Menu +

TRE - KLA 0:3 - Třebíč opět doma prohrála, proti Kladnu rozhodla první třetina

Reportáže
T ř e b í č - Už čtyři zápasy po sobě Třebíč neslavila doma vítězství. V rámci 16. kola WSM ligy přivítali Horáci na svém ledě Rytíře z Kladna. A už před zápasem bylo všem jasné, že to bude těžký a zkušený soupeř. To se potvrdilo hned v první třetině, kdy domácí herně nepropadli, měli i několik šancí, ale Kladno vyučovalo z produktivity a dostalo se zásluhou Machače a Repeho do vedení o dvě branky. Od půlky utkání do toho domácí začali ještě více šlapat, vytvořili si řadu šancí, ale gól jim dnes nebyl souzen. Kladno si naopak hlídalo náskok a do větších ataků se už nepouštělo. Výhru hostů zpečetil v závěru utkání střelou do prázdné branky David Růžička.
Sdílejte článek
 
16.kolo, středa 21.10.2015
TRE TRE
0:30:2, 0:0, 0:1
KLA KLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Machač (Stach, Bílek), 17. Repe (Skuhravý), 58. Růžička (Mensator). Rozhodčí: Jílek – Štofa, Beneš. Vyloučení: 3:10, navíc Dolníček (TRE) 10 minut OT a trest do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1350. Střely na branku: 29:12. Průběh utkání: 0:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Štindl, Čejka, Bilčík, Šaur, Přibyl, Bartoň - Švec, Dolníček, Zuzin – Pekr, Wasserbauer, Polodna – Raška, Zohorna, Dočekal – Šik, Kusko, Psota.
Rytíři Kladno: Mensator – Gutwald, Nash, Repe, Kehar, Růžička, Zajíc, Ptáček – Dvořáček, Skuhravý, Pletka – Rudovský, Stach, Bílek – Kindl, Pitule, Redlich – Machač, Lukáč, Strnad.

Komentář k zápasu

Po úvodním buly se aktivity chopili hostující Rytíři. Drželi puk a snažili se zakládat akce z vlastní poloviny. K první střele na Mensatora se domácí dostali až ve čtvrté minutě. Následně se do zajímavých příležitostí dostali postupně Zohorna, Zuzin a v šesté minutě i Čejka. Po podražení, kterého se v šesté minutě dopustil Michal Lukáč, měla Horácká Slavia svou první přesilovou hru. Sedmá minuta přinesla pěknou akci Štindla a Maleny, kterou tečoval kapitán bílých hvězd David Dolníček. Pro dnes bezchybného Mensatora však nebyla větším problémem. Šance Třebíče stouply po té, co na trestnou lavici vedle Lukáče usedl Patrik Machač, který svým hákováním nadělil domácímu týmu devětatřicet sekund přesilovky pět na tři. Z té vzešla střela kapitána domácích Davida Dolníčka, která však s pravou tyčkou brány hostů svírala příliš ostrý úhel. V závěru přesilovky v obranném pásmu hostů čaroval Vlastimil Bilčík, jehož pěknou přihrávku Rostislav Malena nezpracoval. Následně stačilo pouhých čtrnáct sekund po nevyužité třebíčské přesilovce kladenským Rytířům k tomu, aby se ujali vedení. Bezprostředně po zapojení do hry se puku ujal Patrik Machač, který od modré trefil pravou tyč třebíčské brány, a puk proklouzl za záda Martina Faltera. Horácká Slavia se o půl minuty později snažila střelou Martina Dočekala odpověď, ale ta posloužila pouze k tomu, aby provětrala Mensatorovu lapačku. Prosadit se pokusili i Adam Raška ve spolupráci s Vojtěchem Šikem a ve třinácté minutě vyrážečku strážce kladenské brány prověřil po nádherném zpracování kotouče svou tvrdou střelou Petr Štindl. Do potíží dostalo Třebíč sedm minut před koncem první třetiny vyloučení Jana Wasserbauera, který si nedovoleně přidržel jednoho ze soupeřů. Horácká Slávia se dostala pod tlak, ze kterého se vymanila až několik málo sekund před koncem oslabení. Krátké vydechnutí však bohužel nenásledovalo tolik potřebné nadechnutí a přibližně tři minuty před koncem první části hry se za asistence Václava Skuhravého po vyhraném buly prosadil Jurij Repe, který Falterovi nedal šanci. Dvougólové manko si navíc domácí dvanáct sekund před závěrečným hvizdem hlavního sudího opepřili vyloučením Vojtěcha Šika.

Do druhé třetiny vstoupila Horácká Slavia zvládnutým oslabením. Byť se třebíčští přiměli ke zvýšení tlaku na dobře kombinujícího soupeře, nestačili na vysoké tempo hry, které hosté domácím diktovali po celé utkání. Hra, která díky častým dlouhým nahozením puku vzduchem mohla divákům místy připomínat spíše tenis, byla v dalších přibližně pěti minutách poznamenána řadou nepřesností na obou stranách kluziště. Za zmínku stojí šance Adama Rašky z osmé minuty, o necelé dvě minuty později střelou od modré ohrozil Mensatora obránce Petr Štindl, vzápětí úspěšně svou lapačkou kladenský gólman likvidoval střelu Vlastimila Bilčíka. Třináctá minuta přinesla pěkný nájezd Petera Zuzina, jehož nahození zpoza brány soupeře nikdo z třebíčských efektivně nezpracoval. Jako blesk z čistého nebe zasáhlo do hry ve čtrnácté minutě vyloučení kapitána domácích Davida Dolníčka za nesportovní chování. Alespoň tak jej vyhodnotili sudí. O dvacet sekund později se nedovoleného bránění dopustil Václav Pletka a Kladno čekaly dvě minuty hry ve čtyřech. O to, aby byly perné, se postarali opakovaně Matěj Bartoň a svým blafákem i Martin Dočekal. Minutu před koncem druhé třetiny se vypravil trestnou lavici hostů zahřát po hře vysokou holí i Patrik Machač. Stav utkání se však nezměnil.

Horácké Slavii zbývalo posledních dvacet minut na to, aby zvrátila vývoj utkání. Minuta oslabení hostů z druhé třetiny k tomu však nepřispěla. Stupňující se tlak domácích přinesl další pěknou střelu Matěje Bartoně a chvílemi bylo před Mensatorem opravdu pěkně horko. Nicméně nepřesné nebo nezpracované přihrávky stav utkání ani při nejlepší vůli měnit nemohou. O tři minuty později nadělil třebíčským další dvě minuty početní převahy po hře vysokou holí Brendon Nash. Vlastní oslabení kladenští Rytíři zvládli na výtečnou. Podobně tomu bylo i ve hře čtyři na čtyři po vyloučení Jana Rudovského (KLA) a Adama Rašky (TRE). Domácí přes úpornou snahu nenacházeli klíče k Mensatorově svatyni. Třináctá minuta však přinesla po krosčeku vyloučení kladenského Václava Skuhravého. O deset sekund později si šel opětovně svůj trest odpykat i Brendon Nash a Třebíč pochopitelně zavětřila svou příležitost. Před přesilovkou pět na tři si vzala oddechový čas. Porada u střídačky Horácké Slavie však přinesla pouze kanonádu nepřesných střel na Mensatora. Obzvláště aktivní byl v této přesilovce obránce Petr Štindl. Čtyři minuty před koncem rozhodčí znovu poslali Václava Skuhravého na trestnou lavici. Tentokrát za hákování. Domácí to zkusili bez Faltera v bráně, ale početní převaha Horácké Slavie přinesla pouze třetí branku hostů, kterou po přihrávce Lukáše Mensatora proměnil David Růžička. Rytíři Kladno si tak z Třebíče odvážejí po utkání, které sledovalo 1350 diváků, cenné tři body.



Tiskovka po utkání Třebíč - Kladno 0:3



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Tak za šedesát minut jsme nedali gól. Měli jsme mraky přesilovek, tři minuty jsme hráli pět na tři. Snažili jsme se tlačit do brány, kluci bojovali, dřeli, ale k ničemu to nevedlo. Teď jsem se koukal do statistik a soupeř devětkrát vystřelil a dal tři góly. My musíme pracovat a čekat, že se to v domácím prostředí zlomí a že začneme bodovat a dělat radost divákům i sobě.

Jiří Lidický - Rytíři Kladno: Tak domácí začali velmi dobře, my jsme dali šťastný gól na 1:0. Pak se nám povedlo zvýšit tou střelou od modré, ale byli jsme pod tlakem, domácí hráli velmi dobře. Ve druhé třetině nás nepustili z pásma. Výborně nám zachytal gólman. A v té třetí, když už jsme to měli pod kontrolou a ten tlak domácích nebyl tak velký, tak jsme se nechali zbytečně vylučovat a tlak domácích narůstal. Naštěstí jsme to s trochou štěstí přestáli a gól jsme nedostali.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024