Menu +

CZE - FIN 4:2 - Před návštěvou 1500 diváků si mladí Češi připsali cennou výhru

Reportáže
T ř e b í č - Třebíč pořádala přátelské utkání reprezentací do sedmnácti let. Česká republika měřila síly s Finskem, které má velmi silný kádr. Češi se dostali do dvoubrankového vedení v první třetině, a to jim také vydrželo. V závěru hosté už jen korigovali na konečných 4:2. Opět se ukázalo, že Třebíč je pro hokej ta správná adresa, neboť utkání sledovalo úctyhodných 1460 diváků, atmosféra byla pro mladé talenty připravena na výbornou.
Sdílejte článek
 
, neděle 28.12.2014
C17 C17
4:22:0, 1:1, 1:1
F17 F17
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Kačírek (Sirota), 17. Kofroň (Šmerha), 30. Bělohorský, 44. Kurovský (Novák, Havelka) – 34. Kuokkanen (Jääskä), 56. Vesalainen (Somppi, Vaakanainen). Rozhodčí: Hradil, Polák – Bryška, Skopal. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1460. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
Reprezentace ČR do 17-ti let: Kořenář (Klouček) – Janda, Hrdinka "A", Sirota, Budík, Haman, Novák, Starosta – Zachar "C", Reichel "A", Bělohorský – Šmerha, Najman, Kofroň – Kantner, Kodýtek, Kačírek – Kousal, Karafiát, Havelka – Kurovský.
Finsko U17: Halonen (Rautiainen) – Vaakanainen, Kluuskeri, Almari, Felixson, Kiviniemi, Salo, Laavainen, Koivula, Kuokkanen, Somppi, Nurmi, Vesalainen, Räsänen, Tuulola, Sihvonen, Toivola, Hämäläinen, Niemi, Koppanen, Jääskä.

Komentář k zápasu

Utkání, které sledovala v Třebíči velice solidní návštěva, bylo od úvodu velice rychlé a plynulé. V úvodu se hrálo téměř bez přerušení, a to před oběma brankami. Jak to tak v mládežnických kategoriích bývá, nechyběly ani ostřejší osobní souboje.

Diváci se poprvé zahřáli v 8. minutě, kdy Češi otevřeli skóre zápasu. Odraženou střelu Siroty od modré čáry vybojoval Matyáš Kačírek, který šikovně objel branku a zasunul kotouč k pravé tyči.

Finové přidali a dalo by se říci, že od první inkasované branky bylo mírně aktivnější. Na konci každé finské akce byl však brankář Kořenář, který byl zcela nepochybně jeden z hlavních strůjců českého vítězství.

Až 17. minutě se podařilo Davidovi Kofroňovi Finům opět přistřihnout křídla, a to tak, že s kotoučem ujel po levém křídle a sólovou akci zakončil tvrdou ranou, která prošla mezi betony hostujícího gólmana, Češi tak vedli již o dvě branky.

O minutu později byl hostující Räsänen vyloučen za špatné vyhození a hokejisté v červených dresech mohli své vedení ještě zvýšit, ale přesilovou hru provázely nepřesnosti a hráči Suomi se ubránili celkem bez problému.

Jestli byli Finové v dnešním zápase v něčem lepší, rozhodně to byly přesilové hry. Ve 25. minutě hráli svoji první a hned předvedli několik povedených kombinací. Asi největší šanci měl Nuomi, který dostal pěknou přihrávku z poza branky, stopku mu vystavil dobrým zásahem český gólman.

Kolem poloviny zápasu byli zase o něco aktivnější čeští hráči, kteří si dokázali vytvořit dobrý tlak, který nakonec dokázali zúročit i gólem. Ve 30. minutě skóroval Matouš Bělohorský, který předvedl identickou akci, jako střelec první české branky, tedy objel s kotoučem branku a zasunul k tyči, akorát to bylo s tím rozdílem, že to nebylo k pravé tyčce, ale k levé.

Po řadě dobrých příležitostí se ve 34. minutě dokázali prosadit i Finové. Jääskä našel povedenou přihrávkou za českou obranou Janneho Kuokkanena, ten si položil brankáře a zavěsil pod víko.

Když Finové nevyužili další pohlednou přesilovku, byl stav před třetí periodou 3:1.

Ve 44. minutě využilo první přesilovku i Česko. Tečkovanou a brankářem vyraženou střelu Havelky vybojoval Daniel Kurovský a do polo odkryté klece vrátil České reprezentaci tříbrankový náskok.

Finové ještě nechtěli nic zabalit a asi pět minut před koncem zápasu, při přesilové hře, si vzali oddechový čas, odvolali brankáře a zkusili s výsledkem ještě něco udělat. To se jim nakonec i podařilo. Somppi v 56. minutě našel krásnou přihrávkou u druhé tyče Kristiana Vesalainena, a ten střelou v pokleku upravil na konečných 4:2 pro Českou republiku.

Robert Reichel po utkání U17 CZE - FIN 4:2



Ohlasy trenérů

Robert Reichel - hlavní trenér reprezentace U17: Byl to kvalitní zápas. Přišlo hodně diváků, za což Třebíči gratuluji, že zorganizovali tuhle akci. Byl to hokej nahoru, dolů. Byly tam i nějaké chyby, ale musím to z našeho pohledu hodnotit kladně, protože si každého vítězství proti takovému kvalitnímu mužstvu ceníme. I za stavu 3:0 jsme hráče nabádali, aby hráli pod nějakým systémem a blokovali střely, a myslím si, že to dělali tak, jak jsme chtěli. Hosté pak při power play skórovali a utkání ještě zdramatizovali. To se stává, hosté hráli 6 na 4, což se těžko brání, dva hráči soupeře byli na ledě navíc a udělali si prostor. Čekají nás ještě další dva zápasy, máme 23 hráčů a moc změn v sestavě dělat nebudeme.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024