Menu +

Třebíč padla již v první třetině

Reportáže
Pouhých 13 minut stačilo Kladnu na to, aby zlomilo v prvním souboji čtvrtfinále play-off třebíčský odpor. Díky brankám Kally, Kysely a Gardoně získali hokejisté Vagnerplastu dostatečný náskok a zápas v poklidu dovedli do vítězného konce. Čestný úspěch za Třebíč zaznamenal až ve třetí části Kaňka, v té době už Kladno vedlo 5:0. V pondělním 2. zápase série, který se hraje od 17:30, Třebíč posílí na střídavý start havlíčkobrodští Jiří Kubát a Richard Cachnín. Otázku gólmana budou kouči řešit až v průběhu pondělí. Zájezd fanoušků na utkání se pro malý zájem v pondělí neuskuteční.
Sdílejte článek
 
ČF1, neděle 16.2.2003
KLA KLA
5:13:0, 2:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky 8. Kalla (Klimt), 8. Kysela (Pazourek), 13. Gardoň (Musil, Špelda), 26. Horna (Pazourek), 30. Jankových (Musil) - 48. Kaňka (Holý, Žiška).
Rozhodčí: Smeták - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 3214. Stav série: 1:0.
Sestavy
Rytíři Kladno: Orct - Kruliš, Špelda, Mojžíš, Skuhrovec, Čech, Kasík, Chatrnúch, Zeman - Jankových, Gardoň, Musil - Havel, Kalla, Klimt - Kysela, Pazourek, Fink - Bílek, Zajíc, Havel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Kališ, Kříž (21. Dusík), Hrbáček, Pecka, Sedláček, Polívka - Kaňka, Žiška, Holý - Beroun, Oliva, Vítek - Fryauf, Zahradník, Caha.

Komentář k zápasu

Třebíč přijela na Kladno s odhodláním pokusit se o co nejlepší výsledek, ovšem Kladno se ukázalo nad její síly. V 8. minutě otevřel skóre utkání ostrostřelec Jaroslav Kalla, jenž tečoval před brankou střelu Klimta. O půlminutu později překonal Nerudu nejproduktivnější hráč první ligy Kysela. Ten dostal mezi kruhy přihrávku od Davida Pazourka a nekompromisně zavěsil. Když se ve 13. minutě trefila i třetí kladenská řada, bylo jasné, že Kladno nastoupilo do utkání plně koncentrováno a že jen pořádný kopec štěstí může dostat Třebíč zpátky do hry. Po pěkné přihrávce nové posily z Liberce Mojmíra Musila se trefil Radek Gardoň. Jiskřičku naděje mohl vykřesat v 16. minutě Zahradník, ale tváří v tvář Orcta nepřekonal. Na druhé straně ještě hrozil Tomáš Klimt.

Teprve ve druhé třetině byl vyloučen první hráč utkání - třebíčský bek Martin Polívka. Třebíč odehrála oslabení skvěle, ovšem zanedlouho stejně přišel kladenský gól. Nerudovu branku objel juniorský mistr světa Tomáš Horna a ukončil své letošní střelecké trápení. Vstřelil svou první branku v sezóně! Při následném vyloučení Marcela Hrbáčka už Kladno sehrálo svou přesilovou hru mnohem lépe, ale Třebíč se opět ubránila. Krátce po návratu Hrbáčka na led však padl gól. A opět do třebíčské sítě! Skóroval host z Liberce Vítězslav Jankových. Teprve ve druhé polovině utkání dostali příležitost hrát v početní výhodě i hosté, ale při vyloučení Havla ani jednou neohrozili Orctovu branku. Při vyloučení Gardoně si už sice Třebíčští vytvořili tlak, ale do sítě puk nedopravili ani tentokrát.

Kladno mělo více ze hry a směřovalo v poklidu ke svému prvnímu vítězství v sérii. Cestu za ním mu trochu zkomplikoval Michal Kaňka, který v přesilové hře snížil ve 48. minutě na 1:5. Kladno pak kontrolovalo vítězství, Třebíč se sice snažila, ale chvílemi se zdálo, že v závěru trochu šetří síly na pondělní večer, v němž se oba soupeři na kladenském zimním stadionu utkají podruhé.



Ohlasy trenérů

Rostislav Čada (trenér Třebíče): Tři rychlé góly Kladna výrazně ovlivnily vývoj utkání. Přijeli jsme se záměrem vycházet z obranné hry. To se nám dařilo bohužel jen do osmé minuty. Myslím si, že i přesto jsme byli Kladnu důstojným soupeřem.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024