Menu +

KLA – TRE 4:2 – Třebíčští na Kladně dvakrát vedli, nakonec padli a jsou pátí

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia cestovala ve 48. kole na Kladno, kde se střetla s místními Rytíři. Oba týmy dělil v tabulce jediný bod. Papírovým favoritem byli domácí, ale Třebíč se ujala vedení v deváté minutě, střelcem, branky byl Matěj Pekr, který skóroval při dvojnásobné početní výhodě. Kladno vyrovnalo v klasické přesilovce pět na čtyři, za pouhých pět vteřin. O dvě minuty později se trefil znovu Matěj Pekr, domácí však opět vyrovnali a navíc využili další přesilovou hru. Domácím vyšel začátek třetí části, Třebíčským, oslabeným o další hráče, jako by došly síly. Rytíři byli jednoznačně lepším týmem, hostující hráče zamkli v obranném pásmu a v jednapadesáté minutě přidali čtvrtou branku.
Sdílejte článek
 
48.kolo, pondělí 26.1.2015
KLA KLA
4:20:1, 2:1, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 30. Kindl (Stach, Pitule), 38. Stach (Hořava, Zeman), 47. Horna (Rudovský, Kaberle), 51. Dragoun (Kania, Rudovský) – 9. Pekr (Havel, Erat), 32. Pekr (Raška). Rozhodčí: Jílek – Guth, Rittich. Vyloučení: 3:6, navíc Gutwald (KLA) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1471. Střely na branku: 48:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.
Sestavy
Rytíři Kladno: Chábera – Gutwald, Kaberle, Chalupa, Zeman, Kania, Jaroměřský – Horna, Dragoun, Rudovský – Hořava, Pitule, Eberle – Švaňhal, Stach, Kindl – Redlich, Dalecký, Strnad.
SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička – Bartoň, Janáček, Zdráhal, Peroutka, Přibyl, Šaur – Erat, Dolníček, Havel – Králík, Raška, Pekr – Jaroš, Juráň, Beneš – Čech, Kadela, Paták – Roupec.

Komentář k zápasu

Po vlažném startu si musel poradit Horčička s atakem Kindla. Pekr osamocený před Cháberou minul. Horna tečoval Hořavovu přihrávku také vedle. Po faulu Jaroměřského a vyloučení Chalupy hrála Třebíč dvojnásobnou přesilovou hru a k jejímu využití jí stačilo pouhých třináct vteřin. Havlovu střelu sice Chábera vyrazil, ale jen na Matěje Pekra, pro něhož nebylo obtížné zpracovat kotouč a zamířit do prázdné. Pětiminutový trest za úder do oblasti hlavy a krku obdržel Gutwald, Bartoňův pokus schoval kladenský brankář do lapačky. Při hře ve čtyřech zastavil Horčička střelu Rudovského. Třebíčskému brankáři zle zatopil jedovatou ranou Kaberle.

Dragounovu střelu z kruhu Horčička vyrazil. Brankový stav nezměnili ani Redlich s Hornou. Brankáře ohrozili i Dragoun, nebo Raška na straně druhé. Patákovu ránu schoval Chábera do lapačky. Po vyloučení Havla Kladno vyrovnalo. Za pět vteřin po vyhraném buly vystřelil švihem Denis Kindl. Za dvě minuty už ale znovu vedli hosté. Matej Pekr se bezprostředně po buly zmocnil kotouče a vystřelil z kruhu – 1:2. Při další přesilové hře bylo znovu srovnáno. David Stach dokázal prostřelit Horčičku.

Cháberovu pozornost prověřil Raška. Kindlovu střelu si Horčička pohlídal, Kania trefil tyč. Po faulu Králíka se radovali Rytíři už ze třetí využité přesilové hry. Kaberle přistrčil puk Rudovskému a jeho střelu tečoval Tomáš Horna – 3:2. S dorážkou stejného hráče při další akci si třebíčský brankář poradil. Do dvou šancí se dostal Michal Dragoun, tu druhou přetavil ve čtvrtou branku domácích. Cháberu prověřil Erat. Pekrovu šanci na hattrick z prostoru mezi kruhy kladenský brankář zhatil. Hořavovu ránu Horčička zneškodnil a ani další dva projektily z hokejek domácích neskončily za jeho zády.





Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Odehráli jsme dnes výborné dvě třetiny, ve kterých jsme byli lepším týmem a zaslouženě dvakrát šli do vedení. Doplatili jsme trošku na to, že domácí hráli v prvních dvou třetinách tři přesilovky a dvě z nich využili, takže po čtyřiceti minutách byl stav 2:2. Ve třetí třetině se pak projevila kvalita a síla Kladna, které mělo výborný začátek třetí třetiny, na tři minuty na nás vlítli a zatlačili nás před bránu. My jsme tam udělali faul a Kladno dalo na 3:2. Pak dali ještě jednu branku a my už jsme odpovědět nedokázali. Myslím, že jsme ale dnes neodehráli špatný zápas, jenže nemáme žádný bod, což je určitě škoda. Body teď potřebujeme, abychom se udrželi na vrchních příčkách tabulky, proto se musíme dobře připravit na středeční zápas s Kadaní, kde musíme nutně bodovat.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024