Menu +

LTM – TRE 0:2 – Bílé hvězdy vyplenily Kalich Arenu, Falter udržel čisté konto

Reportáže
T ř e b í č - K 17. kolu první ligy zajížděla Třebíč do Litoměřic, které byly před sobotním duelem čtvrté. Horácká Slavia ovládla dvěma brankami první třetinu – jak se nakonec ukázalo, tím rozhodla o vítězi. První branku, a tedy branku vítěznou, vstřelil Ostřížek, konečné skóre dva – nula stanovil Bartoň při přesilové hře. Martin Falter nepropustil za svá záda jediný puk. Litoměřice doma prohrály teprve podruhé, po Chomutovu podlehly i Třebíči, která si tak upevnila první místo v průběžné tabulce.
Sdílejte článek
 
17.kolo, sobota 25.10.2014
LTM LTM
0:20:2, 0:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Ostřížek (Králík), 18. Bartoň (Holec, Pekr). Rozhodčí: Jílek J. – Jílek M., Šperl. Vyloučení: 3:7, navíc Šulc (LTM) a Havel (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1160. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: Král – Málek, Šulc, Míka, Plášil, Špelda, Mikliš – Bílek, Kalla, Rys – Čermák, Švagrovský, Novák – Doležal, Antončík, Ondráček – Schwamberger, Brandejský.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Šaur, Přibyl – Erat, Dolníček, Havel – Zuzin, Holec, Pekr – Wasserbauer, Ostřížek, Čuřík – Čech, Křivohlávek, Králík.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty patřili jasně domácímu Stadionu, i přesto, že Král měl velké problémy s bekhendovou střelou Čuříka, po níž netušil kde má kotouč. V následné přesilové hře se hned dvakrát dostal ke střele Rys, jenže Faltera nepřekonal. To se nepovedlo ani Šulcovi, jenž po pěkné kombinaci dostal nepřesnou přihrávku a nemohl tak zakončovat do odkryté klece. Jednu z největších šancí v první třetiny měl Brandejský, jehož vyslal do úniku Švagrovský, ovšem Falter byl znovu bezchybný. Tyto neproměněné gólové příležitosti museli Stadion mrzet dvojnásob ve dvanácté minutě. David Ostřížek po individuální akci trefil trefil levý roh domácí klece. Kvůli nedisciplinovanosti hostujících hráčů měl Stadion čtyřiceti vteřinovou přesilovku pět proti třem, kterou nedokázal využít a Třebíč tuto chybu potrestala. Při výhodě jednoho muže v poli se prosadil Jakub Bartoň, jenž střelou bez přípravy prostřelil Krále.

Jak na začátku první dvacetiminutovky byli aktivnějším týmem domácí, tak úvod prostřední části byl opačný. Třebíč aktivně napadala a obránci Litoměřic měli velké problémy s rozehrávkou. Při přesilové hře domácích měla velkou příležitost druhá útočná formace, jenže Švagrovský ani Čermák nebyli schopni doklepnout poskakující kotouč za Faltera. O pár sekund později střílel Čermák, ale zeď jménem Falter nedokázal prostřelit. Kuriózní branku si mohl připsat Kalla, jenž trefil kotouč ze vzduchu a překvapil nejen hostujícího brankáře, ale všechny přihlížející. V dobré brankové situaci se ocitl Havel, který dostal křižnou přihrávku od Zdráhala, ale Král výtečným zákrokem zastavil letící projektil.

Na začátku třetí periody měli domácí početní výhodu přenesenou z konce druhé části, kterou opět nedokázali přetavit v branku. Špelda našel útočné modré čáře Čermáka, jemuž kotouč utekl a zpracovat ho dokázal až za brankovou čarou. To mu ale nezabránilo v objetí branky a následném zakončení, které zase ztroskotalo na Falterovi. Hostující brankář se zaskvěl také po střele Ryse, kterou vyrazil ramenem. Deset minut před koncem postavili hosté val ve středním pásmu, přes který se Stadion nemohl dostat. Několikrát to domácí obránci zkoušeli za pomoci hybridního icingu, což se jim nikdy nepodařilo a pokaždé se vhazovalo před Králem. Jak se domácí tlačili do útoku, tak nechávala pootevřená zadní vrátka. Těch mohl využít Wasserbauer na kterého zívala prázdná brána, ale na poslední chvíli do střely skočil Špelda a zabránil tak téměř jasnému gólu. Závěr utkání už hosté kontrolovali a nepřipustili žádné komplikace.





Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes stál proti nám velice kvalitní soupeř, ale my jsme podali výborný kolektivní výkon, vstřelili jsme i dvě branky a myslím si, že jsme zaslouženě zvítězili. Rozhodla první třetina, kdy jsme ubránili nějaká oslabení, ale hlavně jsme vstřelili ty dvě rozdílové branky. V dalších fázích utkání jsme také ubránili oslabení, a to je v zápase vždy hrozně důležité. V žádném případě jsme ale nechtěli hrát dvě další třetiny jen na udržení výsledku. Hráli jsme takovou hru, kterou jsme chtěli, a byli jsme s ní úspěšní. Hráli jsme dnes opravdu kvalitně a díky tomu jsme nepustili domácí ani do velkého tlaku. Po celé utkání jsme hráli koncentrovaně a stále jsme si uvědomovali sílu domácího týmu. O zvrat ve výsledku jsme se ale nebáli. Litoměřice mají kvalitní tým a nikdy si nemůžete být v ničem jistý, ale my jsme si věřili. V letošní sezoně máme kvalitně poskládaný tým, kde jsou především hráči, kteří respektují, že chceme hrát týmově.

Jiří Doležal - HC Stadion Litoměřice: Hráli jsme dobře prvních deset minut, kde jsme měli také nějaké šance v přesilovce a vypadalo to, že tam i něco spadne. Ale bohužel nespadlo. Od půlky třetiny, kdy jsme soupeři darovali možnost vstřelit branku, tak to na nás nějak padlo a najednou jsme si nevěděli rady, jak se dostat přes střední pásmo. Oni ve středním pásmu hráli důsledně a jak bylo vidět, tak to funguje. Vyhráli na dva góly a já musím soupeři jen gratulovat. Z mého pohledu hráli antihokej, který funguje a dá se takto i vyhrávat. Když začali vyhrávat dva ku nule, tak to střední pásmo bránili ještě urputněji a to stačilo na to, že my jsme se museli pro puky vracet stále za naši branku a nastřelovat je do jejich třetiny, kdy nám to také několikrát uteklo na icing. Začaly nám odskakovat puky od hokejek, všude jsme byli pozdě a náš výkon byl utrápený. Bohužel, také jsme neproměnili už poněkolikáté přesilovku pět ku třem a na tom budeme muset zapracovat. Kluci by potřebovali vyčistit hlavu, aby nevznikl komplex, že se nám to nedaří proměňovat. Já jen doufám, že ještě nenastala ta situace, kdy se nám začíná nedařit. Chce se mi věřit, že kdybychom dali první gól, tak utkání dopadlo jinak. Tabulka je hrozně vyrovnaná. Stačí párkrát prohrát a tým padá v tabulce dolů. Musíme se z dnešního zápasu poučit a začít opět naplno bodovat. Druhá věc je ta, že ze Sparty nám teď nepřišli kluci, protože i Sparta má zraněné a nemocné. Přišel ale Jirka Rys a Míla Čermák, ale oni s námi netrénují a je to znát a není to optimální.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024