Menu +

TRE - UNL 4:3 pp - Třebíč zakončila rok 2014 dvoubodovým ziskem a zůstane na třetí pozici

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia v posledním zápase letošního roku hostila Ústí nad Labem. Zápas měl slušné tempo a zdálo se, že bude pro diváky atraktivní. Ústí se ujalo vedení na začátku zápasu, naštěstí se domácím povedlo skóre otočit. Následně Ústí opět uskočilo na rozdíl jedné branky. Vyrovnání přišlo ve dvaačtyřicáté minutě. Vše mělo rozhodnout prodloužení. Tam stačilo Matěji Pekrovi 14 vteřin. Třebíč získala bod navíc.
Sdílejte článek
 
39.kolo, pondělí 29.12.2014
TRE TRE
4:3p1:1, 1:2, 1:0 - 1:0
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Dolníček (Erat, Čuřík), 30. Mrázek, 42. Bartoň, 61. Pekr (Erat, Bartoň) – 4. Kloz (Budínský), 38. Rod (Roubík), 38. Pohl (Brož, Budínský). Rozhodčí: Přikryl – Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:3, navíc Merta (UNL) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1670. Střely na branku: 39:21. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička – Bilčík, Malena, Bartoň, Zdráhal, Přibyl, Šaur, Jaroš – Čuřík, Dolníček, Erat – Pekr, Řípa, Vodný – Mrázek, Raška, Wasserbauer – Paták, Králík, Čech – Juráň.
HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Holomek, Kolafa, Pohl, Brož, Smetana, Černý, Zdvoráček – Rod, Roubík, Tůma – Merta, Kloz, Budínský – Vávra, Hanzl, Gengel – Kuchynka, Suchan, Pořický.

Komentář k zápasu

Oba týmy nastoupily do utkání se záměrem neudělat chybu, to se ale nepodařilo domácím. Běžela teprve čtvrtá minuta utkání a hned první střela skončila za zády domácího gólmana. Postaral se o ni ústecký Jan Kloz, když vyslal šikovnou střelu od modré čáry po nahrávce od Víta Budinského. Střela byla sice dobře umístěna, ale Horčička neměl zakrytý výhled, střela mu proklouzla pod vyrážečkou.

Domácí to však nevykolejilo a naopak ještě přidali a začali se tlačit za vyrovnáním. To se jim podařilo v čase 7:32 po dobře sehraném přečíslení tři na dva. Puk putoval po ose Čuřík, Erat až na hůl Davida Dolníčka, který v ideální pozici před brankářem nezaváhal a střelou do horního rohu branky vyrovnal.

V dalším pokračování třetiny se již žádná ze šancí neujala a i přes několik zajímavých situací na straně domácích a na druhé straně poměrně nebezpečnou přesilovou hru Ústeckých se již stav neměnil a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina začala velmi dobře sehranou a hlavně nebezpečnou přesilovou hrou tentokráte v podání Horáků. Ale ani šance Wasserbauera ani Mrázka v síti Volkeho neskončily. Další velkou šanci už po skončení přesilovky spálil Roman Erat. Přesilovka však domácím pomohla k ještě lepší hře a vypracovali si několik šancí a pološancí, ale vždy kousek chyběl, především klid v zakončení.

Až v čase 29:21 útočník Horácké Slavie Petr Mrázek přesprintoval hostujícího obránce, odebral mu kotouč a mohli tak jít společně s Adamem Raškou dva na jednoho. Mrázek volil přihrávku na svého spoluhráče, tu ale zblokoval obránce tak nešťastně, že se kotouč odrazil zpět k Mrázkovi a tomu stačilo puk zasunout do odkryté branky.

Horáky vedení neuspokojilo a dál se tlačili do útoku. Krásnou akci sehráli v další přesilové hře, ve které měl obrovskou šanci Jakub Čuřík, kdy ho po řadě přihrávek našli spoluhráči v ideální střelecké pozici, ale Volke se dobře roztáhl na brankové čáře a zabránil puku skončit v síti.

Domácí byli po celou dobu druhé třetiny lepší, ale nedokázali proměňovat spoustu šancí a to je mohlo v závěru třetiny obrovsky mrzet. Poprvé v čase 37:07, kdy měli domácí puk na hokejkách, ale ještě ve vlastním obranném pásmu o něj přišli a hosté trestali. Konkrétně Tomáš Rod jel z rohu sám na Horčičku a slabou, nejspíš i nepovedenou střelou po zemi našel mezeru mezi brankářovými betony a vyrovnal.

A po chvíli bylo pro domácí ještě hůř. Na závěr třetiny hrály Bílé Hvězdy v oslabení a již po půlminutě skóroval hostující útočník Jan Pohl, když šikovně vložil svoji hůl do dráhy střely Brože od modré čáry, na změnu směru už Horčička nedokázal reagovat a kapituloval potřetí.

Do třetí třetiny vstoupili opět aktivně domácí, kteří se hnali za vyrovnáním. A byl to paradoxně gólman Volke, kdo jim k tomu dopomohl. Jeho vysoké vyhození zpoza branky si na modré čáře stáhl Jakub Bartoň a pohotově poslal puk do zcela prázdné klece. Volke do ní sice rychle spěchal, na kotouč si i hokejkou sáhl, ale gólu již nezabránil.

Vyrovnání vlilo Horáckým další krev do žil, a opět tu byla šance za šancí. Jan Wasserbauer trefil ve 47. minutě po krásné střele pouze tyč a Raška po excelentní nahrávce od Vodného na zadní tyčku, nedokázat kotouč zasunout mezi tři tyče.

Velké emoce vyvolala situace minutu a půl před koncem. To když byl ústecký Merta vyloučen na 5 minut plus do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku na Jakuba Čuříka, který byl velmi otřesen a na ledě zanechal zřetelnou kaluž krve a zápas nedohrál. Z následující přesilovky gól však nepadl a zápas dospěl do prodloužení.

To však trvalo pouhých 14 vteřin a krásnou akcí jej pro Bílé Hvězdy rozhodl Matěj Pekr. A byla to akce, která se určitě objeví v TOP gólech měsíce prosince. Pekr si vzal puk ve středním pásmu, přešel modrou čáru, zbavil se obránce a před brankářem si počkal, vybruslil skoro až na brankovou čáru a následně poslal puk do odkryté horní poloviny Volkeho branky. Třebíč si tak mohla připrala bod navíc.

V dalším utkání již v sobotu 3. ledna přivítají Bílé Hvězdy doma HC AZ Havířov 2010.



Tiskovka po utkání Třebíč - Ústí n/L 4:3pp



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: „My jsme hráče před zápasem připravovali na to, že Ústí má propracovanou obranu, což se dnes potvrdilo. Myslím, že jsme byli po většinu utkání aktivnější a dostávali jsme se do řady zakončení, i přesto jak důsledně hráli hosté ve středním pásmu. Jsme rádi, že i přestože se utkání nevyvíjelo v náš prospěch kvůli jedné hrubé chybě pod naší modrou čárou a využité přesilovce hostů, tak jsme dokázali utkání dostat do prodloužení a následně jej v něm i vyhrát. I když jsme hráli doma, tak jsme rádi za 2 body. Zranění Jakuba Čuříka by nemělo být vážné, ale více budeme vědět ráno.“

Miroslav Mach – HC Slovan Ústí nad Labem: „Myslím si, že my jsme dnes odehráli dobré utkání. Šahali jsme dokonce po 3 bodech, bohužel máme pouze jeden, ale pokud by nám někdo před zápasem řekl, že tady získáme bod, tak budeme spokojení. Proto jsme s jedním bodem spokojení, i když jsme dnes udělali několik hrubých chyb. Pro nás zlatý bod.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024