale obstál.

I Třebíč několikrát zahrozila. Nejprve ve 33. minutě nebezpečně zahrozil svoji střelou Erat, a poté ještě promarnil, v situaci dva na jednoho, po přihrávce Čuříka právě Křivohlávek.

Závěrečná třetina připravila pouze jedinou branku. Byla to branka Horácké Slavie, a nutno říci, že to byla opravdová gólová tečka na závěr.

Ve 42. minutě bylo pro Horáckou Slavii Třebíč odpískáno trestné střílení, ke kterému se postavil Jakub Herman, který krásnou bekhendovou střelou navýšil skóre Horácké Slavie.

Skóre se dále již neměnilo, a tak Třebíč po zaváhání v Kadani znovu bodovala za tři body a zaslouženě se vrátila do čela prvoligové tabulky.

Tiskovka po utkání Třebíč - Most 5:1



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Most začal velice dobře, ale po čtyřech minutách jsme se dostali do hry a dali jsme dva rychlé góly. Pak jsme bohužel inkasovali. Ale naštěstí hráči zase zabrali a do konce třetiny jsme zvýšili na 4:1. Další dvě třetiny jsme odehráli podle plánu, který jsme si řekli, a přidali jsme ještě jeden gól. Hráčům chceme poděkovat za výkon a fanouškům za podporu. Post gólmana řešíme, ale kdo bude chytat v sobotu, to nevím. Co se týče Čiliaka, ten je v třebíčské kabině jako doma. My ho všichni v uvozovkách bereme jako našeho hráče, i když mu přejeme, aby mu to vycházelo v Kometě. Jakub Herman u nás zůstane do soboty, pak se bude řešit další působení za náš klub.

Václav Baďouček - HC Most: Náš problém je naše produktivita a v posledních dvou zápasech jsme hrozně lacino dostávali góly. Dnes rozhodla první třetina, kdy jsme prakticky z šesti střel čtyřikrát inkasovali. Pak bylo velice těžké se přes výbornou obranu Třebíčských prosazovat. Po zbytek zápasu jsme již nenašli recept na další branku, ani na třebíčskou obranu, byla to naše marná snaha, tam nás nejvíce tlačí pata.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024