Menu +

CEB – TRE 6:2 – Předvánoční zápas se Bílým hvězdám i přes bojovnost nepodařil

Reportáže
T ř e b í č - V předvánočním utkání 34. kola WSM Ligy prohrála Horácká Slavia na ledě Českých Budějovic v poměru 6:2. Jihočeši si vypracovali v první třetině tříbrankový náskok, a i když Třebíč snížila Dolníčkem, dvěma dalšími trefami domácích bylo po nadějích Bílých hvězd. Na průběžných 2:5 snížil při přesilové hře Psota, Motor pak uzavřel gólový účet utkání šestou brankou.
Sdílejte článek
 
34.kolo, úterý 22.12.2015
CEB CEB
6:23:0, 1:1, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Kuchejda (Zíb, Straka), 12. Kuchejda (Nouza, Straka), 19. Pajič (Chovan), 38. Nouza (Straka, Kuchejda), 42. Nouza (Zíb), 56. Babka (Kříž, Guman) – 26. Dolníček (Niko, Pekr), 51. Psota (Niko). Rozhodčí: Schmejkal – Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 6:6, navíc Falter a Dolníček (oba TRE) 10 minut OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6421. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Kříž, Vráblík, Suchánek, Zíb, Bohunický, Žovinec, Klinecký – Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Žálčík, Rob, Babka – Guman, Mikyska, Švihálek – Marek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter (42. Šindelář) – Malena, Bartoň, Čejka, Bilčík, Šaur, Niko, Šik, Přibyl – Erat, Dolníček, Pekr – Kusko, Švec, Psota – Wasserbauer, Baldwin, Zohorna – Čech, Miškovský, Pokorný.

Komentář k zápasu

Po reprezentační přestávce byli fanoušci v Českých Budějovicích hladoví po hokeji a tak v předvánočním čase bylo na zápas Motoru s Třebíčí vyprodáno. Domácí kotel o sobě od začátku dával pořádně vědět. Souboj těchto dvou týmů vždy přináší hodně branek.

Jihočeši do zápasu nastoupili s velkou chutí a hned od začátku zaměstnávali Faltera v brance Třebíče. První přesilovku v zápase hráli domácí, ale až na skvělé sólo Žálčíka se jim početní výhodu nepodařilo využít. Obě mužstva se snažila hrát aktivně a tak o šance nebyla nouze. První branku v zápase dali domácí při další přesilové hře. Lukáš Zíb napřáhl na modré, puk zastavil jeden z hráčů před brankářem, který byl natlačen vlastním hráčem do branky a David Kuchejda dorazil puk do odkryté branky. Falter na to zareagoval tak, že trefil pukem hlavního rozhodčího a vyfasoval osobní trest. Vzápětí se opět prosadil David Kuchejda, který tentokrát vystřelil nad lapačku brankáře hostí. Na druhé straně byl nebezpečný, tradiční v Budějovicích úspěšný Matěj Pekr, který byl v nadějné šanci faulován a hosté měli početní výhodu. Vzápětí právě Pekr fauloval a síly na ledě byly vyrovnány. Necelé dvě minuty před koncem třetiny udělal za brankou velkou chybu Falter, kterému se puk zamotal mezi nohami, Chovan ho před branku předložil Roku Pajičovi a ten asi nedal moc lehčích gólů do zcela prázdné branky. Motor tak vyhrál první třetinu o tři branky a zápasu vládl.

Začátek druhé dvacetiminutovky patřil hostům, kteří měli první velkou šanci. Jenže střelu Švece udržel Bláha v náruči. Za chvíli měl možnost obránce Šauer, ale netrefil branku v situaci, kdy Bláha měl zakrytý výhled. Na druhé straně z jasné šance nedali Guman a Mikyska, oba se pak drželi za hlavu ze zmařené jasné šance. Snaha Třebíče byla odměněna brankou. Střelu Erata zastavil nechtěně Bohunický a David Dolníček poslal puk do prázdné branky. Situace na ledě se změnila. Domácí přestali hrát a hosté dostali chuť. Horácká Slavia hrála dvě přesilovky za sebou, ale Jihočeši se dali dohromady a ubránili se. To je dostalo zpět do hry a pomalu zase začali hrát. Navíc hráli přesilovou hru a přesně na jejím konci našel za brankou stojící Josef Straka před brankou Tomáše Nouzu a ten z první po ledě k tyči prostřelil Faltera. Závěr třetiny pak kontroloval domácí tým a stále držel vedení o dvě branky.

Místo očekávaného tlaku Třebíče přišla na začátku třetí části přesilovka domácích a další branka v síti hostů. Nepovedená střela Lukáše Zíba byla sražena před branku, kde stál Tomáš Nouza a ten se nemýlil. To už Falter nevydržel a do branky pustil Šindeláře. Vzápětí hráli přesilovku i hosté a Bláha se zaskvěl po střele Billčíka, kdy zapracoval svoji vyrážečkou. Další tutovku měl Erat a Bláha opět ukázal, že se na zápas dobře připravil. Třebíč předvedla, že i ona přesilovky umí a po šesti vteřinách ji využil Matěj Psota, který si položil Bláhu a k tyči dokázal zavěsit. Přestože byl zápas již téměř rozhodnut, obě mužstva hrála naplno a snažila se pobavit vyprodanou halu. Další branku navíc přidal Jakub Babka jehož střela prošla mezi betony Šindeláře. Závěr zápasu odehrál Motor v klidu a pobavil natěšené fanoušky. Po výborném výkonu tři body zůstávají v Českých Budějovicích.



Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav - ČEZ Motor České Budějovice: „Všechno z tréninků a předem naordinované taktiky se nám podařilo přenést do začátku první třetiny. Byli jsme aktivní, agresivní, prostě to bylo podle našich představ. Zápas se pak od takového úvodu začal odvíjet, navíc jsme využili nějaké přesilovky a zaslouženě vyhráli. Jsem rád, že jsme pobavili naše fanoušky. Teď si v klidu užijeme Vánoce.“

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: „Soupeři k výhře gratuluji, šest inkasovaných gólů je ale strašně moc. Výsledek je pro nás dost krutý, ta hra tak hrozně nevypadala. Každopádně Motor vyhrál zaslouženě. Je to tým, který se dá porazit, ale nejde ho porážet pravidelně. Disponuje velice kvalitním kádrem. Chceme si nyní užít vánoční pohodu a pak se začít připravovat na další zápasy, abychom je zvládli lépe.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024