Menu +

TRE - PRO 5:1 - Bílé hvězdy znovu první v tabulce, Prostějov odjíždí bez bodu

Reportáže
T ř e b í č - Další utkání v Třebíči sehrála Horácká Slavia proti Prostějovu. Bílé hvězdy měly skvělý nástup, v čase 1:14 už vedly o dvě branky a tím byl určen ráz zápasu. Hosté docílili čestného úspěchu ve třetí třetině, na ten však měla Třebíč připraveny dvě odpovědi. Horácká Slavia v poklidu vyhrála 5:1 a pozvala tak diváky na očekávané pondělní domácí derby s Jihlavou.
Sdílejte článek
 
16.kolo, středa 22.10.2014
TRE TRE
5:13:0, 0:0, 2:1
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Ostřížek (Erat, Havel), 2. Pekr (Řípa, Bartoň), 13. Čuřík (Wasserbauer, Zuzin), 47. Řípa (Pekr, Šaur), 52. Havel (Zdráhal, Erat) – 46. Černý (Kubica, Káňa). Rozhodčí: Kubičík – Reich, Moravec. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1580. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Šaur, Přibyl – Erat, Ostřížek, Havel – Řípa, Holec, Pekr – Wasserbauer, Zuzin, Čuřík – Čech, Raška, Mrázek.
LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch (13. Kocián) – Kolibár, Roupec, Korím, Skřivánek, Malý, Jedlička, Řezáč – Indra, Meidl, Kajaba – Coufal, Luňák, Kovařík – Káňa, Kubica, Černý – Poulíček, Duba, Kuncek.

Komentář k zápasu

Dalo by se říci, že o vítězi rozhodla hned úvodní třetina, do které domácí Horácká Slavia vstoupila famózně. A to, když hned po 40. vteřinách vstřelila první branku, o kterou se postarala první lajna domácích. Roman Erat zatáhl po své střele kotouč za branku, odkud našel na levém kruhu Davida Ostřížka, ten trefil kotouč přímo fantasticky, do pravého horního rohu branky. Gólman Prostějova byl naprosto bez šance.

Tlak Třebíče ještě zesílil a za pár vteřin z toho byla druhá branka. Bartoň nahrál mezi kruhy Řípovi, a ten prostrčil kotouč doleva na Matěje Pekra, ten si nejprve položil brankáře a poté zasunul kotouč mezi jeho betony.

Ve 4. minutě mohlo být na zimním stadionu v Třebíči znovu veselo. Když se Prostějovští vydali na delší pobyt do útočného pásma, do rychlého protiútoku ujel Ostřížek a těsně před brankářem byl zahákován. Hlavní sudí nezaváhal a nařídil trestné střílení. Zkušený forward ale střelou mezi betony brankáře nepřelstil, druhou branku si tak nepřipsal.

Třebíčští však na ledě nadále dominovali a důsledkem toho byla ve 12. minutě třetí branka, která by zcela jistě soutěžila o zlatou helmu. Peter Zuzin najížděl s kotoučem mezi kruhy, přihrál doleva Wasserbauerovi, ten však nevystřelil, přihrál doprava k tyčce volnému Jakubu Čuříkovi, ten se střelou z první nemýlil a odkrytou klec trefil.

Prostřední třetina na kráse ubrala, hra se vyrovnala, neboť domácí polevili. Z toho pramenilo i několik slibných příležitostí pro hostující Prostějov. Ve 23. minutě měl velkou šanci Poulíček, který dostal dobrou přihrávku od Duby, ale v dobré pozici branku Faltera netrefil.

O dvě minuty měl šanci i debutant v třebíčském dresu, Řípa. Ten nadělal starosti Kociánovi, když před brankou nebezpečně tečoval nahození od Bilčíka

V závěrečné třetině měl dobrou šanci Havel, ke kterému se mezi kruhy odrazil kotouč. Domácí útočník nad ničím nepřemýšlel a kotouč z první vypálil na branku, Kocián si ale dobře povyjel a dělovku ukryl ve své náručí.

Ve 45. minutě se svého jediného gólového úspěchu v tomto utkání dočkali i hosté. Michal Černý se s kotoučem dostal až před Faltera, kterému se štěstím procedil kotouč mezi betony.

Ovšem netrvalo dlouho a tříbrankový náskok si Horáci vzali zpět. Ve 47. minutě si najel zleva Jiří Řípa a z velkého úhlu dostal kotouč až za brankovou čáru.

Když se po pohledné kombinaci první pětky domácích neujala Ostřížkova teč. Vstřelil pátou branku Horácké Slavie v 52. minutě Lukáš Havel. Hostující brankář vyjel ze své klece za kotoučem, proti němu se řítil právě Havel. Brankář Kocián kotouč jen jemně tečoval, Havlovi na hůl, a ten už si s přehledem poradil. Gólmana objel a v Třebíči odbíjela pátá.

Třebíč v závěru nevyužila přesilovou hru a skóre se již neměnilo. Třebíč vyhrála celkem jednoznačně 5:1 a díky zaváhání Chomutova se vrací zpět do čela prvoligové tabulky.

Tiskovka po utkání Třebíč - Prostějov 5:1



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Zvládli jsme první třetinu, dali jsme tři góly, ale od druhé třetiny jsme se začali totálně trápit díky tomu, že jsme ke hře přistoupili lehkovážně, hráli jsme hokej, který vůbec nechceme hrát. Po druhé třetině jsme si to v kabině vyříkali, ale začátek třetiny se nesl ve stejném duchu. Vysvobodila nás až čtvrtá branka. Dnes jsme zvládli jen první třetinu. Jestli chceme takhle pokračovat, tak moc body sbírat nebudeme.


Tomáš Sršeň - LHK Jestřábi Prostějov: Podle mě rozhodla první třetina, kdy jsme nastoupili a v první minutě dostali dva góly a pak ještě třetí. Po první třetině už byl stav utkání pro nás velice těžký. Po vstřelené brance jsme kluky nabádali, abychom se s tím pokusili ještě něco udělat. Bohužel jsme ale hned udělali chybu a dostali jsme gól na 4:1 a tím se zápas definitivně zlomil.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024