Menu +

LTM – TRE 0:1 – Bílé hvězdy porazily fotbalově Litoměřice, vezou další výhru

Reportáže
T ř e b í č - Už čtyřicátý třetí zápas sehrála v letošním ročníku první ligy Třebíč a podařilo se jí zvítězit nejtěsnějším rozdílem 1:0, když o jedinou branku se postaral při přesilové hře Vlastimil Bilčík. Luboš Horčička, jenž stál tentokrát mezi třemi tyčemi Horácké Slavie, ani jednou neinkasoval.
Sdílejte článek
 
43.kolo, pondělí 12.1.2015
LTM LTM
0:10:0, 0:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Bilčík (Pekr, Erat). Rozhodčí: Hrubý, Wagner – Zavřel, Bosák. Vyloučení: 8:8, navíc V. Bílek (LTM) a Dolníček (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1030. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: Přikryl – Šulce, D. Bílek, Míka, Mikliš, Špelda, Kolář, Málek – V. Bílek, Kalla, Chlapík – Novák, Švagrovský, Ondráček – Procházka, Volek, Černoch – Racek, Zdeněk, Z. Doležal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička – Bilčík, Malena, Bartoň, Zdráhal, Přibyl, Šaur – Pekr, Dolníček, Erat – Čuřík, Řípa, Vodný – Mrázek, Raška, Jaroš – Beneš, Králík, Čech – Juráň.

Komentář k zápasu

Zápas lépe začali domácí, kteří se ihned po první vyhrané buly vydali do útoku. Horčička v brance Třebíče se ihned uvedl proti střele Šulce. Střelu litoměřického obránce vykopl betonem do rohu kluziště. Po minutě hry šli hosté poprvé do čtyř po faulu Erata. Litoměřicím se však úvodní přesilová hra příliš nevydařila a na Horčičku vyslali pouze jednu jedinou střelu. Stadion poté neuspěl ani ve své druhé početní výhodě a diváci v Kalich Areně na první gól stále museli počkat.

Do prvních útočných příležitosti se Třebíč dostala až při své první přesilové hře. Čechovu střelu však Přikryl s přehledem chytil do lapačky. V další šanci neuspěl ani Řípa, který s obráncem na zádech objel litoměřickou branku a snažil se procpat kotouč do brankoviště na dorážku. Před koncem první třetiny Litoměřice oslabil Švagrovský a Horácká Slavia si přenesla svojí početní výhodu do druhé třetiny.

Přesilovou hru hosté dokázali využít hned po 40 sekundách hry ve druhé třetině. Erat poslal kotouč zpoza branky mezi kruhy, kde byl zcela volný Vlastimil Bilčík, který propálil Přikryla a poslal tak svůj tým do vedení. Vstřelená branka hosty nabudila a rázem začali být v zápase aktivnějším týmem. Litoměřice se však nenechaly zatlačit do obranné třetiny. O vyrovnání se snažil Kalla, který se šikovně obrátkou zbavil svého obránce a vyslal nebezpečnou střelu, kterou však Horčička na poslední chvílí chytil.

Největší šanci Stadionu měl v přesilové hře Mikliš, ke kterému se dostal odražený kotouč před zcela volnou brankou. Litoměřický obránce však v těžké pozici promáchl a skóre se neměnilo. Třetí třetinu zahájily Litoměřice pokračující přesilovou hrou, ale ani v té nedokázaly srovnat stav zápasu. Ve 47. minutě zápasu bylo nařízeno trestné střílení po faulu na Jiřího Černocha. Litoměřický útočník však v něm trefil pouze pravou tyčku Horčičkovy branky. Horácká Slavia ubránila své hubené vedení a odvezla si ze severu Čech tři body.





Ohlasy trenérů

Jiří Doležal – HC Stadion Litoměřice: Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas. Měli jsme na mysli utkání, které jsme doma prohráli dva ku nule a více méně průběh byl dnes stejný. Myslím si, že jsme v první třetině byli lepším týmem než hosté. Měli jsme také větší počet střel na branku. Bohužel, poslední dobou nám to tam nepadá, a to ani z přesilovek, i když jsme o některé naší nedisciplinovaností dnes přišli. Nedokázali jsme z osmi využít ani jednu. Ve třetí třetině jsme pak už měli asi jen sedm střel na branku, což je strašně málo. Myslím si, že nám také trochu ujížděly nervy, a proto jsme se nemohli dostat do tlaku. Ať pískají rozhodčí jak pískají, tak my ztrácíme utkání tím, že se plně nekoncentrujeme na hru. Dnes vyhrál zodpovědnější tým, který vstřelil branku z přesilovky. A na branky se hraje. My jsme dnes žádnou nedali a někdy to tak bývá, že se vyhraje tímto poměrem. My jsme vyhráli v Benátkách také jedna ku nule a možná jsme si to ani nezasloužili. Taková utkání prostě jsou.

Radek Novák – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnešní utkání začali domácí hráči lépe. Měli více ze hry, i když do velkých šancí se nedostávali. Dostali jsme se trochu pod tlak, ale podařilo se nám hru do konce první třetiny vyrovnat. Ve druhé třetině jsme hráli velice slušně. Dali jsme pěknou branku a měli jsme i další stoprocentní příležitosti. Ve třetí třetině nás chtěli domácí dostat pod tlak, ale myslím si, že se jim to nepodařilo. Ke konci poslední třetiny se nechali vyloučit za nesportovní chování a my jsme zápas dohrávali, dá se říci, v přesilovce. Po přesilovce bylo do konce zápasu ještě třináct vteřin. Tato doba je v hokeji ještě hodně, ale my jsme drželi puk na svých hokejkách a dotáhli utkání do vítězného konce. Když utkání vyhrajete s nulou, tak je potřeba pochválit celou defenzívu. To je propojené s výkonem brankáře, který dnes chytal také výborně. Při trestném střílení jsme měli štěstí, protože puk skončil na břevně. Jsme rádi, že vezeme domů tři body. Všichni jsou si letos vědomi síly domácího týmu Litoměřic.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024