Menu +

TRE - JIH 0:4 - Třebíčští se nenastartovali ani v derby a topí se ve výsledkové krizi

Reportáže
T ř e b í č - I druhé derby vyznělo lépe pro hokejisty z Jihlavy. Třebíčští se soupeřem dokázali držet krok pouze první třetinu, v níž měli i několik velmi dobrých šancí. Jenže góly dávali jen hosté, kteří po první třetině vedli 1:0. V největší šanci domácích se ocitl Adam Raška, který si dokázal krásným blafákem položit brankáře, jenže Svobodova lapačka na poslední chvíli skryla kotouč mířící do odkryté klece. Za zmínku stojí ještě tyčka ve druhé dvacetiminutovce, ale to bylo ze strany domácích prakticky vše. Aktivně hrající hosté postupně navyšovali skóre a chvíli před koncem upravili až na konečných 0:4, což je pro domácí výsledek hodně krutý.
Sdílejte článek
 
21.kolo, sobota 5.11.2016
TRE TRE
0:40:1, 0:1, 0:2
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Březina (Diviš, Šidlík), 31. Diviš (Dundáček, Březina), 53. Bilčík (Čachotský, Skořepa), 60. Jergl (Seman). Rozhodčí: Mikula – Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3430. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Niko, Zdráhal, Koch, Bartejs, Lojek, Čejka – Kristl, Dolníček, Jan Wasserbauer – R. Zohorna, Milfait, Erat – Mrázek, Raška, Kusko – Paták, Juráň, Přibyl.
HC Dukla Jihlava: M. Svoboda – Bilčík, Říha, Szathmáry, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný – Jícha, Skořepa, Čachotský – Jergl, F. Seman, Důras – Stoklasa, Diviš, Březina – Čermák, Kondratěv, Danišovský.

Komentář k zápasu

Utkání začalo z obou stran velmi opatrně, během prvních 5 minut jsme tedy neviděli ani jednu větší šanci. Oba celky se soustředily na obranu a jejich snahou bylo neudělat především chybu ve hře dozadu. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale na výraznější šanci jsme si museli počkat až do 11. minuty, kdy se v dobré pozici ocitl Adam Raška, ale skvělý zákrok předvedl v hostující brance Miroslav Svoboda a jakoby určil další směrování dnešního derby. Oba celky v dalších minutách i nadále předváděly hru ze zabezpečené obrany. Ale v 16. minutě se po odrazu kotouče od brusle jednoho z obránců Třebíče dostal ke střele jihlavský David Březina a napálil puk za Čiliakova záda a hosté tak šli do vedení. Další šance už první třetina nenabídla ani na jedné straně.

Druhá třetina začala svižněji a diváci, kterých do MANN-HUMMEL arény dorazilo 3430, což je nejvyšší návštěva v dosavadním průběhu sezóny, se tak určitě nenudili. Jenže k nevoli domácích fandů to byli dnes celou dobu Třebíčští, kteří tahali za kratší konec pomyslného provazu. A tak jsme mohli sledovat přesně v polovině utkání neuvěřitelný zákrok Čiliaka, který dokázal na poslední chvíli lapačkou zastavit puk směřující do odkryté branky. Avšak ihned z následujícího buly se Jihlavští dostali k další střele, kterou domácí brankář vyrazil jen k trestuhodně volnému Richardu Divišovi a ten už do prázdné klece nezaváhal a poslal Duklu do dvoubrankového vedení. Domácí to však nezlomilo a dál se tlačili za snížením stavu. Největší šanci měli až úplně ke konci třetiny, kdy hosty po jednom ze závarů zachránila od inkasování pravá tyčka Svobodovy branky. Do závěrečné třetiny tak šli hosté z Jihlavy s dvoubrankovým náskokem.

Třetí třetina přinesla zvýšenou aktivitu domácích, kteří se drali za snížením, to však hostům více než vyhovovalo. Velmi dobře bránili modrou čáru a do větších šancí Horáky příliš nepouštěli. Výjimkou byla příležitost Davida Dolníčka, který se vymotal zpoza branky, ale puk už do odkryté branky puk dostat nedokázal. Dukla dokázala velmi nebezpečně vyjíždět do protiútoků. Například únik Semana byl velmi nebezpečný, ale hostující hráč minul branku. Další protiútok však hosté už využít dokázali, když se po chytré teči prosadil mezi betony domácího brankáře Vlastimil Bilčík a zmrazil domácí naděje na vyrovnání. Sympatické bylo, že domácí se i přes nepříznivé skóre stále snažili dobýt branku hostů. Miroslav Svoboda však měl dnes svůj den a ani jeden kotouč za sebe nepustil. O závěrečnou tečku se tak opět postarali hosté, když v poslední minutě po vyhraném buly napálil přesně pod břevno puk Aleš Jergl. Derby, které nemívá favorita, tak dnes dopadlo jednoznačně pro hostující Duklu. Na závěr je však nutno dodat, že domácí fanoušci i přes nepříznivý vývoj utkání ani na chvíli nepřestali podporovat svůj tým a derby tak mělo vynikající atmosféru.



Tiskovka po utkání Třebíč - Jihlava 0:4



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas se mi hodnotí těžko, opět jsme v domácím utkání nevstřelili branku, je to už po druhé, stejně jako proti Litoměřicím. Nedokáži říct, jestli Dukla dominovala celému utkání, ale byli lepší a vstřelili čtyři branky. V prvním třetině jsme tam měli nájezd, kdybychom proměnili, ten zápas mohl vypadat jinak. Ve druhé třetině tam byla tyčka, takže na šance to bylo více méně vyrovnané. Jenže Jihlava dala góly a my ne. Stále nás doma trápí produktivita. Bohužel. Myslím si, že na zápas jsme byli připraveni dobře, nebyli jsme horší v nasazení, ale zápas se nevyhrává tím, že máme více hitů, ale hraje se na góly. Nám se puky na hokejku neodrážejí, možná s tím souvisí i špatný výběr místa před brankou. Musím poděkovat Marku Čiliakovi, že nám na dva zápasy pomohl, hlavně v zápase na Slavii nás hodně podržel.

František Zeman - HC Dukla Jihlava: Upozorňovali jsme hráče, že před derby nehraje bodový rozdíl v tabulce roli, což se potvrdilo, utkání bylo vyrovnané. Na zápas jsme se připravovali se vším všudy a myslím si, že po celých 60 minut jsme na ledě dominovali a po právu si odvážíme 3 body. Nevím, jestli v kabině mezi hráči proběhla nějaká speciální motivace, ale my se připravujeme na každý zápas stejně. Dnes jsme byli lepší a jsme rádi za 3 body.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024