Menu +

KLA – TRE 3:1 – V poslední přípravě se Bílé hvězdy prosadily až v závěru, teď už je čeká liga

Reportáže
T ř e b í č - V posledním přípravném zápase před nadcházející prvoligovou sezónou, a zároveň závěrečném utkání Regionálního poháru, nedokázala Horácká Slavia zvítězit nad Kladnem. To vstřelilo branku ve dvojnásobné přesilové hře a dostalo se do vedení 1:0. Druhou branku pak přidalo v devětatřicáté minutě, kdy potrestalo další faul Třebíče. Čtyři minuty před koncem pojistili Rytíři vítězství. Přesto se z branky radovali i Třebíčští, když v čase 59:15 využil přesilovou hru Petr Polodna.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 3.9.2015
KLA KLA
3:10:0, 2:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 33. Kindl (Rudovský, Repe), 39. Repe (Stach, Růžička), 56. Šilhavý (Stach) – 60. Dolníček (Malena). Rozhodčí: Ondráček – Řešátko, Kozelský. Vyloučení: 4:9, navíc Pokorný (TRE) 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Sestavy
Rytíři Kladno: Mensator – Růžička, Kolářík, Posmyk, Kehar, Repe, Gutwald, Zajíc – Dvořáček, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Strnad, Dalecký, Šilhavý – Redlich, Lukáč, Čurda.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Malena, Bilčík, Čejka, Niko, Šaur, Přibyl, Šik – Kusko, Dolníček, Svoboda - Švec, Polodna, Psota - Petelin, Bittner, Juráň - Beneš, Pokorný, Roupec.

Komentář k zápasu

Do utkání na Kladně vstoupili aktivněji Třebíčští, Mensatora ohrozil hned v první minutě Svoboda. Pak převzali otěže zápasu domácí. Vejmelka musel zasahovat nejprve lapačkou, pak si poradil i se střelou Daleckého. Třebíčského brankáře postupně ohrozili také Redlich od mantinelu, nebo Skuhravý střelou ihned po vhazování. Mensator si musel poradit s ranou Maleny a následnou dorážkou. Vejmelku mohli překonat Bílek z úniku, nebo Růžička, jenž se dostal k zakončení hned dvakrát. Stach se pokusil překonat Vejmelku bekhendem po vyjetí zpoza branky. Kindlovu ránu vyrazil třebíčský brankář betonem. Tlak na bránu vypracovaný Stachem a Kindlem při přesilové hře změnu skóre nepřinesl, stejně jako předcházející výhody hráče v poli na obou stranách.

Na začátku druhé třetiny se snažil překonat Vejmelku Šilhavý. Dvořáčkův překvapivý pokus nemohl třebíčského brankáře ohrozit. Strnadova rána z první mířila jen do Vejmelky. Stach ani Redlich neuspěli, stejně jako Petelin, jehož střelu ke vzdálenější tyči vykopl Mensator betonem. Po vyloučení Dolníčka a Pokorného si zahráli domácí přesilovou hru pěti proti třem a tuto dvojnásobnou výhodu využili. Nejprve se sice dvakrát neprosadil Stach, pak ale vypálil od modré čáry Rudovský a tvrdou ránu Vejmelka jen vyrazil k Denisu Kindlovi, který kotouč dorazil do sítě. Mensatora prověřil Bilčík, Švec natrefil z úhlu jen tyč. Vejmelka si poradil se střelou Dvořáčka. Po odraženém puku od zadního mantinelu při další přesilové hře domácích už ale nedokázal pokrýt dorážku Repeho.

Zákrok lapačkou předvedl Mensator po střele Kuska. Vejmelku nedokázal překonat zblízka Dalecký a nepodařilo se to ani Repemu, který nejenže vystřelil, ale měl možnost i dvou následných dorážek. Kladenský brankář kryl projektil z hole Kuska. Lukáčovu ránu Vejmelka vyrazil. Přečíslení tři na dva v šestapadesáté minutě zakončili Rytíři chytrou přihrávkou zpoza brány do druhé vlny na Vojtěcha Šilhavého, který vypálil přesně – 3:0. Třebíčského brankáře ještě ohrozila rána od modré a dobře clonící Kindl, nebo Růžičkova dělovka. Po vyloučení Repeho se dočkali branky i Třebíčští. Šilhavý zblokoval holí Malenovu střelu jen k Polodnovi, který měl u odkryté tyče snadnou práci.





Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Kladno mělo lepší vstup do zápasu a bylo aktivnější. Karel Vejmelka ale všechny šance domácích pochytal a my jsme ve druhé desetiminutovce hru vyrovnali. Ve druhé třetině jsme dostali dvě branky, tu první v oslabení tří proti pěti, což zápas dost ovlivnilo. Ve třetí třetině bylo Kladno lepší a zaslouženě dalo třetí gól, my jsme pak v závěru korigovali na konečných 3:1 pro domácí. Trápí nás marodka, i dnes máme zraněného hráče Tomáše Svobodu, který musel na konci první třetiny odstoupit po zásahu bruslí do hlavy. Má rozseknuté ucho a byl odvezen do nemocnice. Víc v tuto chvíli nevíme, snad to nic vážnějšího nebude.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024