Menu +

HAV – TRE 5:3 – Třebíč v Havířově sahala po vyrovnání, snahu zhatila vyloučení v závěru

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia se v Havířově sice ujala vedení, když dokázala využít Bilčíkem přesilovou hru, domácí pak ale ještě v první třetině vyrovnali a dalšími třemi brankami ve druhé dvacetiminutovce utekli do trháku. Ve třetí třetině Třebíčští mocně dotahovali, když skóroval v oslabení Pekr a poté se zapsal mezi střelce i Jakub Čuřík. Nedisciplinovanost však poslala Třebíč několikrát do oslabení, čehož Havířovští využili a navýšili stav na 5:3.
Sdílejte článek
 
27.kolo, sobota 22.11.2014
HAV HAV
5:31:1, 3:0, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Šenkeřík (Chmielewski, Šedivý), 22. Šedivý (Tomi, Lenďák), 31. Fořt (Šenkeřík, Lenďák), 36. Chmielevski (Sztefek, Pechanec), 55. Šedivý (Loskot) – 7. Bilčík (Dolníček), 45. Pekr (Erat, Malena), 47. Čuřík (Bartoň, Jaroš). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:9, navíc Haas (HAV), Beneš a Erat (oba TRE) 10 minut OT, Holec (TRE) 5 minut + trest ve hře. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2269. Střely na branku: 39:34. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Svoboda – Matějíček, Foltýn, Šenkeřík, Lenďák, Repe, Bezuška, Bahounek – Jiránek, Loskot, Fořt – Tomi, Hlinka, Šedivý – Sztefek, Pechanec, Chmielewski – Jakúbek, Haas, Maruna.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík – Malena, Bilčík, Šaur, Bartoň, Jaroš, Přibyl – Wasserbauer, Dolníček, Erat – Křivohlávek, Holec, Pekr – Čech, Raška, Čuřík – Kadela, Juráň, Paták - Beneš.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupily oba celky velice opatrně, a tak se příliš pohledný hokej nehrál. Nějaké ty šance se však přeci jen za první třetinu urodily. Ve 4. minutě se do první větší brankové příležitosti dostali domácí zásluhou dorážky Jiránka, jehož pokus však pouze rozvlnil boční síťku svatyně Třebíče. O pár momentů později neuspěl se svou střelou ani navrátilec v sestavě Havířova - Marek Loskot.

Zato Horácká Slavia svou první větší příležitost bleskově využila přesilovkovou ranou ihned po buly z hole Vlastimila Bilčíka. Ve 12. minutě mohlo být na hostující střídačce ještě veseleji, to by se střílejícímu Holcovi nesmělo podařit trefit pouze tyč brankové konstrukce střežené brankářem Svobodou. O tři minuty později přišel trest domácích. Bombou od modré čáry srovnával stav na 1:1 obránce Petr Šenkeřík.

Druhá třetina nabídla v konečném součtu o jednu branku více než první dějství, s tím rozdílem, že do svatyně pálili pouze domácí hráči AZetu. Už po odehrané minutě z druhé části dostával Havířov do vedení v zápase Ondrej Šedivý, kterému se povedlo využít přihrávku od svého spoluhráče zpoza branky.

V následující pasáži se Třebíč intenzivně snažila o vyrovnání v zápase, ale vždy narazila na skvěle chytajícího brankáře Svobodu. Ten si poradil s jedovkou Holce, poté vyrazil i střelu z první od Pekra a následnou střelu Bartoně vykryl i se všemi dorážkami. 31. minuta přinesla radost domácím fanouškům, které do ukliďnujícího dvoubrankového vedení přinesl Tomáš Fořt.

Nic naplat, že se Bílé Hvězdy ve 33. minutě dostaly do šance zásluhou střílejícího Křivohlávka, ten však pouze trefil připravenou lapačku brankáře AZetu a samotný Havířov později přidal čtvrtou branku. Té dosáhl v 36. minutě Aron Chmielewski, který se po vlastní brance Třebíče jako poslední hráč dotkl puku.

Kdo si však po druhé třetině myslel, že je hotovo, šeredně se mýlil. Už ve 45. minutě snižoval za hosty Matěj Pekr, který ujel havířovské obraně v oslabení a úspěšně provedenou střelou mezi betony překonal brankáře Svobodu. Netrvalo dlouho a Třebíč skórovala potřetí. Ve 47. minutě snižoval na rozdíl jediné branky útočník Jakub Čuřík, který tečí do růžku branky využil pro svůj tým přesilovou hru.

Následoval obrovský závar Třebíče, která každým momentem sahala po hektickém vyrovnání. Bartoňovu střelu z velké příležitosti ale vyrazil Svoboda mimo tři tyče. V další velké šanci neuspěl ani nadvakrát dorážející Bilčík. Ve vyrovnané pasáži zápasu tekly nervy na obou stranách, avšak trestná lavice se plnila výhradně na hostující straně. Toho využil domácí AZet a v 55. minutě přidal pátou přesilovkou branku z hole Ondreje Šedivého. Havířov tak nakonec porazil Třebíč poměrem 5:3.





Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil - AZ Havířov: Moje hodnocení zápasu je kladné, vyhráli jsme a přerušili jsme sérii proher. Myslím, že k zápasu přistoupili kluci zodpovědně, prakticky dvě třetiny jsme hráli zodpovědně dozadu. Ve třetí třetině soupeř využil signál v oslabení a svou přesilovku a stáhl náskok. Pak ale doplatil na svou nedisciplinovanost a my jsme si to už pohlídali.


Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Myslím, že jsme do zápasu vstoupili výborně a šli jsme do vedení. Domácí vyrovnali podle mě ze sporné situace. Ve druhé třetině jsme domácím prakticky darovali tři branky, ale přesto jsme nic nevzdávali. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že zápas ještě zdramatizujeme, což se nám dvěma brankami podařilo. Pak jsme měli ještě další dvě obrovské příležitosti, kdy jsme mohli strhnout vedení na naši stranu. Nevyužili jsme je a pak přišla série našich vyloučení. Nechci se na nic vymlouvat, ale ta nervozita a emoce v závěru zápasu, které byly úplně zbytečné, nevyplynuly jen z naší strany.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024