Menu +

TRE - PRO 4:2 - Třebíč doma konečně vyhrála, po vyrovnaném boji zdolala Prostějov

Reportáže
T ř e b í č - V rámci 18. kola WSM ligy přivítala Horácká Slavia na svém ledě klub LHK Jestřábi Prostějov v přímém souboji o šesté místo tabulky. Do utkání lépe vkročili domácí a ujali se vedení. Svoji první branku v dresu Třebíče vstřelil Daniel Miškovský. Ve druhé třetině se domácí dostali do dvoubrankového vedení a vypadalo to, že je vše na nejlepší cestě ke třem bodům. Hosté však zabrali a dokázali snížit zásluhou Illéše. V závěrečné třetině nejprve Polodna vrátil Horákům vedení o dvě branky. Hosté však zápas ještě jednou zdramatizovali a snížili povedenou tečí Luňáka. Ale už za několik vteřin později zkompletoval svůj hattrick Petr Polodna, a domácí tak mohli zápas dohrát poměrně v klidu. Na závěr bylo k vidění už jen několik vyloučení na obou stranách, ta však už na výsledku nic nezměnila.
Sdílejte článek
 
18.kolo, středa 28.10.2015
TRE TRE
4:21:0, 1:1, 2:1
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Miškovský (Zuzin, Dolníček), 24. Polodna (Bilčík), 47. Polodna (Kusko, Holec), 55. Polodna (Čejka, Kusko) – 27. Illéš (Dragoun, Luňák), 55. Luňák (Dragoun, Drtina). Rozhodčí: Pražák – Kreuzer, Špringl ml. Vyloučení: 6:6, navíc Bilčík (TRE), Luňák a Husák (oba PRO) 10 minut OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1730. Střely na branku: 40:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Štindl, Malena, Niko, Čejka, Přibyl, Bilčík – Miškovský, Dolníček, Zuzin – Holec, Polodna, Kusko – Psota, Raška, Wasserbauer – Tomek, Pokorný, Bartoň.
LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Vokurka, Drtina, Kaluža, Mojžíš, Protivný, Husák, Liška, Rudl – Luňák, Dragoun, Illéš – Čuřík, Moskal, Staněk – Šlahař, Venkrbec, Novák – Krejčík, Volek, Kajaba.

Komentář k zápasu

Solidně zaplněné ochozy viděly ze strany domácích spíše rozpačitý začátek. Prostějovští fanoušci mohli být z prvních deseti minut určitě spokojenější, protože jejich tým byl aktivnější a střílel kotouče na brankáře Vejmelku z každé možné pozice. To Třebíčským střelba chyběla, hráči se snažili více kombinovat, což ale málokdy vedlo k úspěchu.

I přes zvýšenou aktivitu Prostějova se první z gólu radovala domácí Třebíč. V 9. minutě se přes bránícího hráče protáhl Peter Zuzin, kterému se ještě povedlo nahrát k protější tyčce Danielu Miškovskému, který střelou z první Horčičku překonal.

V 19. minutě mohlo být na straně domácích ještě veseleji. Polodna obdržel přihrávku, po které byl úplně sám před brankářem. Tentokrát se Horčička blýskl dobrým zákrokem a možná i pro to, že střela nebyla dobře mířená, kotouč vyrazil. Chvíle třebíčského forwarda však měly teprve přijít.

Hrál se velice čistý zápas, prvního vyloučeného hráče jsme registrovali až ve 23. minutě a byl to hráč prostějovských Jestřábů. Přesilová hra ze strany Třebíče vůbec nevypadala dobře. Nepřesnosti a málo střelby znamenaly celkem poklidný průběh ze strany hostujících hokejistů.

Vše to vzal do vlastních rukou na konci 24. minuty Petr Polodna, jenž zavezl kotouč do útočného pásma a z pravé strany střelou po zemi našel skulinu ve výstroji, díky které se kotouč dostal až za brankovou čáru.

I Prostějov se dočkal přesilové hry, o dvě minuty později. Nutno podotknout, že jsme sledovali mnohem nebezpečnější přesilovku, než tu první, kterou sehráli domácí. Ve 27. minutě ji hosté také po zásluze proměnili. Po Luňákově přihrávce od mantinelu mezi kruhy přiťukl Dragoun kotouč Jakubu Illešovi, ten nedal Vejmelkovi, střelou z dobré vzdálenosti od branky, šanci.

Prostějov přidal a do konce třetiny si vytvořil ještě dvě nebezpečné akce, které ale gólman Vejmelka ustál a i díky němu tak Horácká Slavia vedla po dvou třetinách 2:1.

Ve 43. minutě to byl znovu Prostějov, který mohl vstřelit branku. Před Vejmelku se dostal osamocený Krejčík, který ale branku nedal. A tak trestali domácí hráči.

Ve 47. minutě využil velkých zmatků v hostující obraně Petr Polodna, kterému se podařilo skórovat z dorážky po střele Miroslava Holce.

V 52. minutě mohla Třebíč navýšit, ale ani tato přesilová hra nepatřila k povedeným. Což se ovšem nedalo říct o přesilovce Prostějova, která následovala o dvě minuty později.

V 55. minutě výborně tečoval střelu Dragouna Lukáš Luňák, na tuto teč opravdu ani skvělý Vejmelka nárok neměl. Bylo znovu sníženo a vypadalo to, že se schyluje k závěrečnému dramatu.

To by však nesměl být Petr Polodna při chuti. O dvacet vteřin po brance Prostějova sebral nahození od Kuska a střelou bekhendem vrátil domácí Horácké Slavii dvoubrankové vedení.

Závěr byl trošku nervóznější. Co byla určitě škoda pro diváky, bylo to, že když Bilčík s Husákem shodili rukavice a chtěli se pustit do ostřejší výměny názorů, čárový rozhodčí je od sebe okamžitě oddělil.

Třebíč po dlouhé době doma zvítězila. I když je ve hře pořád hodně nepřesností, dnes to bylo z domácí strany hodně o bojovnosti. Největší mírou se na vítězství určitě podílel Petr Polodna, střelec, který se probudil! Co se týče hry Prostějova, ten předvedl také velice slušný výkon, vytvořil si poměrně hodně šancí, proměnil však jen dvě a domů tak odjíždí s prázdnou.

Tiskovka po utkání Třebíč - Prostějov



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Byli jsme rádi, že přijede Prostějov, který víme, že chce hrát hokej. První třetinu jsme zvládli dobře. Ve druhé části jsme přidali druhý gól, ale pak jsme trochu ustoupili z naší hry a soupeř v přesilovce snížil. Myslím si, že zápas se zlomil na konci druhé třetiny, kdy hosté nedali stoprocentní šanci. V poslední třetině jsme utekli o dvě branky, ale pak jsme hráli nesmyslně v šesti, což nepochopím. My jsme rádi, že jsme konečně v říjnu, za minutu dvanáct, doma zvítězili a doufám, že nám to pomůže do dalších zápasů.

Kamil Přecechtěl - LHK Jestřábi Prostějov: Narazili jsme na velice dobře připravené mužstvo, silného soupeře. Odehráli jsme kvalitní, vyrovnané utkání. Bohužel jsme ve druhé třetině, kdy jsme měli trochu navrch, nevyužili vyložené šance a to nás stálo alespoň ten bod, který jsme si chtěli odvézt.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024