Menu +

TRE – BNJ 0:1 sn – Předposlední domácí zápas Bílých hvězd přinesl jednu branku

Reportáže
T ř e b í č - Jen jedinou branku viděli diváci v Třebíči na utkání druhého kola skupiny play-out mezi domácí Horáckou Slavií a Benátkami nad Jizerou. Šedesát pět minut čistého času branku nepřineslo, a proto musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich rozhodl o vítězi klání hostující Zachar.
Sdílejte článek
 
, středa 24.2.2016
TRE TRE
0:1sn0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: rozhodující samostatný nájezd Zachar. Rozhodčí: Pražák – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 6:4, navíc Ulrych (BNJ) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Podlipnik, Čejka, Bartoň, Niko, Wasserbauer Jiří, Schejbal, Šaur, Hort – Psota, Polodna, Čech – Přibyl, Juráň, Kusko – Všetečka, Matov, Wasserbauer Jan – Baldwin, Kajnar, Petelin.
HC Benátky nad Jizerou: Novotný – Říha, Pabiška, Ulrych, Havlín, Tržický, Hubáček – Hrníčko, Černoch, Víšek – Ordoš, Plodek, Špaček – Zachar, Král, Svoboda.

Komentář k zápasu

Do první části hry vpluly oba týmy v poklidném tempu. To mělo vydržet až do třetí třetiny, kdy se charakter hry na obou stranách posunul k rychlosti, lepší kombinaci a četnějším gólovým šancím. Třetí minuta první třetiny přinesla vyloučení domácího Martina Čecha. Následně byl prověřen střelami Říhy a Havlína s následnou nepříjemnou dorážkou Karel Vejmelka. O necelou minutu později si s pukem ve vlastním oslabení a třetině hostů hezky pohráli Jan Wasserbauer s Milanem Přibylem, který zaměstnal golmanskou jedničku HC Benátky nad Jizerou Filipa Novotného. V sedmé minutě se rodila z pěkné kombinace Matova, Nika a Jana Wasserbauera nadějná akce, kterou však ukončil zákrok jednoho z hostů na hranici pravidel. V dalších minutách se hra přelévala z jedné strany hřiště na druhou s tím, že se opakovaně usadila na řadu sekund ve středním pásmu . Pěkný výkon předvedl v patnácté minutě Špaček, který nadvakrát dostal puk do třebíčské třetiny a vzápětí prověřil připravenost Karla Vejmelky. Horkou chvilku přinesla třebíčskému brankáři i sedmnáctá minuta, kdy likvidoval střelu Havlína od modré a následnou dorážku. Necelou půl minutu před koncem první třetiny položil do střely Benátek hůl jeden z domácích hráčů a zlikvidoval tak nebezpečně vypadající situaci.

Do druhé třetiny vstoupili domácí aktivněji. I přes vyloučení Kuska ve třetí minutě se k pohledným střelám na Filipa Novotného postupně dostali Schejbal, Jan Wasserbauer a Luka Petelin. V páté minutě dostal osobní trest za nesportovní chování Petr Ulrych. O minutu později to vypadalo, že Třebíč inkasovala, ale to se pouze rozvlnila síť Vejmelkovy brány po zásahu pukem zvnějšku. V sedmé minutě se několika hezkými střelami blýskl Lukáš Hort, který byl v dnešním utkání v tom nejlepším slova smyslu viditelný. V sedmnácté minutě třebíčským fanouškům zatrnulo. To když jeden z hostů trefil konstrukci Vejmelkovy brány. Konec druhé třetiny přinesl na obou stranách po jednom vyloučení, takže do třetí části hry měly oba týmy vstoupit ve čtyřech. Třetí třetina přinesla hokej, na který jsou fanoušci první ligy zvyklí. Třebíč po nastoupení na led dostala Benátky pod úvodní tlak, který ve čtvrté minutě vyvrcholil zvonivým zvukem konstrukce Novotného brány. V dalších minutách o osobě však dali vědět i hosté. Sympatickou hru předvedli Špaček, Černoch, Ordoš nebo třeba Hubáček. I třebíčský Jiří Wasserbauer ukázal, že umí, a své brankářské umění, jako mnohkrát v letošní sezóně, předvedl v patnácté minutě Karel Vejmelka po té, co Havlín skvělým pasem našel v mezikruží Daniela Svobodu, a ten vystřelil na připraveného třebíčského golmana. Osmnáctá minuta byla ve znamení dnes výborného Jiřího Všetečky, který skvěle našel Schejbala. Přestože akce nebyla zakončena gólem, patřila jistě k tomu lepšímu v dnešním utkání. Vyloučení Petelina minutu před koncem třetí třetiny Třebíči situaci značně zkomplikovalo.

Prodloužení, dnes netradičně okořeněné dvěma vyloučeními, změnu stavu nepřineslo, a tak došlo i na samostatné nájezdy, které rozhodl druhý v pořadí. Marek Zachar prostřelil Vejmelkovy betony a 630 dnešních diváků si tak bude muset na eventuelní vítězství Bílých hvězd počkat do soboty 27.2.2016, kdy Horácká Slavia zajíždí do Mostu.



Jiří Mička po utkání Třebíč - Benátky 0:1sn

Jiří Čelanský po utkání Třebíč - Benátky 0:1sn



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Naprosto vyrovnaný zápas, soupeř měl trošku víc přesilovek, i když si myslím, že to na ty přesilovky mohlo být stejně. My jsme dali jednu tyčku, Benátky daly jednu tyčku a rozhodly nájezdy, kde byli šťastnější hosté. Bylo by zajímavější, kdybychom my i oni dali gól. Dopadlo to takhle, diváci viděli jeden gól na nájezdy. Moc toho nebylo, ale zase je to poprvé, kdy jsme po šedesáti minutách nedostali gól v sezóně. Junioři v týmu se snaží hrát to, co mají, a dá se říct, že si to odehráli slušně.

Jiří Čelanský - HC Benátky nad Jizerou: Byl to pro nás těžký zápas, protože viděli jste naši sestavu. Nás čtrnáct dnů kosí viróza, osm lidí je mimo. Takže dneska na tři lajny a odehrálo to sedm juniorů. Takže těžký zápas a navíc domácím o nic nejde. Na začátku zavřeli střední pásmo a my jsme se přes ně nepřekousali. Konec sezony bude stejný, budou dostávat prostor kluci, kteří to mají před sebou a na kterých ta farma stojí.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024