Menu +

TRE – PRE 5:4 p – Bílé hvězdy přehrály fantastickým obratem Zubry a berou další body

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia nastoupila k utkání 28. kola WSM Ligy doma poprvé v bílých dresech a změna barvy dresu jí přinesla štěstí. Nejprve se ovšem dostali do vedení hosté, když využili přesilovou hru. A aby toho nebylo málo, tak v čase 14:55 už vedli Zubři o dvě branky. Jenomže ve druhé třetině začala úřadovat Třebíč, která dokonale otočila skóre. Nejprve skóroval Erat, za minutu a půl vyrovnal při přesilové hře Malena a za stejně dlouhou dobu využil další přesilovou hru Dolníček. Na 4:2 zvyšoval v pondělní podvečer mimořádný Matěj Pekr. Přerovští však znovu utkání zdramatizovali, když dvěma brankami de facto, bez jedné vteřiny, při přesilových hrách vyrovnali na 4:4. Vítězství přesto nakonec patřilo Bílým hvězdám, v prodloužení si připsal gólovou radost Jakub Bartoň, jenž se trefil poprvé v sezóně.
Sdílejte článek
 
28.kolo, pondělí 30.11.2015
TRE TRE
5:4p0:2, 4:0, 0:2 - 1:0
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. Erat (Bartoň, Pekr), 26. Malena (Pekr, Dolníček), 28. Dolníček (Erat), 34. Pekr (Bilčík), 61. Bartoň (Pekr) - 7. Dostálek (Grof, Procházka), 15. Sikora (Šťastný, Sýkora), 47. Mrázek (Stoklasa, Vágner), 56. Sýkora (Šnajnar, Šťastný). Rozhodčí: Smitka – Špringl ml., Štětina. Vyloučení: 5:6, navíc Dolníček (TRE) 10 minut OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1420. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:4, 5:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Bartoň, Malena, Štindl, Niko, Přibyl, Šaur, Bilčík – Švec, Dolníček, Erat – Pekr, Zohorna, Kusko – Psota, Miškovský, Šik – Jurča, Pokorný, Čech.
HC ZUBR Přerov: Klimeš (41. Slovák) – Grof, Chmelíř, Šnajnar, Hořava, Ferenc, Vágner, Novotný, Sedlák – Dostálek, Pšurný, Procházka – Šťastný, Sýkora, Sikora – Stoklasa, Král, Mrázek – Blinka, Kovařík, Goiš.

Komentář k zápasu

Utkání začalo z obou stran opatrně. Po prvních nahozeních se dostal do slibnější šance Pekr, jenž se prokličkoval až ke střele, Klimeš v brance hostí si však poradil. Po vyloučení Erata se musela Třebíč bránit a toho využil Vlastimil Dostálek, který poslal v čase 6:03 Zubry do jednobrankového vedení. Hosté i nadále tlačili, Vejmelka musel likvidovat střely od modré i z bezprostřední blízkosti. Zákroky si pak připisoval i hostující brankář, jenže toho nedokázal překonat například Čech, stejně jako o chvíli později Vejmelku Chmelíř. Marek Sikora pak prokázal důraz na brankovišti, když protlačil kolem tyče puk za záda třebíčského brankáře – 0:2. Po příhře Erata se pokusil překonat Klimeše Švec. Tvrdou ránu vyslal na Vejmelku Sýkora.

Také na začátku druhé dvacetiminutovky byli aktivnější hosté, třebíčského brankáře se pokusil ohrozit Sikora. Klimeše prověřil hned dvakrát Psota. Pak se už začali domácí prosazovat a zcela ovládli prostřední dějství. Nejprve našel Pekr Romana Erata, který využil výhodného postavení mezi kruhy. Po vyloučení Sikory bylo srovnáno – po střele Pekra vyrazil Klimeš kotouč jen do míst, kde stál Rostislav Malena, pro něhož nebylo problémem trefit se do odkryté klece. Nervózní Přerov putoval při tlaku Bílých hvězd znovu do čtyř, čehož využil David Dolníček, jehož vybídl ke skórování Erat.

Hra Třebíče byla výrazně lepší než v první třetině. Po skvělé kombinaci Erata s Dolníčkem přes celé kluziště zakončoval prvně jmenovaný, Klimeš si však s jeho ranou poradil. Neporadil si už ovšem s Matějem Pekrem, který získal puk ve středním pásmu a brejkovou situaci vyřešil nádherným blafákem – 4:2. Vejmelku mohl překonat tvrdou ranou Šťastný, Klimeše prověřil znovu Pekr. Před brankáře hostů se prokličkoval ze středního pásma Zohorna, branku však netrefil. Klimeše ohrozili postupně i Erat, Malena a Kusko.

Po kombinaci Dolníčka s Pekrem ohrozil Slováka, jenž vystřídal Klimeše, druhý jmenovaný. Hostujícího brankáře nepřekonali ani Zohorna s Přibylem. Po vyloučení Miškovského se podařilo Přerovu snížit na rozdíl jediného gólu. Osamocený Petr Mrázek lehce dorazil odražený kotouč. Vejmelka si pak připsal zákrok vyrážečkou po ráně od modré. Ve třiapadesáté minutě obdržel David Dolníček osobní desetiminutový trest, záhy putoval na trestnou Psota a Bílé hvězdy se dostaly pod tlak. Tomáš Sýkora pak dokonale využil Šnajnarovu přihrávku zpoza branky a střelou do poloprázdné branky vyrovnal na 4:4.

Protože závěrečné šance zůstaly nevyužity, muselo se nastavovat. Prodloužení ukončil v čase 60:57 po sérii povedených přihrávek přesnou ranou Jakub Bartoň.



Tiskovka po utkání Třebíč - Přerov 5:4pp

Rostislav Malena po utkání TRE - PRE 5:4pp



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme ty první minuty dneska neměli až tak špatné, ale pořád to nebylo podle našich představ. Vstup do zápasu jsme chtěli mít ještě lepší. Do kolen nás v první třetině srazilo naše oslabení a gól, který jsme dostali při přesilovce soupeře při hrubce ve středním pásmu. Do konce první třetiny jsme dostali ještě jeden gól. O přestávce jsme překopali defenzivu, plus určité posty v útoku. Druhou třetinu jsme sehráli parádně. Výborný pohyb, tlak do branky, přesilovky, pěkné góly. Utkání se lámalo v to, že jsme nezískali tři body, za stavu 4:2, kdy jsme mohli odskočit na 5:2, i 6:2. Ve třetí třetině jsme dostali soupeře do hry zase naší nedisciplinovaností. Ve finále jsme rádi za dva body a určitě chceme poděkovat i divákům, kteří byli slyšet.

Petr Dočkal – HC ZUBR Přerov: Věděli jsme o síle soupeře, ne nadarmo je v tabulce tam, kde je. V první třetině jsme splnili do puntíku stanovenou taktiku. Hráči nastoupili do druhé třetiny až moc uspokojení a soupeř, který přidal v tempu, v důrazu, toho využil a podařilo se mu přetáhnout to utkání na svou stranu. My jsme po druhé třetině v kabině hráčům znovu vysvětlili, jakým systémem musíme hrát, abychom byli aspoň trošku úspěšní, abychom se vrátili zpátky do zápasu, a to se nám podařilo. V prodloužení byl soupeř šťastnější.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024