Menu +

TRE - MOS 4:3 - Bílé hvězdy doma zdolaly Most a připisují si cenné tři body!

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia přivítala na svém stadionu v pětatřicátém kole poslední Most. Před zápasem byla jasným favoritem a své role také dostála. Na rozhodující branku ale museli domácí fanoušci čekat až do poslední minuty, kdy se prosadil dnes dvougólový Matěj Pekr. Třebíč se tak posunula na deváté místo WSM ligy.
Sdílejte článek
 
35.kolo, pondělí 28.12.2015
TRE TRE
4:30:1, 2:0, 2:2
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Pekr (Dolníček, Erat), 26. Erat (Dolníček, Pekr), 52. Čejka (Erat), 60. Pekr (Malena, Erat) – 1. Kubinčák (Havlíček), 51. Smolka (Kubinčák, Havlíček), 53. Havlíček (Kubinčák). Rozhodčí: Koziol – Novák, Wesley. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1710. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Bilčík, Malena, Niko, Čejka, Schejbal, Šaur, Bartoň – Pekr, Dolníček, Erat – Psota, Švec, Kusko – Jurča, Zohorna, Wasserbauer – Baldwin, Miškovský, Čech – Pokorný.
HC Most: Horák – Cvrk, Hora, Grin, Zeman, Havelka, Kokeš, Vacek, Pokorný – Smolka, Havlíček, Kubinčák – Slavíček, Alinč, Tauš – Písařík, Hanzl, Nedrda – Rindoš, Přeučil, Rod.

Komentář k zápasu

Vzhledem k tomu. že třebíčští fanoušci byli hladoví po hokeji, jsme registrovali slušnou návštěvu přes 1700 fanoušků, kteří hnali své svěřence za vítězstvím, které celek z Vysočiny nutně potřeboval. Čela fandů se ale svraštěla hned v 1. minutě, kdy za talentovaného Vejmelku propadla nenápadná střela zkušeného Vojtěcha Kubinčáka. Ačkoliv byla domácí Třebíč v útočném pásmu aktivní, neboť chtěla do konce třetiny minimálně vyrovnat, nepovedlo se, Most po první třetině vedení uhájil.

Vyrovnat se Bílým hvězdám povedlo hned v úvodu prostřední třetiny, kdy kapitán Dolníček využil chyby mostecké obrany a přihrál do dobré pozice Matějovi Pekrovi, a ten vyrovnal.

Z Třebíče sálala touha po obratu. Domácí byli aktivnější a ve 24. minutě si vynutili početní výhodu, která byla velice pohledně sehraná, a na jejímž konci byl důrazný Roman Erat, který bekhendovou střelou otočil skóre ve prospěch domácích.

Domácí silného soupeře, který přijel opravdu v silné sestavě, tlačili a snažili se přidat další branku, která by přinesla pohodu. To se do konce třetiny ale nepovedlo, a proto bylo vše otevřené.

Na začátku poslední třetiny jakoby domácí polevili a třebíčský odchovanec v brance Bílých hvězd musel podržet tým několika zákroky.

V 50. minutě byl, trochu zvláštně po vhazování vyloučen Pekr menším trestem za zdržování, čehož Most dokázal potrestat.

Pavel Smolka využil volného prostoru mezi kruhy a Vejmelka kapituloval.

Nespravedlivé vyloučení však hráče v bílém povzbudilo a za pár vteřin se krásně trefil obránce Václav Čejka, který vrátil domácím barvám vedení.

Dlouho si fanoušci domácích ale vedení neužívalo. Prakticky z protiútoku po vyhraném vhazování se trefil po chybě v obraně Ondřej Havlíček, čímž rozhněval i pohodáře mezi tyčemi, Vejmelku.

Dnes ale stála spravedlnost na správné straně barikády, a když v poslední minutě zápasu střelou zápěstím využil Matěj Pekr přesilovou hru, rozhodl o tom, že tři body z tohoto zápasu naprosto zaslouženě zůstanou v Třebíči.

Tiskovka po utkání Třebíč - Most 4:3



Ohlasy trenérů

Radek Novák – SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas poznamenala rychlá branka, kterou jsme dostali hned v první minutě. Nicméně jsme rádi, že jsme dnešní zápas zvládli za tři body a ve středu jedeme dál. O první přestávce nebyl v kabině žádný křik, v klidu jsme si řekli, co chceme doladit. Všichni viděli, že třetí třetina byla velké drama, přetahovaná. Udělali jsme chybu při dobruslování v situaci tři na tři, v týmu máme několik mladých kluků, pro které jsou tyto zápasy velkou školou. Soupeř hrál dnes kvalitně, byl srovnaný, co se taktiky týče. Všichni věříme, že nás dnešní vítězství nakopne. Teď bude důležité, aby kluci dobře zregenerovali, dobře se vyspali. Teprve pak budeme řešit středeční derby v Jihlavě.

Josef Beránek – HC Most: Viděli jsme kvalitní utkání, které rozhodla naše chyba. V průběhu zápasu jsme se nevyvarovali chyb, kterými jsme soupeře dostali do zápasu, nebo mu umožnili vedení. Po naší chybě padl i rozhodující gól.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024