Menu +

HBR – TRE 2:4 – Třebíčští v Brodě vítězní, zápas kvůli ochrance bojkotoval třebíčský kotel

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia dokázala zvítězit nad brodskými Rebely ve všech čtyřech mistrovských utkáních letošní sezóny i v obou letních zápasech Regionálního poháru. Připočteme-li k tomu i rozhodující pátý duel loňského čtvrtfinále play-off, už sedmkrát v řadě se radovala z vítězství Třebíč. Bilance včetně loňského play-off a 42. kola čítá 11 výher z dvanácti posledních vzájemných zápasů. Zatím poslední duel, hraný ve středu 21. ledna 2015, braly Bílé hvězdy v poměru 4:2. Třebíč vedla po brankách Pekra, Beneše a Mrázka už 3:0, a i když domácí utkání zdramatizovali, Roman Erat pojistil vítězství trefou do prázdné. Zápas poznamenala výjimečná neúčast třebíčských fanoušků, kteří tak protestovali proti šikaně ze strany bezpečnostní agentury při minulých utkáních v Kotlině. Třebíčští hráči je ale "pomstili" dokonale a v sobotu se už za podpory zaplněných tribun utkají doma se Šumperkem.
Sdílejte článek
 
46.kolo, středa 21.1.2015
HBR HBR
2:40:2, 0:1, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 45. Padělek (Semrád, Novák), 56. Parýzek (Sedláček, Tomek) – 5. Pekr (Raška), 8. Beneš (Čech), 30. Mrázek (Zdráhal, Přibyl), 59. Erat (Bartoň). Rozhodčí: Zubzanda – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 580. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Šindelář – Parýzek, Sedlák, Platil, Sklenička, Semrád, J. Novák, Pavlíček – Tomek, Klhůfek, Rousek – Maliník, Padělek, Babka – Milfait, Sedláček, Minárik – Chlubna, Kozlík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička – Bartoň, Bilčík, Zdráhal, Janáček, Přibyl, Šaur, Peroutka – Pekr, Dolníček, Erat – Králík, Řípa, Vodný – Mrázek, Raška, Jaroš – Beneš, Juráň, Čech.

Komentář k zápasu

Třebíč začala od úvodního vhazování hodně aktivně a častěji se probíjela do zakončení. Už v úvodu 2. minuty Lukáš Králík narýsoval z kruhu parádní pas na Michala Vodného, jenž mohl zblízka skórovat do zcela odkryté brány, ale prudce letící kotouč poslal jen těsně vedle pravé Šindelářovy tyče. Hosté ale nemuseli dlouho smutnit, protože zanedlouho už se mohli radovat. Adam Raška našel na pravém křídle Matěje Pekra, jenž si sjel až do kruhu. Zkusil zápěstní střelu a udělal moc dobře, protože překvapenému brankáři Šindelářovi propadl kotouč za záda.

Domácí se nestihli z prvního úderu ani pořádně vzpamatovat a Horácká Slavia se dostala do dvougólového trháku. Podél levého mantinelu pláchl brodské obraně Martin Čech a i když se svým blafákem vyprášil jen Šindelářův beton, Filip Beneš z bleskové dorážky dopravil kus černé gumy do sítě. Oba soupeři si potom zahráli přesilovku, ale z tohoto mráčku nezapršelo. V 16. minutě mohli vstřelit branku i Broďáci, když zpět do hry naskočil z trestné lavice Pavel Sedláček, ale při přečíslení 2 na 1 trefil z kruhu jen Horčičkovy betony.

Rebelové po přestávce zlepšili svůj herní projev a počínali si mnohem sebevědoměji. Zpřesnili kombinaci a o poznání častěji stříleli. Bílé hvězdy trpělivě vyčkávaly hlavně na protiútoky a ve 23. minutě mohly navýšit své vedení. Při přečíslení 2 na 1 pálil zblízka bez přípravy Adam Raška, ale gólman Šindelář se bleskově přesunul a skvěle zasáhl betonem. Na přelomu první a druhé půlky zápasu si pomohl za hranicí pravidel domácí Jan Platil a Mičkova družina to rychle potrestala. Jan Zdráhal od modré čáry zasáhl jen Šindelářův beton, ale Jakub Mrázek ze vzdálenosti několika kroků zasunul odražený kotouč do sítě. Parta z Kotliny si vytvořila několik šancí, ale s jejich proměňováním byla na štíru.

Jeřábkův soubor sice ztrácel na svého soka už tři branky, ale ve třetí periodě rozhodně nic nezabalil. Nedovolený zákrok sice ještě nepotrestal, ale brzy potom už Kotlina slavila. Od modré čáry zkusil štěstí Tomáš Semrád a kotouč během letu těsně před brankářem Horčičkou tečoval šikovně mezi jeho betony Aleš Padělek. Rebelové vycítili šanci. Diktovali tempo hry a v závěru se dočkali dalšího snížení. Pavel Sedláček nabil mezi kruhy Martinu Parýzkovi, jehož rána švihem překvapivě zapadla brankáři Horčičkovi k jeho pravé tyčce. Trenér Jeřábek si v závěru vyžádal oddechový čas a jeho tým se pokusil vyrovnat při hře bez brankáře, ale na konečných 4:2 uzavřel střelou do prázdné brány Roman Erat. Havlíčkův Brod tak proti Horákům ani na čtvrtý pokus nebodoval.





Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (HC Rebel Havlíčkův Brod): Měli jsme hrozně špatný vstup do zápasu. Od gólmana až po posledního hráče to nebylo ono. Dostali jsme hodně laciný gól a padla na nás deka. Chtěli jsme to hecovat a hecovat, ale bylo to špatné a dostali jsme ještě jeden. Poté jsme si něco řekli v kabině a prvních osm minut ve druhé třetině bylo dobrých. Věděli jsme, že Třebíč hraje venku dobře, výborně brání a když dá navíc další gól, tak je to pak hrozně těžké. Ve třetí třetině jsme udělali tlak a snížili. Za prvních deset minut druhé a celou třetí třetinu nemůžu klukům nic vytknout, ale to je málo. Proto jsme taky ten zápas prohráli.

Jiří Mička (SK Horácká Slavia Třebíč): My jsme začali zápas dobře. První třetinu jsme vyhráli 2:0, v té druhé jsme dali gól, který nás měl do třetí části uklidnit. To se ale nepovedlo a do šestnácté minuty jsme to nezvládli a dostali jsme dva góly. Vzali jsme si time-out, abychom se uklidnili a zápas dohráli v klidu. Poslední čtyři minuty jsme zvládli dobře a odvážíme si tři body, za které jsme rádi. Je dobře, že jsme po těch dvou vysokých domácích prohrách bodovali.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024