Menu +

TRE - CHM 1:2pp - Třebíčští byli aktivnějším týmem, druhý bod ale berou Piráti

Reportáže
T ř e b í č - Souboj prvního s druhým viděla Třebíč, kam přicestovali Piráti z Chomutova. Horácká Slavia se ujala vedení v první třetině po krásné kombinaci, kterou zakončoval Jiří Řípa. Ve druhé třetině byli hosté lepší a zaslouženě vyrovnali. Ve velké části třetí třetiny měla převahu i více gólových šancí Třebíč, ale branku nedokázala vstřelit. V prodloužení, které se hrálo i ve třech proti třem, vystřelil hostům druhý bod Drtina. K dalšímu zápasu cestuje Třebíč v sobotu na led Havlíčkova Brodu, doma se představí ve středu v zápase se Šumperkem.
Sdílejte článek
 
19.kolo, středa 29.10.2014
TRE TRE
1:2p1:0, 0:1, 0:0 - 0:1
CHM CHM
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Řípa (Wasserbauer, Holec) – 22. Sinisalo (Gajovský), 64. Drtina (Gajovský). Rozhodčí: Úlehla – Polák, Samuel. Vyloučení: 7:7, navíc Dolníček (TRE) - Hovorka (CHM) oba 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1840. Střely na branku: 31:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Šaur, König – Erat, Dolníček, Havel – Křivohlávek, Holec, Řípa – Wasserbauer, Ostřížek, Čuřík – Čech, Raška, Králík - Juráň.
Piráti Chomutov: Hanuljak – Skinner, Rutta, Drtina, Koma, Šulák, Rýgl, Tejnor – Sikora, Hovorka, D. Kaše – D. Květoň, Sinisalo, Gajovský – Moore, Hřebejk, Kämpf – O. Kaše, Šagát, Račuk.

Komentář k zápasu

Obě mužstva se od úvodního vhazování tlačila dopředu, bylo vidět, že proti sobě nastoupila dvě nejlepší mužstva soutěže. Hned v 1. minutě hrála Třebíč přesilovou hru, ale Piráti ukázali svoji obrannou kvalitu a branku neinkasovali.

V 10. minutě měl šanci i Chomutov, když se do dobré střelecké pozice dostal Skinner, proti byl ale brankář Falter, který proti jeho střele vytáhl svižný zásah lapačkou.

Ve 12. minutě již branka padla a k radosti slušně zaplněnému stadionu to bylo do klece Pirátů. Wasserbauer přihrál v prostoru za bránou Jiřímu Řípovi, a ten zakončil velice pohlednou akci domácích, kteří se tím pádem ujali vedení.

O minutu později mohl Chomutov hned odpovědět vyrovnávací brankou. Šagát ale trefil jen tyčku Falterovy branky.

V prostřední části měli asi o něco více ze hry hosté a díky tomu se jim také podařilo vyrovnat skóre zápasu.

Ve 22. minutě prostřelil domácího brankáře v přesilové hře krátkým nápřahem Nikola Gajovský, střela prošla Falterovi mezi betony.

Ve 29. minutě to mohl být znovu Gajovský, který by se střelecky prosadil. Po přihrávce od spoluhráče však pálil z první, kotouč se mu po holi svezl, a tak odkrytou domácí klec netrefil.

V závěru třetiny si hosté svoji aktivitou vybojovali přesilovou hru pěti proti třem, ovšem nutno říci, že obě vyloučení byla velice přísná.

Jelikož se Pirátům nepovedlo využít přesilovou hru ve 2. třetině, skoro minutu si přenesli i do prostřední třetiny. Třebíč ale podala velice dobrý výkon a ve dvojnásobném oslabení branku neinkasovala.

Zbytek třetiny byl celkem jednoznačně v režii domácích Bílých hvězd. Mnoho šancí si domácí hráči vypracovali. Za všechny šance připomeňme ve 49. minutě střelu Havla, která se otřela o tyč, nebo obrovský tlak ve dvojnásobné přesilové hře z 55. minuty. Zde měl největší příležitost Erat, jehož střela orazítkovala levou tyčku.

Branka však nepadla a na řadu přišlo prodloužení. Jelikož se na závěr poslední třetiny na obou stranách vylučovalo, hrálo se, netradičně, tři na tři. Sledovali jsme vyrovnaný souboj.

Vše to v 64. minutě ukončil Jiří Drtina, ten dostal mezi kruhy dobrou přihrávku a střelou zápěstím rozhodl o tom, že dva body dnes míří na sever Čech, ačkoliv by asi bylo spravedlivější, kdyby zůstaly doma v Třebíči, neboť v poslední třetině byla Horácká Slavia jasně lepším týmem na ledě.

Tiskovka po utkání Třebíč - Chomutov 1:2pp



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Viděli jsme vyrovnané utkání. Diváci nám hodně pomohli při dvojnásobném oslabení. Pak jsme byli druhou polovinu třetí třetiny aktivnější, měli jsme tam stoprocentní gólové šance, které jsme nevyužili. Ale v prvních dvou třetinách mohli víckrát skórovat i hosté. Utkání šlo do prodloužení, kde byli hosté šťastnější. Na utkání s Litoměřicemi, Jihlavou a Chomutovem jsme se nedívali jako na trojlístek těžkých zápasů. Připravujeme se den ode dne na každého soupeře.

Aleš Totter - Piráti Chomutov: Pro nás je to strašně cenné vítězství, protože máme osm hráčů zraněných, hráli jsme se sedmi juniory. V první třetině jsme nebyli tak důrazní, něco jsme si k tomu řekli a pomohl nám gól na 1:1. Oba týmy mohly rozhodnout při přesilovce pěti proti třem. Obě mužstva své oslabení zvládla. Pak to bylo o tom, kdo dá ten druhý gól. Myslím si, že jsme si vítězství zasloužili o něco více, protože jsme byli aktivnější. Je tam zodpovědnost, je tam systém, potkali se dva první týmy a blíží se to extralize, my jsme rádi za tohle vítězství. Domácí to asi budou vidět jinak, ale rozhodčí to zvládnul. Kdyby takhle pískal každý, když hrajeme venku. Diváci byli výborní, viděli jsme dobrý zápas.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024