Menu +

MOS – TRE 1:2 p – Předposlední Most Třebíči vzdoroval do 64. minuty

Reportáže
T ř e b í č - Ve 23. kole WSM Ligy cestovala Horácká Slavia na led severočeského Mostu. Ten se dostal do vedení v deváté minutě. Bílé hvězdy odpověděly v samém úvodu druhé třetiny, kdy Dolníčkovu přihrávku přetavil ve vyrovnávací branku Kristl. Stav 1:1 vydržel až do prodloužení, ve kterém rozhodl o dvou bodech pro Třebíč Ján Niko.
Sdílejte článek
 
23.kolo, sobota 12.11.2016
MOS MOS
1:2p1:0, 0:1, 0:0 - 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Rod (Divíšek) – 21. Kristl (Dolníček, Erat), 64. Niko (Wasserbauer, Mrázek). Rozhodčí: Würtherle – Krátký, Šimka. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 24:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
HC Most: J. Hübl – Charousek, Strejček, K. Černý, Rulík, Hora, Šefl, Cvrk – Kubinčák, Alinč, Smolka – Rod, Divíšek, Slavíček – Řehoř, J. Šimeček, Dufek – Mical, Trübenekr.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Zdráhal, Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Blaha, Schejbal, Zábranský – Erat, Dolníček, Kristl – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Jan Wasserbauer, T. Havránek, Psota – Malec, Milfait, Dymáček.

Komentář k zápasu

V první třetině utkání mezi hokejisty Mostu a Horácké Slavie Třebíč se bojovalo o každý centimetr ledu, diváci neměli možnost sledovat žádný překrásný hokej. Úvod utkání byl hodně ovlivněn častými vyloučeními, ze kterých vzešla první branka. Mostu se naskytla přesilová hra. Tu sice nevyužil, ovšem pět vteřin po jejím skončení v deváté minutě šikovně ztečoval nahození Tomáše Divíška Tomáš Rod mimo dosah Jekela a poslal svůj tým do vedení. Ve třinácté minutě mohli jít domácí do dvoubrankového vedení, když šli po Charouskově naskočení z trestné lavice do přečíslení tři na jednoho! To ovšem pokazil Šimeček, který místo přihrávky zvolil střelu, se kterou neměl Jekel sebevětší potíže a bylo po šanci. Větší příležitost už v první třetině k vidění nebyla, a tak se šlo do kabin za těsného vedení pro Most.

To, na co čekali hokejisté Třebíče celou první třetinu, přišlo hned z kraje té druhé. Po čtyřiačtyřiceti vteřinách hry našel Dolníček skvěle před bránou Richarda Kristla, který ač tísněn, tak přeci dokázal propasírovat kotouč za záda Jaroslava Hübla a bylo vyrovnáno! Ve dvaatřicáté minutě měli poprvé v utkání vedení na dosah hosté. Bartejs se z rohu kluziště natlačil až před Hübla, dobře vypálil, ovšem domácí brankář jeho pokus vyškrábl lapačkou těsně nad břevno! Dvě minuty před druhou sirénou ujel Mrázek a měl proti sobě tváří v tvář pouze Strejčka. Ten jeho akci ale skvěle přečetl a nebezpečnou střelu zblokoval do ochranné sítě, čímž vypomohl svému brankáři. Na víc už se ve druhé třetině ani jeden tým nezmohl, a tak šli hokejisté obou týmu do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Dvě minuty po zahájení třetí periody mohl poslat svůj tým do kýženého vedení Řehoř. Slavíček našel skvěle zpoza brány svého spoluhráče, který ale nesmyslně ještě hledal Micala, jenž měl na zádech obránce, a tak ani z této šance nic nebylo. V padesáté minutě šel po chybě Zohorny do úniku dva na jednoho Divíšek s Rodem. Dva matadoři vše vyřešili akcí až do kasy, jenže druhý jmenovaný ze skvělé pozice nastřelil pouze beton položeného Jekela. Ve třiapadesáté minutě už byla třetí branka utkání na spadnutí! Po výborné akci dua Zohorna – Kusko měl před sebou poloprázdnou bránu Mrázek, jenže nepochopitelně bránu minul. Utkání nenašlo vítěze v základní hrací době a šlo se do atraktivního prodloužení tři na tři. V něm se z ničeho nic dostala do situace dva na jednoho Třebíč, kterou skvěle vyřešila a rozhodla celé utkání. V brejku našel Mrázek volného Jána Nika, který nadvakrát procedil kotouč za brankovou čáru, čímž rozhodl o vítězi utkání!





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes začnu netradičně od konce. Jsme moc rádi, že se nám podařilo zlomit prokletí prodloužení, vyhráli jsme ho a urvali jsme v něm druhý bod. Hráče jsme na toto utkání motivovali v tom smyslu, že Most je v tabulce pod námi a je tedy potřeba ho porazit, což se nám nakonec povedlo. Při celkovém pohledu na utkání si myslím, že při hře pět na pět jsme byli o něco lepší než domácí a mohli jsme vyhrát už za tři body. Chyběla nám k tomu jen troška štěstí, puk létal okolo tyček mostecké brány, poskakoval tam na brankové čáře... Na druhou stranu nás i podržel Pavel Jekel, který v závěru základní hrací doby fantasticky chytil gólovou šanci Mosteckých. Nakonec jsme se dvěma body spokojeni, ale ten zápas už je za námi a musíme se soustředit na další, což bude v pondělí Kadaň, tedy zápas, kde nás opět nečeká nic lehkého, ale zápas, ve kterém znovu chceme uspět.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024