Menu +

MOS – TRE 2:1 – Dalších sedm hráčů skolila chřipka, Třebíč v Mostě poražena

Reportáže
T ř e b í č - Ve značně kombinované sestavě, jen se čtyřmi obránci a celkově v šestnácti hráčích, nastoupila Horácká Slavia k utkání v Mostě. Kromě zraněných nenastoupilo kvůli chřipce hned sedm hráčů. Po první bezbrankové třetině se prosadili v čase 20:48 při signalizované výhodě domácí. Bílé hvězdy srovnaly Wasserbauerem. Mostečtí šli znovu do vedení na konci dvaapadesáté minuty, čímž si zajistili jednogólové vítězství 2:1. Červenobílí bojovali až do poslední sekundy, dvakrát sáhli k power-play, ale vyrovnat už nestačili.
Sdílejte článek
 
50.kolo, sobota 31.1.2015
MOS MOS
2:10:0, 1:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Černý (Písařík, Smolka), 52. Petruška (Havelka, Kokeš) – 26. Wasserbauer (Dolníček, Bartoň). Rozhodčí: Sýkora – Belko, Kokrment. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 217. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
HC Most: Horák – Kousalík, Charousek, Černý, Kasal, Kokeš, Havelka, Baránek, Kříž – Slavíček, Alinč, Budínský – Bojer, Smolka, Písařík – Nedrda, Havlíček, Petruška – Mical, Válek, Čmolík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička – Jaroš, Bartoň, Šaur, Zdráhal – Wasserbauer, Dolníček, Havel – Řípa, Raška, Čuřík – Čech, Juráň, Paták – Kadela, Roupec.

Komentář k zápasu

Hned v první minutě nahodil na Horčičku kotouč Budínský. Perfektní zákrok betonem si připsal třebíčský brankář poté, co nabil Havlíček u tyčky číhajícímu Micalovi. Z mezikruží vystřelil Budínský. Po střele Zdráhala a následné teči zazvonilo břevno branky domácích. Horáka prověřil i Raška. Po vyloučení Charouska promáchl před prázdnou brankou Čuřík. Po souhře Alinče s Charouskem v sedmnácté minutě vychytal Horčička Slavíčka. Zdráhalovu ránu schoval Horák do lapačky.

Na začátku druhého dějství se radovali domácí. V signalizované výhodě nahodil Černý puk od modré čáry směrem na Horčičku a ten si našel cestu do sítě 1:0. Pozornost třebíčského brankáře prověřil Budínský. Na průběžných 1:1 vyrovnal Jan Wasserbauer, když se protáhl přes obránce a se štěstím překonal brankáře domácích. Osamocený Písařík trefil jen Horčičku. Brankář Horácké Slavie si poradil i se střelami Petrušky a Budínského. I v dalších minutách se musel činit spíše hostující muž s maskou. Horáka pak prověřil Havel.

V úvodních minutách třetí třetiny tahala oslabená Třebíč za kratší konec. Osmělili se však i Jaroš s Havlem. Alinč se pokusil překonat Horčičku střelou mezi betony, nepřišel si však na něj. Mostečtí se ale dostali o chvíli později přesto do vedení. Havelkova rána prošla třebíčskému brankáři mezi betony a volný kotouč ležící před brankovou čarou dorazil pohotový Petruška. Po brejku Budínského vychytal Horčička Slavíčka. Horáka prověřil Řípa. V závěrečných třech minutách hrála Třebíč power-play, brankový stav se však již nezměnil.





Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Do utkání jsme nastoupili v kombinované sestavě bez několika dalších hráčů, které skolila chřipka. Přesto jsme chtěli dnešní utkání zvládnout a myslím si, že jsme byli v celém zápase lepší. Bohužel jsme vstřelili jen jeden gól a za vyrovnaného stavu jsme ve třetí třetině zaváhali při buly, po kterém jsme dostali gól, na který jsme už nedokázali reagovat ani v power - play.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024