Menu +

TRE – FRA U23 3:2 – Souboj s nadějemi Francie přinesl vítězství Horácké Slavie

Reportáže
T ř e b í č - Ve třetím přípravném zápase před nadcházející prvoligovou sezónou přivítaly Bílé hvězdy na svém stadionu reprezentaci Francie do 23 let. Do vedení se dostali Francouzští. Ve druhé třetině vyrovnal Martin Čech, když tečoval střelu Maleny. Třetí dvacetiminutovka přinesla znovu vedení Francouzů a dvě branky Třebíče. Na 2:2 srovnal Kusko, vítěznou branku si připsal nekompromisní ranou z mezikruží pod břevno kapitán David Dolníček.
Sdílejte článek
 
, středa 5.8.2015
TRE TRE
3:20:1, 1:0, 2:1
FRA FRA
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Čech (Malena), 42. Kusko (Šik, Klecha), 56. Dolníček (Mrázek) – 4. Crinon (Ville, Valier), 41. Kazarine (Valier, Crinon). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 560. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Klimeš – Malena, Bilčík, Čejka, Šaur, Dlapa, Přibyl, Troška, Šik – Čech, Dolníček, Mrázek – Wasserbauer, Polodna, Švec – Baldwin, Kusko, Klecha – Beneš, Juráň, Roupec.
Reprezentace Francie: Fouquerel (56. Ylonen) – Guillemain, Baazzi, Crinon, Llorca, Faure, Chakiachvili, Bourgeois, Dusseau, Bedin, Briand, Valier, Bouved, Lamboley, Ville, Gutierrez, Chapuis, Metais, Kazarine, Rech, Abramov.

Komentář k zápasu

Francouzští mladíci se již několik sezón připravují v létě v České republice, kde sehrávají přátelská utkání. Proti Horácké Slavii nastoupili poprvé loni a podařilo se jim zvítězit v nájezdech. Druhá konfrontace stejných soupeřů se uskutečnila na Zimním stadionu Města Třebíče – MANN+HUMMEL Aréně ve středu 5. srpna 2015.

Do utkání vstoupili lépe Třebíčští. Mrázek po příhře Dolníčka v situaci dva na jednoho přestřelil. Klimeše v brance domácích ohrozil Abramov. Ani Ville nedokázal změnit stav, zato Pierre Crinon zamířil od mantinelu přesně ke vzdálenější tyči a hosté brzy vedli. Odpovědět mohl vzápětí Wasserbauer, jenže byl v předbrankovém prostoru zahákován. Po faulu Trošky hráli Francouzští přesilovou hru, Crinonova tečovaná střela skončila těsně nad. Třebíčští se museli bránit navíc ve třech. Tutovku nevyužil Gutierrez, když minul odkrytou klec domácích. Pohledné souhry francouzských mladíků při přesilových hrách byly však povětšinou překombinované. Bílé hvězdy si zahrály pro změnu početní výhodu čtyři na tři. Malenovu střelu k tyči ukryl Fouquerel v lapačce. Bilčíkova rána při klasické přesilové hře skončila mimo. Brankáře hostí neprostřelil v závěru třetiny Polodna.

Třebíč dohrávala přesilovou hru a po perfektní Čechově teči Malenovy střely vyrovnala – kotouč se odrazil do branky nechytatelně od břevna – 1:1. Stejná dvojice svůj předcházející scénář zopakovala o několik střídání později, puk však zaplachtil jen těsně mimo. Po faulu Klechy si zahráli přesilovou hru reprezentanti Francie, přes slibnou kombinační hru Klimeše příliš nezaměstnali. Charles Baldwin vyslal z kruhu nebezpečnou střelu, tu schoval Fouquerel v máchnuté lapačce. Zápas poté neplánovaně přerušilo roztříštěné plexisklo.

Po opětovném pokračování ve hře se nejprve vylučovalo na obou stranách. V dalších minutách se hra přelévala ze strany na stranu, byla ovšem plná nepřesností a oba brankáři se zapojovali jen sporadicky. Nebezpečně střílel Ville. Při početní výhodě pálil dvakrát za sebou od modré Dusseau, přičemž tu druhou perfektní ránu schoval Klimeš do lapačky.

Po Bilčíkově vyloučení přihrával Valier do předbrankového prostoru Kazarinovi, který střelou z první překonal Klimeše. Vyloučeni byli i hosté. Šik vystřelil a Silvester Kusko lehce dorazil – 2:2. Tutovku spálil po tlaku Třebíče Polodna, když jeho střelu do odkryté klece přizvedl lehkou tečí ležící Fouquerel nad. Americké útočné duo pak nešetřilo francouzského brankáře při svém útočném výpadu, vyrovnaný stav se po jejich souhře ovšem nezměnil. A vydržel i po přesilové hře Francouzů, kdy pálil od modré znovu Dusseau. Projektil na francouzského brankáře vyslal i Roupec. Do mezikruží si sjel a přesnou ranou o břevno poslal Horáckou Slavii do vedení kapitán David Dolníček. Tvrdě vypálil Milan Přibyl, po jehož ráně a následné dohře před brankou zůstal ležet na ledě Fouquerel. Na nosítkách odneseného francouzského brankáře pak vystřídal na poslední tři minuty a osm vteřin Ylonen. Ranou ho přivítal Dlapa. Závěrečný tlak Francouzů při hře bez brankáře už změnu stavu nepřinesl.



Jiří Mička po utkání TRE - FRA U23 3:2



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas jsme vyhráli, ale v naší hře je hodně, hodně chyb a my musíme postupnými krůčky dostat ty hráče do toho stavu, do kterého chceme. Máme na to měsíc a čeká nás hodně práce. Jsme rádi, že jsme si zabouchali po zápase, ale v naší hře je hodně chyb. Během příštího týdne se už začnou hýbat ledy a nějací hráči sem budou přicházet.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024