Menu +

UNL – TRE 2:4 – Oslabení slavisté jasně zvítězili, v play-off vyzvou Havířov

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy, zdecimované zraněními a chřipkovou epidemií, cestovaly v posledním kole základní části do Ústí nad Labem, kde se střetly s místním Slovanem. Ten se dostal v osmé minutě do vedení. Horácká Slavia dokázala odpovědět v čase 34:49, kdy se prosadil přesnou střelou Mrázek. Pak přišly velké chvíle Martina Čecha, který na začátku třetí třetiny dvěma brankami v rozmezí sedmdesáti vteřin poslal Třebíč do dvougólového vedení. K jasné výhře navíc nasměroval svůj tým brankou o dvě minuty později Raška. S výsledkem už nic neudělala branka domácích v poslední minutě.
Sdílejte článek
 
52.kolo, středa 4.2.2015
UNL UNL
2:41:0, 0:1, 1:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Roubík (Tůma, Rod), 60. Kolafa (Holomek, Roubík) - 35. Mrázek, 41. Čech (Pokorný, Raška), 42. Čech (Raška), 44. Raška (Pokorný, Zdráhal). Rozhodčí: Petružálek – Toman, Rozlílek. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1113. Střely na branku: 23:45. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Volke - Kolafa, Holomek, Brož, M. Vágner, Grin, Smetana, Vaněk – D. Tůma, Roubík, Rod – Baránek, Hanzl, Kloz – Poulíček, Gengel, Pořický – Suchan, T. Vávra.
SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička – Charousek, Malena, Bartoń, Zdráhal, Peroutka – Mrázek, Dolníček, Wasserbauer – Řípa, Raška, Čech – Paták, Beneš, Jaroš – Roupec, Pokorný.

Komentář k zápasu

Středeční střetnutí načali lépe svěřenci Miroslava Macha a Tomáše Mareše, kteří v osmé minutě otevřeli skóre. David Tůma adresoval přesnou přihrávku Jaroslavu Roubíkovi, který si od hranice útočného pásma vybruslil do pravého kruhu. Z bodu pro vhazování se ústecký kanonýr trefil do horního růžku svatyně.

V minutě následující dostala Horácká Slavia možnost čtyřminutové přesilové hry po vyloučení Jakuba Pořického na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. V početní převaze orazítkoval Petr Mrázek břevno, stav tak zůstal nezměněn.

Začátek druhé části se nesl v opatrném tempu. Na první vážnější brankovou příležitost si 1 113 diváků muselo počkat do jednatřicáté minuty, kdy Martin Baránek orazítkoval levou tyč. Za čtyři minuty se obecenstvo již gólu dočkalo, i když na opačné straně. Petr Mrázek využil hrubé chyby v domácí defenzivě a z mezikruží střelou pod břevno vyrovnal skóre.

Do třetího dějství vlétli hokejisté Třebíče jako uragán, když již po třiceti šesti vteřinách se díky dobrému důrazu na brankovišti prosadil Martin Čech, jenž dokonal obrat skóre. Uběhlo dalších sedmdesát sekund a Martin Čech mohl slavit další střelu do černého, když si Adam Raška počkal na nepřesnou rozehrávku gólmana Martina Volkeho a zpoza branky nalezl v prostoru mezi kruhy volného exekutora.

V minutě čtyřicáté třetí zareagovala domácí střídačka oddechovým časem. Ale ani time-out Slovanu soupeře neodradil, ba naopak. Při signalizované výhodě v závěru čtyřicáté čtvrté minuty vyslal Dominik Pokorný do brejku Adama Rašku, který bez potíží vyškolil ústeckého hájce svatyně.

Dvacet šest sekund před koncem řádné hrací doby pouze upravil skóre na konečných 2:4 Tomáš Kolafa, jenž překvapivou střelou vyzrál na Luboše Horčičku. Tento zásah již nezměnil nic na tom, že si tři body odváží mužstvo pod vedením Jiřího Mičky a Radka Nováka.





Ohlasy trenérů

Miroslav Mach - HC Slovan Ústí nad Labem: Chceme se omluvit divákům za výkon, který jsme předvedli. Chtěli jsme protáhnout vítěznou sérii. Nebruslili jsme, nechtěli jsme se hýbat a soupeř nás jasně přehrál. Poslední dva zápasy odchytal skvěle Martin Volke, Michael Petrásek si tak mohl odpočinout a mohli jsme brankáře prostřídat. Gólmanskou otázku před předkolem play-off prozrazovat soupeři nechci.


Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Rozhodlo to, že jsme chtěli více. Celý zápas jsme byli lepší, zaslouženě jsme vyhráli a za to jsme rádi. Skončili jsme po základní části třetí, tabulka se nakonec hodně zamotala. Věřili jsme, že utkání v Ústí nad Labem zvládneme. Kluci dostanou nyní tři až čtyři dny volna. Musíme také uzdravit hráče z marodky.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024