Menu +

KLA – TRE 5:1 - Na Kladně se Třebíči nedařilo, v přesilovkách inkasovala

Reportáže
T ř e b í č - K pátému přípravnému utkání cestovaly Bílé hvězdy do Kladna. To před ligou notně posílilo, nicméně na výsledcích v dosavadní přípravě se to až do dnešního zápasu neprojevilo. Naopak proti Třebíči se už rozjel brankostroj Rytířů. V první třetině skórovali domácí hned dvakrát, v obou případech ve vlastním oslabení. V prostřední dvacetiminutovce snížil na rozdíl jediné branky Zohorna. Kladno dvěma brankami v polovině utkání odskočilo na 4:1. V devětačtyřicáté minutě přidali Rytíři pátou branku. Třebíčské mohou mrzet hlavně dvě branky inkasované ve vlastních přesilovkách a dvě rychle inkasované branky v polovině zápasu. Jinak hráli Červenobílí s favoritem soutěže otevřenou partii.
Sdílejte článek
 
, úterý 16.8.2016
KLA KLA
5:12:0, 2:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Jánský (Ptáček), 19. Machač (Hořava, Tůma), 30. Ton (Burger, Tenkrát), 31. Jánský (Pekr, Machač), 49. Burger (Ton) – 22. Zohorna (Havránek). Rozhodčí: Ondráček – Frühauf, Pavel Řešátko. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 29:34 Diváci: 722. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Sestavy
Rytíři Kladno: Hanuljak – Kehar, Růžička, Drtina, Repe, Hořava, Ptáček – Tenkrát, Burger, Ton – Pekr, Machač, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Kružík, Havlůj, Cetkovský.
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Zdráhal, Lojek, Koch, Niko, Bartejs, Čejka, M. Přibyl, Hort - Erat, Dolníček, Mrázek - Wasserbauer, Zohorna, Havránek - Kusko, Psota, Kristl - Čech, Juráň, Paták.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty poznamenaly nepřesnosti na obou stranách, nutno dodat, že aktivnějším celkem byli od začátku zápasu domácí. Svobodu ohrozil z předbrankového prostoru Burger. Jánský ve výhodné střelecké pozici mířil nad. V šesté minutě byl vyloučen Cetkovský, Kladno však nemuselo vůbec litovat, naopak. Nejprve se řítil sám na třebíčského brankáře Machač, s bekhendovou kličkou neuspěl, po půlminutě však únik dvou hráčů zakončil střelou k bližší tyči Peter Jánský.

Do oslabení musela po faulu Psoty i Třebíč, Svoboda si s Drtinovou tvrdou ranou poradil. Ton nabídl zpoza brány gólovou příležitost Tenkrátovi, jeho střela byla ovšem pohotovým zákrokem bránícího třebíčského hráče zblokována. Jen do ramene Hanuljaka pálil dobře uvolněný Bartejs. Tvrdou Přikrylovu ránu udržel Svoboda v náruči. Kuskově střele chyběla větší razance. A když pak při druhé přesilové hře hostů vyslal jen do brankáře dělovku Psota, ujel Hořava a přihrál Machačovi, který zvýšil na 2:0 pro Kladno.

Bílé hvězdy však nesložily zbraně a vstoupili aktivně do druhé dvacetiminutovky. Mrázkova střela zazvonila nejprve o tyč, aby o půl minuty později vystřelil z levé strany Radim Zohorna a zamířil nad vyrážečku brankáře domácích. Vyrovnání měl na hokejce při další početní výhodě hostů Psota, perfektní zákrok lapačkou Hanuljaka ale jeho plány zhatil. Brankový stav nezměnili ani Mrázek, ani Burger na straně druhé.

Pak ale Kladno udeřilo hned dvakrát v polovině utkání během minuty a pěti vteřin. Burger našel v mezikruží Petra Tona, který vystřelil nechytatelně pod břevno. Po Pekrově elegantní otočce navíc přidal další branku Jánský. Navýšit skóre mohl ještě loni třebíčský Matěj Pekr, proti byla ale Svobodova lapačka. Mrázek, Psota, ani Jánský se taktéž neprosadili.

Zohorna se dostal do brejku, na Hanuljaka si ovšem nepřišel. Na Svobodu ovšem vyzrál Jiří Burger, jenž navýšil stav už na 5:1 pro Rytíře. Stav už nezměnili Ton, Niko od modré, Jánský z brejku, ani Repe, jehož ránu schoval Svoboda v poslední minutě do lapačky.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka – SK Horácká Slavia Třebíč: I když jsme zápas vysoko prohráli, označil bych ho z naší strany za chvalitebný vzhledem k tomu, v jaké fázi přípravy se nacházíme. Hráli jsme s vynikajícím soupeřem, který je na úplně jiné kvalitativní úrovni, než soupeři, se kterými jsme hráli dosud. Kladno má velmi zkušené hráče, kteří každou druhou chybu gólově potrestají. Přes pět inkasovaných branek jsme dnes byli Kladnu herně vyrovnaným soupeřem. Zápas rozhodly naše chyby, které vychází z nesehranosti v přesilovkách a z ze ztrát puků na modré čáře, nebo ve středním pásmu, z čehož byla rychlá přečíslení a branky. Přesilovky budeme ještě hodně trénovat, takže to se určitě zlepší. Také kombinace ve středním pásmu musíme zlepšit, aby nedocházelo k těmto zbytečným ztrátám a rychlému přečíslení soupeře. Zápas se zlomil v polovině zápasu, kdy jsme jednou ztratili puk na modré čáře a jednou při rozehrávce a kombinaci ve středním pásmu. Pozitivum vidíme v tom, že se v naší hře v mnohem větší míře objevují prvky, které trénujeme a které po hráčích chceme. Čeká nás ale stále ještě hodně práce hlavně na sehranosti týmu a přesilovkách. Také řešení koncovky stále není ideální, někdy moc vymýšlíme, jindy zase zbrkle střílíme. I na tom musíme dále pracovat.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024