Menu +

SF5: CEB – TRE 8:2 – Budějovice doma s přehledem vyhrály, Třebíči končí sezóna

Reportáže
T ř e b í č - Pátý zápas semifinále play-off se stal jednoznačnou záležitostí, českobudějovický Motor ukončil Horácké Slavii prvoligovou sezónu 2014/2015. O osudu utkání rozhodla první třetina, ve které vstřelili domácí hned čtyři branky. Bílé hvězdy se prosadily až za stavu 5:0 pro domácí. Po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 6:2, ten ještě Budějovičtí ve třetím dějství navýšili. Obě branky Třebíče vstřelil Adam Raška.
Sdílejte článek
 
, úterý 17.3.2015
CEB CEB
8:24:0, 2:2, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Pašek (Trummer), 7. Trummer (Marek), 11. Přibyl (Rob), 18. Vráblík (Nouza, Rob), 24. Pajič (Kuchejda, Punčochář), 35. Švihálek (Punčochář, Kuchejda), 54. Boháč (Rob, Nouza), 56. Boháč (Švihálek) - 26. Raška, 39. Raška (M. Přibyl, Havel). Rozhodčí: Hrubý, Lacina – Kájínek, Zavřel. Vyloučení: 10:14. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6461. Střely na branku: 52:15. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2, 8:2.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Semrád, Růžička – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Boháč – Vaniš, Rob, A. Přibyl – Marek, Trummer, Pašek – Švec.
SK Horácká Slavia Třebíč: Máj (11. Dusík) – Malena, Bilčík, Peroutka, Charousek, Šaur, M. Přibyl – Erat, Čech, Havel – Vodný, Raška, Králík – Jaroš, Čuřík, Beneš – Křivohlávek, Kadela, Paták.

Komentář k zápasu

Skvělý vstup Motoru do utkání udal ráz zápasu. Už ve 3. minutě vstřelil svou premiérovou branku za A-tým Václav Pašek, který ranou z první trefil přesně horní roh – 1:0. I druhý gól dala českobudějovická čtvrtá lajna. V 7. minutě si Ladislav Marek pohrál s dvěma obránci Třebíče a v gólové pozici našel Jana Trummera - 2:0. O čtyři minuty později našel Luboš Rob mezi kruhy Adama Přibyla, který také trefil prostor pod horní tyčkou – 3:0. A pořád toho nebylo málo. V 18. minutě uzavřel skóre první třetiny Roman Vráblík, který si blafákem pohrál s brankářem Lukášem Dusíkem – 4:0. Ten po třetí inkasované brance nahradil Milana Máje.

I do druhé třetiny Jihočeši vlétli a po vyloučení Eduarda Kadela využil přesilovku Rok Pajič - 5:0. Pak se při hře čtyři na čtyři prosadili také hosté. Ve 26. minutě se obtočil kolem beka Adam Raška a zavěsil pod víko – 5:1. Šestý gól dal Motor opět při početní výhodě. Při vyloučení Michala Vodného tečoval Michal Švihálek pokus Petra Punčocháře – 6:1. Třebíč vybojovala jiskřičku naděje při vyloučení Daniela Boháče a Marka. Motor hrál ve třech a navíc fauloval Jakub Suchánek, čili Třebíč měla výhodu a hrála 6 na 3. Po souhře s Milanem Přibylem zakončil do odkryté klece Adam Raška - 6:2.

Třetí třetina moc šancí nenabídla, ale i tak se skóre měnilo. Ve 45. minutě unikl Michal Švihálek, ale neuspěl. I závěrečnou část kouskovala častá vyloučení. A Motor toho opět využil. Čtvrtý přesilovkový gól domácích v zápase dal po parádní přihrávce Luboše Roba nehlídaný Daniel Boháč - 7:2. A stejný hráč dal i osmou branku Motoru. V oslabení dostal pak puk od Michala Švihálka a s trochou štěstí propasíroval puk přes chrániče Dusíka – 8:2.





Ohlasy trenérů

Petr Rosol - ČEZ Motor České Budějovice: Připravili jsme se na to, že chceme na hosty vlítnout, dostat je pod tlak a dát gól. To se nám až velmi dobře podařilo, když čtvrtá lajna dala během dvou střídání dva góly. Pokud jde o celou sérii, kromě dnešního zápasu byla všechna utkání vyrovnaná. Lámalo se to při třetím duelu, který jsme venku vyhráli 4:2. Třebíč byla velmi kvalitní soupeř, hokejový, takticky vyzrálý. Postup jsme ubojovali. Do baráže půjdeme s cílem vyhrávat zápas od zápasu.

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: České Budějovice uhrály čtyři vítězství a postupují, nám sezona končí. S Jirkou Mičkou chceme poděkovat všem hráčům za špičkovou sezonu a divákům za to, že nás podporovali i ve venkovních utkáních, které se hrály daleko od našeho domova.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024