Menu +

TRE - PRE 4:2 - Zápas o šest bodů Třebíčští zvládli skvěle a upevnili si šesté místo

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisty Horácké Slavie stále trápí velká marodka, mimo hru jsou Roman Erat, nemoc skolila i Richarda Kristla a Jána Nika, dobře se před utkáním necítil ani Matěj Psota. Pomocnou ruku podal partnerský klub Kometa Brno. Mladí hráči Matěj Novák, Filip Král a Libor Zábranský mladší byli velkým oživením třebíčské hry. O branky se však postarali zkušení hráči. V první třetině úřadovala první útočná formace, která se prosadila ve třech po sobě jdoucích střídáních. Hostům se povedlo snížit na 3:1. Druhá perioda nabídla zajímavou hru, které chyběly jen góly. Ve třetí třetině zvýšil na 4:1 Silvester Kusko, hosté pak už dokázali pouze snížit na konečných 4:2.
Sdílejte článek
 
40.kolo, středa 11.1.2017
TRE TRE
4:23:1, 0:0, 1:1
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Pekr (Dolníček, Jan Wasserbauer), 6. Jan Wasserbauer (Zdráhal), 8. Zdráhal (Dolníček), 50. Kusko (R. Zohorna, Mrázek) – 19. Plášek (Berger, M. Kratochvíl), 54. Tadeáš Král (Pala, Dymáček). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:5, navíc Chmelíř (PRE) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1120. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dominik Svoboda – Zdráhal, F. Král, Bartejs, Lojek, Čejka, Zábranský – Jan Wasserbauer, Dolníček, Pekr – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Malec, T. Havránek, Huňa – Milfait, Paták, Přibyl.
HC ZUBR Přerov: Horčička – Chmelíř, Grof, M. Novotný, Ferenc, Malina, L. Vágner, Zbořil, Pala – Milan Procházka, T. Sýkora, Dostálek – Goiš, Sikora, Plášek – Berger, M. Kratochvíl, P. Kratochvíl – Dymáček, Tadeáš Král.

Komentář k zápasu

Třebíčští měli přerovskými hokejisty, před duelem, kladnou bilanci, což chtěli určitě potvrdit i v tomto zápase. To i přes to, že Horácké Slavii chyběly klíčoví hráči. První formace, ve které zastupoval zraněného Erata Jan Wasserbauer, se prosadila již ve 4. minutě, kdy využila tlaku, který si připravila v útočném pásmu. Nahození Dolníčka nasměroval o břevno do brány Matěj Pekr, čímž poprvé rozvlnil přerovskou síť.

Za necelé dvě minuty se Třebíč radovala již podruhé. Tentokráte v tom měl prsty obránce Zdráhal, který našel ve středním pásmu Jana Wasserbauera, ten povedenou kličkou do forhendu překonal brankáře Horčičku i podruhé.

Agresivní hra dělala hostům potíže i nadále, což vyústilo ve třetí branku Třebíčských hokejistů. Parádní start do zápasu podtrhl v 8. minutě Jan Zdráhal, jehož střela z první, po vyhraném vhazování Dolníčka, si našla opět cestu až za záda Luboše Horčičky.

Po ubráněném oslabení domácí nadále pokračovali v aktivní hře, nakonec však i Třebíčští museli jedenkrát v první třetině lovit kotouč ze své branky. Brankáře Svobodu překonal zkušený Karel Plášek, který tečoval střelu spoluhráče Bergera.

Oproti úvodní třetině jsme na začátku té prostřední registrovali méně střeleckých pokusů, viděli jsme však několik ostřejších zákroků, ze kterých plynulo udělování trestných minut. Oba gólmani byli bezchybní, a i proto jsme v prostřední části hry branku neviděli, a to ani přes to, že druhá polovina třetiny nabídla několik zajímavých střeleckých pozic na obou stranách.

Když na začátku třetí části nevyužil Přerov dvě přesilové hry, byla to Třebíč, která znovu udeřila. Akci Mrázka zakončil z dorážky Silvester Kusko, a dal tak svým barvám znovu klid v podobě tříbrankového vedení.

Pátý gól mohl následně vstřelit Milfait, který uháněl sám na gólmana, toho se však tentokráte překonat nepodařilo.

Přerov se v 54. minutě ještě naposledy nadechl. Při chybě domácí obrany uháněl sám na gólmana Svobodu Tadeáš Král a udělal to skvěle, střelou nedal gólmanovi domácích šanci.

Horácká Slavia ale další drama nepřipustila, závěr utkání si pohlídala a po zásluze si připsala další vítězství, na které bude chtít navázat v dalším domácím utkání, které se odehraje již v sobotu. Přerovští potvrdili, že na Třebíč příliš neumí a z Třebíče dnes odjeli s prázdnou.

Tiskovka po utkání Třebíč - Přerov 4:2



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme, že přijede kvalitní soupeř, chtěli jsme více forčekovat, což se nám povedlo, vyšel nám začátek zápasu, za což jsme rádi. I když jsme rychle odskočili na tři branky, upozorňovali jsme hráče, že je odehráno pouze osm minut a že utkání bude ještě trvat dlouho. Pak tam byly nějaké chyby, ale kluci hráli parádně. Co mě ještě mrzí, že za stavu 4:1, kdy můžeme utkání dohrát v pohodě, uděláme takový zkrat na modré čáře, ale to je takový náš věčný problém. Nicméně věřím, že jsme si dnes ty tři body zasloužili.

Petr Dočkal - HC ZUBR Přerov: I přes důkladnou přípravu a upozorňování na hru soupeře jsme nezačali dobře. V první třetině byl soupeř jasně lepší, my jsme tam kupili hrubé individuální chyby. Soupeř toho využil, byl velmi produktivní a odskočil nám na rozdíl tří branek. Druhá třetina byla vyrovnaná, byly tam šance na obou stranách. V poslední třetině jsme hru trochu otevřeli, měli jsme i šance, ale soupeř nám dal znovu lekci z produktivity. Výkony některých hráčů nebyly ideální a my si to před dalším venkovním utkáním musíme důkladně rozebrat.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024